NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
CLS iMation komt met nieuwe oplossingen voor intralogistieke automatisering

CLS iMation komt met nieuwe oplossingen voor intralogistieke automatisering

Gerichte investeringen in nieuwe robotica en AI-toepassingen en diepgaande studies naar technologische innovaties

CLS iMation, de CLS-business unit voor Intelligente Oplossingen voor Logistieke Automatisering, breidt haar portfolio van intelligente oplossingen en geautomatiseerde voertuigen uit met upgrades en nieuwe integraties, onder meer voortkomend uit de recente overname van Alfaproject.net. CLS blijft investeren, onder meer in research en ontwikkeling van nieuwe robotisering en AI-toepassingen voor de intralogistiek. Het doel is dat klanten gestan­daardiseerde en herhaalde bewerkingen kunnen automatiseren, zodanig dat het personeel kan worden ingezet voor activiteiten met een hoge toegevoegde waarde.

Van geautomatiseerde magazijnen, die in staat zijn om tijdig aan inkoopverzoeken te voldoen en tegelijkertijd beheerfouten te verminderen, tot ‘Agilox intelligent geleide voertuigen’, die rechtstreeks kunnen communiceren met productiesystemen en machines in de productieketen zonder de bestaande architectuur te veel te veranderen. Of tot aan de interactie met COBOT’s, de collaboratieve robots die worden gebruikt voor het automatiseren van activiteiten die steeds nauwkeuriger worden, maar weinig ​ toegevoegde waarde bieden.

CLS iMation kan ondersteuning bieden aan elke industriële context, ook dankzij automatisch geleide vorkheftrucks die zijn uitgerust met een magnetisch geleidings- of kaartsysteem (SLAM) en LGV’s voor volledige end-of-line automatisering. Het uitgebreide aanbod wordt vervolledigd door het innovatieve iDAC-systeem (CLS Advanced Digital Integration), dat de werking van machines in logistieke processen kan aanssturen en tegelijkertijd de optimalisatie van industriële processen garanderen.

Dankzij de volledige integratie van de applicatieoplossingen van Alfaproject.net en de automatiserings­systemen van CLS iMation (AGV’s, IGV’s, robotsystemen, geautomatiseerde magazijnen, palletiserings- en depalletiseringssystemen, enz.), worden er nog meer oplossingen beschikbaar om machines en operators te laten samenwerken op een gesynchroniseerde en veilige manier. De strategie die hiervoor wordt gevolgd is gericht op maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en modulariteit. De LOG iN-applicatiesuite van Alfaproject.net kan worden gebruikt om een progressief digitaliseringsproces te implementeren dat zal worden geïntegreerd met de informatiesystemen die al binnen het bedrijf worden gebruikt.

De oplossingen die door CLS iMation zijn ontwikkeld, zijn het gevolg van studies en optimaal beheer van de intralogistiek. Van de automatisering van mechanische processen tot beheer- en informatie­technologie­processen; de oplossingen-portfolio omvat de automatisering van elk type proces. De specialisten van CLS iMation baseren zich op data-analyse voor hun datagedreven ontwerpen. Ze halen waardevolle informatie uit de gegevens van de klant om de juiste maatvoering en een optimaal beheer van systemen en stromen te garanderen.

Bovendien wordt analytische modellering toegepast om elk systeem op maat te maken op basis van numerieke modellen. Die modellen zijn speciaal ontwikkeld voor het valideren en testen van de voorgestelde oplossingen; dit doen ze door modulaire, schaalbare en flexibele oplossingen te bedenken, die met elkaar kunnen worden geïntegreerd.

“Door te vertrouwen op voortdurende innovatie in de organisatie van logistiek, biedt CLS geïntegreerde turnkey-oplossingen om bedrijven te helpen alle kansen te grijpen die technologie biedt. CLS iMation is zich ervan bewust dat klanten niet alleen machines nodig hebben, maar dat ze specifieke behoeften hebben op het gebied van interactie tussen de machines onderling, het beheer van stromen en de onderlinge afstemming van de verschillende apparaten. Daarom biedt CLS geavanceerde, competitieve en telkens aanpasbare technologische oplossingen, waarvan de installatie en inbedrijfstelling binnen een bepaald tijdsbestek wordt gegarandeerd. We ontwikkelen dashboards en andere tools voor interfacing en voortdurende monitoring van de KPI’s van het systeem om tastbare concurrentiewaarde te bieden”, zegt Michele Calabrese, iMation Business Unit Manager.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.