NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
De toegevoegde waarde van ervaring
Gedeelde stand met leverancier Yaskawa.

De toegevoegde waarde van ervaring

Een ‘distributeur met toegevoegde waarde’ gaat verder dan de traditionele taken van logistiek en orderverwerking, door extra diensten aan te bieden. Hierdoor ervaart de klant een uiterst persoonlijke aanpak. Dat leidt tot een verhoogde betrokkenheid en tevredenheid. Bintz Technics uit Zaventem is een uitstekend voorbeeld van zo’n aanpak.

Bram Baetens, bestuurder Bintz Technics: “We bedienen een uitgebreid klantenbestand, gaande van machinefabrikanten, industriële contractoren, tot eindgebruikers en openbare instellingen. Maar vergis je niet, wij zijn geen integrator, noch machinebouwer. Wat ons onderscheidt, is dat we naast producten en oplossingen ook aanvullende diensten en service leveren. Dit gaat verder dan de traditionele focus van distributeurs die voornamelijk gericht zijn op productlevering. Kortom, onze benadering kenmerkt zich door een verhoogde ondersteunende rol en technische expertise.”

‘Connected Factory Of The Future’.

Productkennis en vaardigheidstraining

“Voor ons is het cruciaal om onze klanten te voorzien van opleidingen die hen helpen onze producten beter te begrijpen”, benadrukt Sander Vanbrussel, marketing & communicatie bij Bintz Technics. “Onze opleidingen variëren van algemene kennisopleidingen, zoals industriële protocolopleidingen, tot specifieke productopleidingen. Hierdoor kunnen onze klanten een dieper technisch inzicht krijgen in de producten en oplossingen die ze bij ons afnemen.”

Van Yaskawa zal vooral het Drives, Motion & Control-gamma te zien zijn.

In-house expertise en snelle leveringen

Bram Baetens: “Mede door onze vijftig jaar ervaring en opgebouwde knowhow kun je onze technische ondersteuning na verkoop zonder meer hoogstaand noemen. We beschikken over een team van in-house experts die gespecialiseerd zijn in diverse producten. Deze specialisten bieden ondersteuning in elke fase van het automatiseringsproject. Van bij de start van het engineeringsproces tot na de ingebruikname van geleverde producten of oplossingen.”

“We combineren dat bovendien met een lokale en zeer ruime stockvoorraad in ons hoofdkantoor in Zaventem. Centraal gelegen, zodat levertijden tot een absoluut minimum kunnen herleid worden. Want elke downtime bij machine­bouwers, integratoren en eindklanten kost geld, natuurlijk. Tot slot zijn we 100% merkonafhankelijk. Voor elk van onze producten werd een grondig marktonderzoek gedaan, waardoor onze klanten zeker kunnen zijn dat we niet alleen qua kwaliteit, maar ook qua prijs de beste optie bieden.”

Gedeelde stand met leverancier Yaskawa.

Indumation 2024: ‘connected factory of the future’

Op Indumation 2024 – Benelux-beurs, gespecialiseerd in automatisering, digitalisering, optimalisatie en innovatie, gericht op industriële en infrastructurele sectoren – kan Bintz Technics natuurlijk niet ontbreken. Bram Baetens: “We tekenen present op een gedeelde stand met onze leverancier Yaskawa, van origine een Japans bedrijf en in dat deel van de wereld de absolute marktleider in robotica. Tijdens Indumation zal vooral het Drives, Motion & Control-gamma van Yaskawa te zien zijn. Denk hierbij aan producten als PLC’s, frequentiesturingen, servo- aandrijvingen en sturingen, HMI’s (human machine interfaces) en panel pc’s.”

“Er zal ook een grote wand te zien zijn waar de Connected Factory Of The Future wordt getoond. Dat heeft betrekking op de samenwerking die we hebben met HMS Networks. Daarnaast komen er uiteraard ook nog andere partners van ons aan bod: Kendrion (elektromagnetische componenten), Suco (drukschakelaars & druktransmitters), Lika & BEI Sensors (industriële
encoders), Fluid.iO (niveaumetingen), Sälzer (nokkenschakelaars & lastscheiders), Enless Wireless (draadloze IIoT-sensoren) en Westermo (industriële netwerkoplossingen).” 

BINTZ TECHNICS – Stand 114

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.