De nieuwe Desigo-controllers van Siemens vormen gebouwen om tot uiterst performante assets - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
De nieuwe Desigo-controllers van Siemens vormen gebouwen om tot uiterst performante assets

De nieuwe Desigo-controllers van Siemens vormen gebouwen om tot uiterst performante assets

• Snelle en eenvoudige engineering met Desigo Engineering Framework
• Open ontwerp voor de integratie van verschillende protocollen en apparaten – zonder bijkomende hard- of software
• Draadloze toegang tot controllers, verbinding van op afstand via de cloud
• Veilige connectiviteit en versleutelde communicatie

Met Desigo PXC4 en PXC5 brengt Siemens Smart Infrastructure twee nieuwe controllers voor gebouwautomatisering op de markt die gebouwen tot uiterst performante en energie-efficiënte assets omvormen. De nieuwe generatie Desigo-controllers voor gebouwautomatisering biedt een brede waaier van voordelen voor het automatiseren van kleine en middelgrote gebouwen; flexibiliteit en schaalbaarheid zijn er slechts twee van. Dankzij het nieuwe licentievrije Desigo Engineering Framework kunnen apparaten nu naadloos in hetzelfde framework worden geïntegreerd voor een volledig intuïtieve engineering. Door het open ontwerp dat de integratie van verschillende protocollen mogelijk maakt en de eenvoudige draadloze toegang wordt het automatiseren van de gebouwinstallaties makkelijker dan ooit. De twee controllers die het Desigo-aanbod verder uitbreiden, zijn telkens afgestemd op een specifiek automatiseringsbereik: Desigo PXC4 op HVAC-installaties en Desigo PXC5 op systeemfuncties en -integratie.

Efficiënte engineering en inbedrijfstelling

Samen met de nieuwe controllers stelt Siemens ook het Desigo Engineering Framework voor. Dit bestaat uit de webgebaseerde planning- en selectietool HIT Portal, de engineering- en inbedrijfstellingstool ABT Site voor pc-gebruikers, en de inbedrijfstellingstool ABT Go voor mobiel gebruik. Dit licentievrije framework ondersteunt de volledige levenscyclus van het gebouw. Met een ruime reeks van vooraf geconfigureerde functies, programmablokken en diverse voorbeeldsites, vergemakkelijkt de engineeringtool ABT Site de programmering, waardoor het engineeringwerk heel wat minder complex wordt. Dankzij het open ontwerp kunnen er probleemloos meerdere protocollen geïntegreerd en samen gebruikt worden. Zo kunnen projecten voortaan eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder worden uitgevoerd – ter plaatse of van op afstand.

Toegang van op afstand en ter plaatse

Nog nooit was telewerken zo belangrijk als vandaag. De nieuwe Desigo-controllers PXC4 en PXC5 vergemakkelijken niet alleen het engineeringproces maar helpen de gebruiker ook projecttijd en -kosten te besparen. Dankzij de geïntegreerde cloudconnectiviteit kunnen onnodige verplaatsingen naar diverse vestigingen worden vermeden. Bovendien zijn de controllers altijd en overal toegankelijk via het Desigo Engineering Framework om van op afstand engineerings-, beheers- en monitoringtaken uit te voeren.

Lokaal heeft de gebruiker draadloos toegang tot de controllers; alarmen kunnen lokaal of van op afstand worden afgehandeld. Bij het ontwerp van de controllers werd extra aandacht besteed aan de veiligheid. De controllers maken het beheer van certificaten mogelijk en voorzien gesigneerde firmware ter beveiliging tegen malware en virussen. De PXC4 en de PXC5 worden allebei onderworpen aan strenge systeemhardingstests en ondersteunen BACnet Secure Connect, de aanvulling bij het BACnet-protocol. Daarnaast wordt de communicatie met de ingebedde server versleuteld via https. Wachtwoordbeveiliging en hotspotuitschakeling zijn twee extra functies die de veiligheid verder verbeteren.

De nieuwe Desigo-controllers zijn de eerste van een nieuwe reeks controllers voor gebouwautomatisering waarmee het Desigo-systeem wordt uitgebreid en versterkt en waardoor uiterst performante gebouwen met bijzonder efficiënte installaties verzekerd zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.