Compleet productgamma voor betrouwbare connectiviteit in datacenters - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Compleet productgamma voor betrouwbare connectiviteit in datacenters
Er is veel te doen rond de connectiviteit in datacenters. Dankzij een geïntegreerd netwerk wordt de efficiëntie op alle vlakken gevoelig verhoogd.

Compleet productgamma voor betrouwbare connectiviteit in datacenters

Onze maatschappij wordt gekenmerkt door een verregaande digitalisering en daarbij spelen datacenters een belangrijke rol. Het zijn immers hubs waar grote hoeveelheden waardevolle kennis en intelligentie op één plaats verzameld, verwerkt en/of opgeslagen worden. De locatie van zo’n datacenter is niet eens zo belangrijk, een betrouwbare connectiviteit van de infrastructuur des te meer. Moxa biedt een compleet productportfolio voor de realisatie van een geïntegreerd netwerk in dergelijke datacenters.

Efficiëntie als codewoord

Het aantal datacenters neemt gestaag toe. Bovendien is er daarbij veel te doen rond de connectiviteit. Consumenten stellen immers steeds hogere eisen op het vlak van de betrouwbaarheid bij grote datacenters. Daardoor is het belang van 2N+1 voedingssystemen toegenomen. Die worden aangedreven door net-nul-emissie energiebronnen, en datacenters maken daarom gebruik van hernieuwbare energie. Dit gecompliceerde ontwerp van voedingssystemen maakt het echter moeilijk om ervoor te zorgen dat activiteiten ononder­broken plaatsvinden. 

Met een compleet productportfolio zorgt Moxa voor een betrouwbare connectiviteit in datacenters.

“Daarnaast moeten de koelvereisten van de servers nauwkeurig berekend en geregeld worden om de energie-efficiëntie verder te optimaliseren. Maar omdat de computer­behoeften kunnen variëren en de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid drastisch kunnen schommelen, is een goede kennis van deze variabele factoren belangrijk om de benodigde energie nauwkeurig te kunnen voorspellen”, geeft Karel Mus van Technolec aan. “Om het energieverbruik te optimaliseren en bijvoorbeeld een DCI-systeem automatische aanpassingen op basis van AI-berekeningen te laten maken, moeten OT-gegevens van verschillende systemen, zoals een Electrical Power Management System (EPMS), Building Management System (BMS) of Power SCADA, in het Data Center Infrastructure Management (DCIM) geïntegreerd worden. Hierdoor kunnen IT-medewerkers een nauwkeuriger beeld krijgen van alle subsystemen in het datacenter, terwijl Power Usage Effectiveness (PUE)-vervorming vermeden wordt. De mogelijkheid om het systeem volledig te visualiseren helpt de reactietijden te verkorten als er problemen optreden, waardoor onderhoudsrisico’s geminimaliseerd worden.”

Betrouwbare connectiviteit als oplossing

Om systeemoverkoepelende data-analyse te realiseren, moeten datacenters van een OT-netwerk naar een volledig geïntegreerd netwerk overstappen. Men moet weten hoe barrières voor de integratie van meerdere OT-netwerken weggenomen kunnen worden. Verder moet het aantal controlepunten vertienvoudigd worden om de Power Usage Effectiveness in een veranderend datacenter succesvol te optimaliseren. Aangezien er enorme hoeveelheden data ontstaan, is de verzameling ervan uiterst belangrijk om het volledige systeem te visualiseren. Alleen op die manier kan de werking verder verbeterd worden. 

“Om een continue en stabiele stroomvoorziening voor een steeds complexer systeem te garanderen, moet apparatuur onmiddellijk op het EPMS-systeem reageren. Een betrouwbaar netwerk is nodig om niet reactief maar wel proactief te reageren”, vult Mus aan. “Datacenters moeten ook overstappen van een conventioneel intranet naar het internet om de apparatuur effectief te monitoren. Er is echter altijd een risico op cyberaanvallen, waardoor het beveiligingsbeheer van OT-apparaten ook aandacht verdiend.”

Drie belangrijke aspecten binnen een datacenter: connectiviteit, monitoring en een duidelijke visualisatie van alle data.

Moxa als partner

Het komt er dan ook op aan om met een juiste partner samen te werken. Moxa staat synoniem voor een betrouwbare connectiviteit in de meest uiteenlopende toepassingen. De firma ontwikkelt al meer dan 35 jaar netwerkoplossingen waarmee apparaten met systemen, processen en mensen kunnen connecteren, communiceren en coöpereren. “Vandaag zijn meer dan 100.000 producten van Moxa geïnstalleerd in datacenters wereldwijd, ook in die van de top drie cloud service providers”, stelt Karel Mus. “Denk maar aan SCADA en panel computers, de MGate protocol gateways, de managed switch type MDS of EDS; de NPort serial device server, de ioLogik en ioThinx. Met het industrieel netwerkbeheerplatform MXview One kan men bovendien netwerkapparatuur en fysieke connecties vanop afstand en geautomatiseerd traceren en visualiseren. Turbo Ring, tot slot, voorkomt netwerkonderbrekingen. Deze technologie scoort namelijk hoog met een hersteltijd van slechts 20 milliseconden, zelfs bij netwerken die tot 250 switchen omvatten. We helpen u graag om ook voor uw datacenter een geïntegreerd netwerk te creëren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.