Compacte IO-Link masters met acht multifunctionele masterpoorten - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Compacte IO-Link masters met acht multifunctionele masterpoorten

Compacte IO-Link masters met acht multifunctionele masterpoorten

Nieuw: MVK Pro en IMPACT67 Pro

Murrelektronik breidt zijn IO-Link portfolio uit met de MVK Pro en IMPACT67 Pro veldbusmodules. Deze robuuste modules met IP67 beschermingsgraad bieden on-board diagnostiek en 4A per poort uitgangsstroom. Ze zijn beschikbaar in alle gangbare protocollen en kunnen ook onafhankelijk van de veldbus worden gebruikt.

Plug-and-play installatie met IO-Link

IO-Link staat voor plug-and-play installatie in de automatiseringstechniek. Tegen een achtergrond van steeds complexere productieprocessen en fabrieken, waarin meer en meer gegevens worden verzameld en in een netwerk worden opgenomen, creëert IO-Link maximale transparantie van het sensor-actuator niveau helemaal tot aan de cloud. 

Murrelektronik heeft zijn IO-Link portefeuille met de IP67 geclassificeerde MVK Pro en IMPACT67 Pro veldbusmodules uitgebreid. De nieuwe modules hebben acht multifunctionele klasse A/B master poorten, twee L-gecodeerde M12 poorten voor het voeden tot 16A, en zijn beschikbaar voor PROFINET, Ethernet/IP en EtherCAT. Veldbusonafhankelijk gebruik is mogelijk via OPC UA, MQTT, JSON REST API – dankzij de geïntegreerde Standardized Master Interface (SMI). Al met al verlagen deze devices de kosten en verhogen ze de productiviteit, terwijl ze nieuwe mogelijkheden bieden voor service en onderhoud. De installatie- en inbedrijfstellingstijd wordt verkort omdat deze modules complex bekabelde, ruimte in beslag nemende schakelkasten kunnen vervangen. 

Klaar voor IIOT

Naast zuivere procesgegevens (I/O’s) bieden de nieuwe MVK Pro en IMPACT67 Pro modules ook aanvullende diagnostische gegevens (spanning, stroom en temperatuur) voor elke poort en voor de hele module. Dit stelt operators in staat om afwijkingen op te sporen en hun processen te optimaliseren met behulp van data-analyse. Dankzij de IIOT-protocollen is dit gestandaardiseerd en is er geen controller nodig. 

Meest uitgebreide poort ooit 

De geïntegreerde A/B-poorten zijn echte multitalenten. De functie kan op elke pin worden geconfigureerd – IO-Link, DI, DO, DIO of een combinatie. Automatische omschakeling van de voedingsspanning betekent dat altijd de juiste voedingsspanning, actuatorvoeding voor DO’s en sensorvoeding voor DI’s, wordt gebruikt. Apparaten met een hogere energiebehoefte worden ook rechtstreeks door de module gevoed. Dankzij de 4A-waarde op elke poort is er voor dergelijke apparaten geen externe voedingsbron nodig. De L-gecodeerde M12-poorten maken serieschakeling mogelijk en leveren tot 2 x 16 A stroom, wat de installatie vereenvoudigt en het aantal kabels beperkt. Een plastic en een metalen behuizing en IP67 beschermingsgraad maken deze robuuste mastermodules. 

Alles voor IO-Link installatie

De MVK Pro en IMPACT67 Pro veldbusmodules vullen het brede IO-Link assortiment van Murrelektronik verder aan. Deze bestaat uit masters, hubs, converters, apparaten en aansluittechniek. Als systeemleverancier biedt Murrelektronik alles aan wat nodig is om de controller met het sensor/actuator niveau via IO-Link te verbinden. Alles is ontworpen om samen te werken, is geoptimaliseerd voor de toepassing, en komt van één fabrikant.  Dat maakt de implementatie een stuk simpeler. 

Bekijk dit IO-Link assortiment en de Vario-X op de stand van Murrelektronik op Indumation, van 18-20 mei in Kortrijk.

NIEUW: 100% decentrale automatisering zonder schakelkast VARIO-X

Murrelektronik biedt met Vario-X het eerste volledig decentrale automatiseringsplatform dat devices in het veld brengt zonder schakelkasten. Vario-X gecombineerd met een Digital Twin bespaart tijd en geld in alle projectfasen: planning, installatie, bediening en service.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.