NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Compacte draadloze sturing voor hefkolommen en elektrische cilinders
De draadloze MultiControl II duo accu is uitgerust met een speciaal ontworpen adapter voor standaard oplaadbare batterijen van bekende fabrikanten.

Compacte draadloze sturing voor hefkolommen en elektrische cilinders

RK Rose+Krieger blijft fors investeren in innovatie. Zo werd het succesvolle gamma MultiControl II gamma van sturingen vorig jaar uitgebreid met een compacte draadloze versie, die de flexibiliteit bij het werken aanzienlijk bevordert. De MultiControl II duo accu is uitgerust met een speciaal ontworpen adapter voor standaard oplaadbare batterijen van bekende fabrikanten. Idealiter kunnen gebruikers dus de sturing opladen met hun bestaande batterijsystemen.

De MultiControl II duo accu van RK Rose+Krieger, onderdeel van Phoenix Mecano, leent zich perfect voor de realisatie van mobiele systemen, die ingezet worden in intralogistieke toepassingen en montagewerkplekken. In hoogte verstelbare en/of kantelbare werkplaatswagens, hefapparaten en werktafels kunnen eenvoudig van de ene naar een andere werkpost verplaatst worden, waarna ze ergonomisch aan de lengte van de werknemer aangepast kunnen worden en in de optimale werkpositie gezet kunnen worden. De beperking van de reikwijdte door de kabels en het bijbehorende struikelgevaar zijn voorgoed verleden tijd.

Geen beperking van de functionaliteiten

Deze draadloze versie boet niet in op het vlak van functionaliteiten ten opzichte van de systemen met kabel. De MultiControl II duo accu kan eveneens gecombineerd worden tot grotere systemen met maximaal 8 sturingen of 16 aandrijvingen. Op die manier kunnen complexe mobiele systemen of oplossingen voor veeleisende toepassingen gerealiseerd worden. In grotere systemen bewaakt de mastercontroller continu de laadstatus van de afzonderlijke sturingen. Ontladen accu’s kunnen zo direct en zonder lange zoektocht geïdentificeerd worden. Net als de MultiControl II duo met kabel is deze draadloze sturing ook verkrijgbaar in een basis- en een premiumversie met extra softwarefuncties.

De MultiControl II duo accu wordt intuïtief bediend met behulp van een handschakelaar met grafisch scherm. In standby-modus blijft het energieverbruik van de totaaloplossing met sturing en handschakelaar beperkt tot minder dan één watt. De draadloze sturing is uitgerust met een RS-485 seriële interface en het gestandaardiseerde Modbus RTU-protocol voor aansluiting op besturingssystemen van een hoger niveau. Met behulp van de RKX-software kunnen de instellingen nog eenvoudiger aangepast worden. Verder is deze MultiControl II duo accu voorzien van een I/O-interface voor de aansturing via de digitale in- en uitgangen van een PLC. Ook verkrijgbaar zijn diverse kabels voor de koppeling van batterij en sturing aan een netwerk of de connectie van verschillende sturingen onderling. Er zijn ook handschakelaars met 2 of 6 functieknoppen en een lade voor deze handschakelaars, evenals een voetschakelaar met 2 functieknoppen en de passende adapterkabel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.