CC Nederland introduceert de Bernstein SCR-P Safety Controller met DCD-diagnose - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
CC Nederland introduceert de Bernstein SCR-P Safety Controller met DCD-diagnose

CC Nederland introduceert de Bernstein SCR-P Safety Controller met DCD-diagnose

De Bernstein Safety Controller van de SCR P-serie is een programmeerbaar veiligheidsrelais die met name geschikt is voor grotere machines met meerdere veiligheidscomponenten of SRF-veiligheidssensoren. Met deze programmeerbare veiligheidscontroller kun je meerdere signalen vanuit de veiligheidssensoren of componenten naar binnen halen. Die signalen kunnen snel geconfigureerd en geprogrammeerd worden via drag & drop met de Bernstein SCR-P software. Alle informatie en diagnostische gegevens van de Daisy Chain Diagnose (DCD) zijn beschikbaar waar en hoe je ze ook nodig hebt. Kortom, een slimme oplossing met uitgebreide diagnosegegevens voor jouw veiligheidstoepassing.

Hieronder lees je waarom de Safety Controller uniek is binnen het Safety System van Bernstein, wat de grootste voordelen zijn en het belang van een DCD-diagnose voor jouw machines.

Flexibiliteit in het veiligheidscircuit

Bij een standaard veiligheidsrelais wordt bijvoorbeeld de hele machine uitgeschakeld wanneer er op een noodstop gedrukt wordt. Wat de Safety Controller uniek maakt, zijn de verschillende zones die je apart van elkaar kunt uitschakelen. Hierdoor wordt flexibiliteit gecreëerd bij het opstellen van het veiligheidscircuit en de afschakeling van de machine. Daarnaast zorgt de eenvoudige manier van configureren en programmeren middels drag & drop en de mogelijkheid tot communicatie met een ander PLC-systeem voor een uniek product in ons aanbod van veiligheidsrelais. De SCR-P veiligheidscontroller heeft standaard de communicatiemogelijkheid voor SIEMENS Profinet, Ethernet/IP en Modbus.

Wat zijn de grootste voordelen?

De Bernstein SCR-P Safety Controller is de nieuwste aanwinst binnen het Smart Safety System van Bernstein en een slim alternatief voor de standaard SCR-veiligheidsrelais. Lees hieronder alles over de voordelen van deze controller.

Tweedraadssysteem

De Safety Controller werkt volgens een tweedraadssysteem. Hierbij zijn er twee aders die met een kabel langs de componenten van de afschakeling gaan en tegelijkertijd een stukje diagnose over diezelfde datakabel doorgeven. In die diagnose kun je zien of er bijvoorbeeld een deur open is gegaan of een hectometer niet goed staat uitgelijnd. Dit tweedraadssysteem loopt over de bestaande OSSD-signalen van het veiligheidscircuit.

Eenvoudige bedrading

Normaal gesproken worden alle schakelaars individueel naar een schakelkast bekabeld. Met de Safety Controller kunnen alle kabels doorgelust worden en heb je een enorm bekabelingsvoordeel. Doordat er weinig bekabeling nodig is, worden de kosten en montagetijd verminderd. Daarnaast zijn meer kabels foutgevoeliger, dus dat risico wordt ook verminderd. Het doorlussen van de OSSD-veiligheidssignalen is op zich niets nieuws, maar het unieke aan dit systeem is dat ook alle statusmeldingen over dezelfde draden lopen. Het is dus eenvoudig om te zien welke veiligheidsschakelaar onderbroken is van de in serie aangesloten sensoren.

Flexibiliteit bij uitbreiding machine

Wanneer er iets wordt bijgebouwd in een machine dient de veiligheidsketen uitgebreid te worden met extra veiligheidssensoren. Met de Safety Controller is het niet nodig om hiervoor een nieuw veiligheidsrelais aan te schaffen. Je hoeft deze uitbreiding alleen te configureren in de software, zonder dat er een aanpassing gedaan hoeft te worden in de schakelkast.

Het belang van een DCD-diagnose voor jouw machines

Naast bovenstaande voordelen, biedt de veiligheidsketen ook de mogelijkheid om toestanden van de afzonderlijke SRF-sensoren in te lezen. De sensor die het verst verwijderd is van het besturingssysteem (maximaal 100 meter afstand), genereert en moduleert een datapakket met zijn statusinformatie op de veiligheidssignalen. De sensor daarna leest het datapakket in, vult het aan met zijn eigen statusinformatie en geeft het pakket door aan de volgende sensor. Aan het besturingseinde van de veiligheidsketen bevindt zich een extra diagnosemodule die de diagnostische informatie van het veiligheidssignaal scheidt en voorbereidt voor de communicatie naar bijvoorbeeld een hoger systeem, zoals een PLC-systeem. Doordat niet gezocht hoeft te worden naar de oorzaak van de uitschakeling van een machine, maar deze direct zichtbaar is, wordt o.a. de stilstand tijd van een machine verkort.

Vaste koppeling met PLC-systeem

De Safety Controller heeft een vaste koppeling met PLC-systemen via Profinet, Ethernet/IP of Modbus. Er zijn 4 stappen om de PLC-koppeling te voltooien.

  • Zorg voor een veilige configuratie.
  • Voer een automatische interface configuratie uit.
  • Integreer de SCR-P Safety Controller in de hardware configuratie van de PLC met behulp van de gebruiksaanwijzing.
  • Alle informatie en diagnostische gegevens zijn nu beschikbaar in het PLC-systeem.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.