NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Klanten krijgen met Inimco Facts een kant-en-klare, maar volledig open IoT-oplossing aangeboden, zodat er snel werk kunnen gemaakt worden van hun eigenlijke use case en dus van de ROI.

De digitale transformatie van bedrijven voortstuwen

Data, data, data. Het nieuwe goud, als je tenminste alle databronnen kan samenbrengen om tot de juiste inzichten te komen. Dat is de sterkte van Inimco. Deze scale-up bouwt sinds 2016 IoT- en cloudgebaseerde platformen voor de industrie. Oplossingen waarvan de toegevoegde waarde ook Process Automation Solutions niet ontgaan is. Het bedrijf uit Temse maakt sinds eind vorig jaar officieel deel uit van de PA Solutions familie. Een verwantschap die maakt dat de expertise die Inimco in huis heeft nog breder kan uitgedragen worden.

Inimco beschikt vandaag over meer dan twintig experten. Van data-engineers tot developers, van softwarearchitecten tot data-analisten. Een brede waaier aan expertise die ten dienste wordt gesteld van industriële productiebedrijven en machinebouwers. Managing partner Erik De Nert: “Ons werk begint eigenlijk net aan de machine. We zorgen voor een gateway om de data die uit de machine komt veilig door te sturen naar een centrale plek op basis van Microsoft Azure technologie. Welke data, dat bekijken we dan in functie van wat de klant ermee wil doen. We zorgen dat hij alle tools krijgt voor monitoring en benchmarking, zelfs over productiesites heen.” Dat resulteert dan in efficiëntere producties en betere machines. Een proces waar veel bedrijven vandaag mee bezig zijn, maar waar het niet evident is om in dat snel evoluerende technologieaanbod het bos tussen de bomen te blijven zien. “Wij hebben die technologieknopen daarom al doorgehakt voor onze klanten. Ze krijgen met Inimco Facts een kant-en-klare, maar volledig open oplossing aangeboden, zodat we snel werk kunnen maken van hun eigenlijke use case en dus van de ROI. Daarmee onderscheiden we ons echt op de markt.”

Inimco maakt sinds eind vorig jaar officieel deel uit van de PA Solutions familie. Een verwantschap die maakt dat de expertise die het bedrijf uit Temse in huis heeft nog breder kan uitgedragen worden.

Samen volledige verhaal brengen

Een succesformule die aanslaat, zowel bij multi­-
nationals als bij kmo’s. En die ook de interesse wist te lokken van PA Solutions. De Nert: “Onze integratie stopt eigenlijk aan de productielijn, terwijl het werk van PA Solutions daar net begint. Zij beschikken over de automatiseringskennis om de juiste data uit de machine te halen en door te geven aan ons. Data die wij dan weer injecteren in een centraal platform. Dat beide bedrijven een goede match zijn, hebben we eigenlijk al voor de overname bewezen. Al sinds 2018 hebben we samengewerkt aan verschillende projecten. Wij met de focus op centrale dataplatformen, zij met de focus op lokale data-ontsluiting. Dat we dat verhaal nu samen naar de markt kunnen brengen, zorgt voor zeer veel synergie. Vanuit de business unit Digitalisering slaan we samen de brug tussen IT en OT.” PA Solutions maakt deel uit van het Canadese ATS (Automation Tooling Systems). De overname moet Inimco in staat stellen om de volgende stappen in zijn groei te zetten, zijn technologie breder uit te dragen in de markt en bedrijven dus meer inzicht te geven in hun machine en productiviteitsdata.

End-2-end digitalisering

De toekomst ziet er dus veelbelovend uit voor Inimco en PA Solutions, ook al omdat IoT- en cloudtechnologie steeds belangrijker wordt in de industrie. “In het begin van de coronapandemie was er misschien heel kort wat aarzeling, maar nu is er een duidelijke versnelling ingezet rond digitale transformatie. Als je nu niet de stap zet, zal de impact van een volgende coronacrisis te groot zijn. Vandaag produceren nog heel wat bedrijven quasi blind. Nochtans is er al heel veel data in bedrijven aanwezig: van machines tot ERP-systemen, tot verschillende Excell lijstjes. Door data samen te brengen op een centraal platform en te verrijken, kan de juiste informatie in real-time op het juiste niveau afgeleverd worden. De operator krijgt dus in zijn portaal andere informatie aangereikt dan de plantmanager, altijd in functie van wat nodig is om taken uit te voeren. Dat is wat onze oplossing in essentie doet: alle data in een vertrouwde omgeving ontsluiten, onafhankelijk van waar de data komen. We zorgen dat we de juiste technologie samenbrengen om dat te realiseren voor de klant in een open architectuur, die ook terugkoppelt met ERP-systemen. Een end-2-end digitaliseringstraject dus, zeker met de samenwerking met PA Solutions, met een focus op een snelle ROI”, besluit De Nert. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.