Communicatie in netwerken vergemakkelijken met de juiste switches - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Communicatie in netwerken vergemakkelijken met de juiste switches
Xelity IP20 managed gigabit switches vervullen centrale taken binnen intelligente netwerken.

Communicatie in netwerken vergemakkelijken met de juiste switches

Switches vervullen centrale taken in netwerken en maken slimme communicatie met alle Ethernet deelnemers binnen een netwerk mogelijk. Als intelligente infrastructuurcomponenten lezen ze inkomende gegevens en sturen deze door naar de poort met de overeenkomstige ontvanger. Murrelektronik biedt voor diverse situaties een oplossing.

De combinatie van op Ethernet gebaseerde automatiseringsoplossingen én flexibele en uitbreidbare netwerkstructuren is mogelijk met moderne netwerkcomponenten. De IP20 Managed Switches van Murrelektronik zoals de Xelity IP20 laten Ethernet-apparaten via netwerkverbindingen met elkaar communiceren. “Ze geven het netwerk de mogelijkheid om verschillende topologieën op te zetten, zoals een ster of boom”, licht Kalif Kock, system manager IO & IoT van Murrelektronik toe. “Daarnaast kunnen de switches andere taken uitvoeren, waaronder foutenanalyse of netwerkdiagnoses. Ze optimaliseren de gegevensoverdracht en bieden netwerkcontrole via toegang op afstand.”

Xelity IP20 unmanaged gigabit switches zijn supersmal, zodat ze weinig plaats innemen.

Configuratie

De ProfiNet-aansluiting in de switch en de integratie van de configuratietool (TIA Portal via een GSDML-bestand) zorgen voor een vereenvoudigde installatie. “De switch is voorzien van de nieuwste Gigabit-technologie. Het netwerk van de gebruiker is daardoor klaar voor de toekomstige toename van datavolumes.” IP20 Managed Switches zijn verkrijgbaar met of zonder ProfiNet, de open industriële Ethernet-standaard voor automatisering. ProfiNet maakt gebruik van TCP/IP- en IT-normen en maakt de integratie van veldbussystemen mogelijk. 

Unmanaged 

Naast de IP20 Managed Switches biedt de automatiseringsspecialist Unmanaged switches. “Onze Xelity IP20 Unmanaged Gigabit switches zijn de werkpaarden voor data in netwerken. De basisfuncties worden goed gedekt. Ze verbinden netwerkapparatuur met elkaar en sturen gegevens door in de vorm van pakketten. Daarbij blinken ze uit met gigabit-dataoverdrachtssnelheden.” De Unmanaged Gigabit Switches zijn zo ontworpen, dat ze ook in kleine schakelkasten kunnen worden toegepast. Typische kenmerken zijn een robuuste kunststof behuizing, een smal ontwerp met een hoogte van minder dan 150 millimeter, en DIN railmontage. 

Toepassing en ontwerp

De keuze van een switch hangt ook af van de specifieke toepassing en het gewenste ontwerp. “Om klanten beter te kunnen bedienen hebben we ook bijzonder compacte switches van de Xenterra-serie in ons portfolio. Hun onderscheidende kenmerk is het platte en robuuste ontwerp. Xenterra is verkrijgbaar in varianten met 5, 8 of 16 poorten. Dit betekent dat – afhankelijk van het aantal benodigde slots – de switch kan worden geselecteerd die het meest geschikt is voor de toepassing. De switches kunnen op een DIN rail worden gemonteerd, maar ze kunnen ook rechtstreeks op een muur worden aangebracht. Dat speelt bij diverse toepassingen waar slechts een kleine ruimte beschikbaar is, een belangrijke rol. Denk aan toepassingen in besturingskasten met geringe diepte, AGV’s (automated guided vehicles) en Panel PC’s.” 

Xenterra switches onderscheiden zich door hun platte en robuuste ontwerp.

Productie

Xelity en Xenterra switches worden geproduceerd in het hoofdkantoor in Oppenweiler. “De productie in eigen huis zorgt ervoor dat we een product van hoge kwaliteit kunnen bieden. We streven namelijk in alle productiesectoren naar een zero-defect-strategie. We investeren voortdurend in machines, systemen en kwaliteitscontrole om onze technische processen verder te ontwikkelen en te verbeteren. Door de integratie van leveranciers, robuuste processen en de implementatie van procesoptimaliseringsmaatregelen creëren we techno­logisch geavanceerde producten die onze klanten waarderen.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.