NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
COPA-DATA vestigt nieuw omzetrecord van € 87 miljoen door 25% groei in 2023
Johannes Petrowisch, Managing Director van COPA-DATA CEE/ME: “COPA-DATA zal een drijvende kracht blijven in de energietransitie en om organisaties wereldwijd in staat te stellen hun infrastructuur te digitaliseren voor een efficiëntere, veerkrachtigere en duurzamere bedrijfsvoering.”

COPA-DATA vestigt nieuw omzetrecord van € 87 miljoen door 25% groei in 2023

Digitalisering en duurzaamheid in de industrie stimuleren

COPA-DATA, een toonaangevende leverancier van software voor industriële en energieautomatisering, is verheugd een belangrijke mijlpaal aan te kondigen, met een recordomzet van € 87,0 miljoen in 2023. Deze opmerkelijke prestatie is een bewijs van de toewijding van het bedrijf aan innovatie en uitmuntende klantenservice.

 Het leveranciers onafhankelijke zenon-softwareplatform van COPA-DATA is steeds populairder geworden bij fabrikanten, energieleveranciers en infrastructuurbeheerders, waardoor efficiënte en transparante bewaking en controle van apparatuur mogelijk wordt. Het platform stelt organisaties in staat om interdisciplinaire, schaalbare en uitgebreide oplossingen te bouwen voor een duurzamere, efficiëntere en veerkrachtigere bedrijfsvoering.

Indrukwekkende omzetgroei benadrukt succes in de energiesector

 COPA-DATA is verheugd een aanzienlijke omzetstijging aan te kondigen, waarbij de groepsomzet  van het bedrijf groeit van € 69,4 miljoen naar een indrukwekkende € 87,0 miljoen in 2023. Dit betekent een omzetstijging van 25% ten opzichte van 2022. COPA-DATA CEE/ME, één van de grootste organisaties binnen de COPA-DATA groep, heeft in 2023 haar omzet laten groeien van € 6,4 miljoen naar € 8,2 miljoen, wat resulteert in een relatieve groei van 28% ten opzichte van de resultaten van 2022.

 Deze opmerkelijke prestatie kan grotendeels worden toegeschreven aan het uitstekende succes van COPA-DATA CEE/ME in de energie-industrie. Met name oplossingen op het gebied van automatisering van substations, regionale meldkamers, hernieuwbare energiebronnen (wind, zon/fotovoltaïsche energie, waterkracht) en batterij-energie opslagsystemen (BESS) zijn enorm populair geworden. Het innovatieve aanbod van COPA-DATA op deze gebieden heeft uitzonderlijk goed weerklank gevonden bij de markt en speelt een cruciale rol bij het stimuleren van omzetgroei.

Digitalisering en duurzaamheid stimuleren in de productie- en energie-industrie

“In 2024 zal COPA-DATA zich toeleggen op het voortzetten van de levering van het geavanceerde zenon-softwareplatform voor de productie- en energie-industrie. We zullen een drijvende kracht zijn in de energietransitie en organisaties wereldwijd in staat stellen hun infrastructuur te digitaliseren voor een efficiëntere, veerkrachtigere en duurzamere bedrijfsvoering in verschillende disciplines. Het is heel eenvoudig: één softwareplatform voor tal van oplossingen, waardoor het leven van onze klanten gemakkelijker wordt”, zegt Johannes Petrowisch, Managing Director van COPA-DATA CEE/ME.

“Terwijl we vooruitkijken naar 2024, zal COPA-DATA zich blijven richten op oplossingen voor de opwekking van hernieuwbare energie, energiedistributie en -transmissie, energieopslag, energie-efficiëntie en modulaire productie door gebruik te maken van de leveranciersonafhankelijke MTP-standaard, met name waardevol voor life sciences en de proces industrie in het algemeen.”

World Economic Forum 2024

COPA-DATA begon het jaar met een terugkeer naar Davos in januari 2024 en nam deel aan de 54e jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) als Associate Partner. Het partnerschap met het WEF onderstreept de toewijding van COPA-DATA om actief bij te dragen aan het vormgeven van een duurzame en veerkrachtige wereldwijde toekomst. Het benadrukt de cruciale rol van technologie en samenwerking bij het aanpakken van ’s werelds meest urgente problemen, evenals mogelijke oplossingen. COPA-DATA heeft actief bijgedragen aan zijn branchekennis in het “Centre for Advanced Manufacturing and Supply Chains” van het WEF, met de nadruk op de prioriteiten “Technologie en innovatie” en “Duurzame bedrijfsvoering”.

Een mooie toekomst voor de boeg

Met een sterke focus op groei verwacht COPA-DATA CEE/ME haar team uit te breiden en haar positie in de markt verder te versterken. Johannes Petrowisch, Managing Director van COPA-DATA CEE/ME verklaart: “We zijn ervan overtuigd dat 2024 ons aanzienlijke kansen zal bieden om ons klantenbestand uit te breiden en innovatieve oplossingen te leveren die voldoen aan de veranderende behoeften van de industrie en onze samenleving.”

Bovendien zal COPA-DATA in 2024 zenon versie 14 lanceren, die tal van nieuwe functies en verbeteringen aan het zenon-softwareplatform brengt. Deze grote release zal klanten verder voorzien van de beste technologie in zijn klasse om hun activiteiten efficiënter, veerkrachtiger en duurzamer te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.