Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Betrouwbaarder, veiliger en sneller produceren

6 juni 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De maakindustrie staat altijd voor de uitdaging om efficiënter te produceren. Automatisering van de productie is hierin een onmisbaar onderdeel. Maar hoe combineert u een steeds hogere mate van automatisering met flexibiliteit in het productieproces? Enkel door het automatiseringsvraagstuk te zien als onderdeel van het gehele productieproces waarin het plaatsvindt. Dan is een integrale oplossing nodig met een multidisciplinair karakter. Vision, Robotics & Motion is de vakbeurs waar u alles vindt om betrouwbaarder veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering, machinevisie en motion control. De achttiende editie vindt plaats op 12 en 13 juni in NH Conference Center Koningshof in Veldhoven, Nederland.

Vision, Robotics & Motion is dé vakbeurs in de Benelux op het gebied van het automatiseren van discrete productieprocessen. Of u nu eindgebruiker bent van een automatiseringsoplossing of integrator van componenten: tijdens Vision, Robotics & Motion vindt u laatste ontwikkelingen en ontdekt u welke mogelijkheden de nieuwste technologieën u bieden. Internationale sprekers en ruim tachtig exposanten delen de laatste ontwikkelingen rondom machineveiligheid, cobots, 3D-visie, multi-spectrale camera’s, visualisatie en virtualisatie, energiebesparing, predictief onderhoud, big data en het IoT. Speciale aandacht gaat dit jaar naar toepassingen in food en pharma, systems engineering, de samenwerking tussen mens en robot in de productie-omgeving en logistieke toepassingen.

Maakindustrie Maakindustrie

Robot als directe collega
Robotica is niet meer weg te denken uit de industrie. Waar de aansturing van robots vroeger een complex verhaal met veel programmeerwerk was, wordt het werken met robotica steeds toegankelijker. Zo zijn er zelflerende robots en robots die aangestuurd worden door gedrag te kopiëren. De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken dat de samenwerking tussen mens en robot steeds intensiever wordt. De laatste generatie robots, de collaboratieve robot of cobot, maakt dan ook een opmars. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord: de robot niet als vervanger maar als directe collega. Vision, Robotics & Motion slaat een brug tussen wetenschap en concrete toepassing. Laat u inspireren door bijdragen van alle Nederlandse technische universiteiten, ontmoet de vernieuwende bedrijven in de innovatieve frontline en bekijk demo’s van de actuele stand van techniek.

Maakindustrie Maakindustrie Maakindustrie Maakindustrie

Codewoord integratie
Industrie 4.0 of smart industry is de naam voor steeds beter geïntegreerde industriële systemen. Deze verbeterde connectiviteit en sterkere interactie met andere systemen is een hele omschakeling. Eindgebruikers stellen steeds hogere eisen aan automatiseringsoplossingen. Die moeten flexibeler zijn en naadloos passen binnen het gehele productieproces. Op Vision, Robotics & Motion komen deze onderwerpen uitgebreid aan bod en vindt u alle tools om toekomstbestendig te automatiseren. Ontdek hoe u augmented reality kunt toepassen in de machinebouw, hoe u de toegevoegde waarde van machine learning kunt inzetten voor uw klanten en hoe u het productieproces kunt verbeteren met AGV’s. Met een bezoek bent u in een dag op de hoogte van de nieuwste producten op het gebied van visie, robotica en aandrijftechniek.

Uitgebreid kennisprogramma
Zoals steeds heeft organisator Mikrocentrum voor een boeiend en leerrijk kennisprogramma gezorgd, verspreid over de twee dagen. Op dag een zijn er twee trajecten naar voor geschoven, enerzijds robotisering voor het mkb (kmo) en anderzijds artificiële intelligentie. Op dag twee staat er een visiecongres ingepland dat huidige en toekomstige ontwikkelingen in visie behandelt.


Praktische info
Waar?  NH Conference Center Koningshof in Veldhoven
Wanneer?  12 en 13 juni
Openingsuren?   Telkens van 9.30 u. tot 17 u.
Tickets?  Gratis mits registratie
Meer info?  www.vision-robotics.nl

Maakindustrie

Sfeerbeelden genomen op Vision, Robotics & Motion 2018.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details