Controleer de gezondheid van uw instrumentatie - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Controleer de gezondheid van uw instrumentatie

Controleer de gezondheid van uw instrumentatie

Meten is weten. Sinds KROHNE in 1921 begon met het produceren van variabele tolvlottermeters is service een belangrijke pijler van het bedrijf. Nu heeft het als producent en leverancier van procesinstrumentatie een nieuw geavanceerd serviceconcept ontwikkeld, dat alle aspecten van de gehele levenscyclus van een procesinstallatie omvat: myDevice.

De proceswereld wordt steeds slimmer. Digitalisering, IIoT (Industrial Internet of Things) en Industrie 4.0 zijn een begrip geworden. Maar hoe garandeert u de beschikbaarheid en de veiligheid van uw installaties? En hoe kan Krohne u als ingenieur, eigenaar of operator efficiënt ondersteunen? Het antwoord is myDevice. Deze reeks slimme servicetools maakt het u een stuk eenvoudiger om apparaten in het veld in gebruik te nemen, te verifiëren en te controleren en geven u gemakkelijke toegang tot alle apparaatgerelateerde assets. Uw instrument hoeft niet te worden gedemonteerd, uw proces wordt dan ook niet onderbroken. Een complete online training- en instructieportfolio via Academy online en KROHNE YouTube maakt het pakket compleet, om u te helpen bij het oplos­sen van uw vragen over procesinstrumentatie.

krohne_6852-kopieren

Juiste tools voor alle taken

Wat uw verantwoordelijkheden ook zijn, myDevice heeft de juiste tool voor alle apparaatgerelateerde taken – van eenvoudige apparaatparametrisering tot online cloudcon­necti­viteit en hands-on veldwerk tot online opleidingen. myDevice bevat tools voor gebruik op industriële laptops, tablets of smartphones in het veld, controlekamers, het kantoor of een andere locatie waar u kunt werken.

Verificatie van meetinstrumenten

OPTICHECK Master on-site verificatietool verifieert het meetinstrument op verschillende levels om ervoor te zorgen, dat het instrument volgens de specificaties blijft presteren. Via directe verbindingen met de sensor, elektronica en signaaluitgangen kunt u uitgebreide tests uitvoeren. In slechts 10 minuten krijgt u een gedetailleerd testrapport, geprint of digitaal. Dit kan gebruikt worden voor veiligheidstesten en voldoet aan de eisen van IEC 61508 of IEC 61511. Testintervallen kunnen hierdoor worden verlengd: minder onderhoudskosten.

Draadloze inbedrijfstelling

Met OPTICHECK Mobile kunt u draadloos via een mobiele app. on-site de inbedrijfstelling uitvoeren en uw instrumenten parametriseren, via een beveiligde Bluetooth® verbinding. De gemeten waarden en instellingen valideren of diagnostische functies starten, om te controleren of uw apparaat correct is geïnstalleerd. Dit biedt voordelen voor moeilijk bereikbare plaatsen, waardoor het aantal bedrijfsveiligheidsmaatregelen kan worden verminderd; ook geschikt voor Ex-Zone 1.

handy-pick-visual-mit-background-02-kopieren

Verificatie tot level 1

OPTICHECK DTM is een geavanceerde verificatietool om op locatie of vanuit de controlekamer, een verificatie uit te voeren tot level 1. Activeer de ingebouwde diagnostische functies van het veldinstrument en start een uitgebreide zelftest. Deze geeft u exacte informatie over de huidige status en genereert een testrapport. Kan ook draadloos vanaf een laptop worden gebruikt via Bluetooth of via HART® modem.

Hoogwaardige signaalversterker voor massaflowmeters

• Signaalversterker voor alle applicaties, ontwikkeld volgens IEC 61508, SIL 2/3

• Dankzij Entrained Gas Management (EGM ™) stabiel in meerfase-toepassingen

• Slimme diagnostiek volgens NAMUR NE 107

De MFC 400 is de massaflowsignaalversterker dewelke inzetbaar is in veiligheidsapplicaties. De versterker is namelijk ontwikkeld volgens de IEC 61508 veiligheidsnorm, en afhankelijk van de I/O- en flowsensorvariant geschikt voor veiligheidstoepassingen SIL 2/3. De diagnostiek is conform de NAMUR norm NE 107 voor status- en foutafhandeling. Dit maakt niet alleen uitgebreide (zelf)controle van de interne circuits en informatie over de gezondheid van de flowsensor mogelijk, maar geeft ook essentiële informatie over het proces en de omstandigheden. De meetwaarden en de diagnostische informatie kunnen worden verzonden via communicatie protocollen, waaronder HART®, RS485 Modbus, FOUN­DATION™ Fieldbus, PROFIBUS® en PROFINET IO.

Highlights OPTIMASS x400

Veilige configuratie via lokaal display of HART®

• Geschikt voor partial prooftest

Slimme diagnostiek, die het gehele instrument in minder dan een minuut controleert

• NE 107-status weergave, door achter­grond­licht op display

• Communicatie-interfaces voor integratie in systemen van derden via HART® (standaard), Modbus, FOUNDATION ™ Fieldbus, PROFIBUS® en PROFINET IO

• De enige SIL-gecertificeerde massaflow­meter die Bluetooth communicatie mogelijk maakt

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.