NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
De volgende stap in automatiseren
Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem dat specifiek ontworpen is voor horizontale transportbandtoepassingen.

De volgende stap in automatiseren

Het maatschappelijk leven mag dan wel deels tot stilstand gekomen zijn, de innovatietrein blijft voort denderen doorheen de industrie. Als totaalleverancier in industriële automatisering en digitalisering neemt Siemens duidelijk de rol van locomotief op. Dat bewees de voorbije editie van SPS, voor de gelegenheid geheel virtueel. Siemens stelde er een brede waaier aan nieuwe producten voor die de komende maanden hun intrede zullen doen op de productievloer. Een bloemlezing.

De SITRANS LT500 is compatibel met radar- en ultrasone transmitters of met om het even welk tweedraads 4-20 mA-apparaat.

In het kader van het event Digital Enterprise SPS Dialog lanceerde Siemens Analyze MyDrives Edge, zijn eerste Edge applicatie voor aandrijvingen. Zo toont het bedrijf concreet aan hoe edge computing de aandrijfsystemen van Sinamics nog intelligenter kan maken en welke voordelen het biedt voor gebruikers en machinebouwers. Analyze MyDrives Edge wordt voorzien van basisfunctionaliteiten die vergelijkbaar zijn met de beproefde MindSphere-applicatie Analyze MyDrives, maar zal worden geoptimaliseerd met intelligente functies op basis van hoogfrequente gegevensuitwisseling. De Edge applicatie stelt gebruikers van machines en industriële applicaties dus in staat om complexe analyses uit te voeren van gegevens die al verzameld zijn in de drive. Machine learning en AI-algoritmes waarop de Edge applicatie gebaseerd is, identificeren patronen en detecteren anomalieën en hun oorzaken. Zo verschaffen ze tijdig aanwijzingen voor eventueel noodzakelijk machineonderhoud. Dit beperkt de stilstandtijden en vermindert het verbruik van hulpbronnen. Met het Drive System Framework biedt Siemens een ruim kader aan waarmee gebruikers hun Sinamics aandrijfsystemen kunnen verbinden met het Industrial Edge platform. Naast connectiviteit en beheer moet het in de toekomst ook mogelijk zijn om het simulatiemodel, dus de digital twin van het aandrijfsysteem in de machine, te configureren. Met de intelligente aandrijftechnologie kunnen machinebouwers bijvoorbeeld gebruikersspecifieke app-oplossingen en digitale diensten ontwikkelen of de beschikbaarheid van een machine contractueel garanderen.

Kleine automatiseringsprojecten kunt u al vele jaren eenvoudig realiseren en bedienen met de veelzijdige en compacte logische-modulereeks LOGO! . De nieuwste versie maakt een rechtstreekse connectie met de cloud.

De volgende stap in niveausturing

Steunend op meer dan een eeuw van innovatieve engineering en ruim veertig jaar ervaring in sturingsoplossingen, zet Siemens de nieuwste stap voorwaarts op het gebied van controllers. De SITRANS LT500 is compatibel met radar- en ultrasone transmitters of met om het even welk tweedraads 4-20 mA-apparaat. Compleet met tal van voorgeprogrammeerde pompregimes en geavanceerde diagnoseopties, verzekeren de controllers een milieu­conforme werking dankzij geïntegreerde datalogging, uiterst nauwkeurige debietmetingen en strikte naleving van de geldende regelgeving. Verklein uw CO2-voetafdruk door energiepiektijden te vermijden en verminder zowel uw interventies ter plaatse als uw CO2-emissies dankzij connectiviteit en betrouwbare metingen. De SITRANS LT500 kan ook volledig worden geïntegreerd in uw automatiseringssysteem ongeacht of het om debiet-, druk-, niveau-, gewicht- of temperatuurmetingen gaat. 

Analyze MyDrives Edge toont concreet aan hoe edge computing de aandrijfsystemen van Sinamics nog intelligenter kan maken en welke voordelen het biedt voor gebruikers en machinebouwers.

Automatisering in de cloud ontwerpen en besturen

Kleine automatiseringsprojecten kunt u al vele jaren eenvoudig realiseren en bedienen met onze veelzijdige en compacte logische-modulereeks LOGO! . De nieuwste versie LOGO! 8.3, maakt een rechtstreekse connectie met de cloud. Eerst configureert u de LOGO!-modules en activeert u hun cloudverbinding, stap voor stap begeleid via de geüpdatete LOGO! Soft Comfort-engineeringssoftware 8.3. De webserver wordt in de cloud gehost. Daarna kunt u een automatiseringsproject in de cloud ontwerpen op uw smartphone, tablet of computer. Tegelijk maakt u begeleid de nodige grafische websites en dashboards aan in de nieuwe gratis LOGO! Web Editor V2.0. Daarmee kunt u dan ook mobiel uw automatisering aansturen of gegevens ervan beheren en analyseren. Want voortaan moet de besturing van LOGO! niet meer stilgelegd worden, wanneer u data uit de modules wilt laten verwerken en raadplegen. Tevens kunt u LOGO! 8.3 als cloudgateway voor bestaande systemen gebruiken, dankzij diverse verbindingsmogelijkheden zoals Modbus TCP/IP, Konnex-bus (KNX) en Ethernet. Dat laat toe om data naar de cloud te exporteren, waar ze beschikbaar zijn voor verdere verwerking en analyse. En dat maakt dan op zich weer IoT-toepassingen mogelijk, zoals energiegegevens monitoren, preventief onderhoud uitvoeren of flexibele service verlenen.

Decentraal aandrijfsysteem, speciaal ontworpen voor transportbanden

Met de Sinamics G115D presenteert Siemens een nieuw, compact en krachtig aandrijfsysteem dat specifiek ontworpen is voor horizontale transportbandtoepassingen. Het aandrijfsysteem omvat een motor, frequentieomvormer en aandrijving in één eenheid en wordt aangeboden in twee versies: wand­gemonteerd en motorgemonteerd. ❯Het Sinamics G115D aandrijfsysteem is geschikt voor toepassingen in intralogistiek en op luchthavens, alsook in de automobiel- en de voedings- en drankenindustrie, en is beschikbaar in een vermogensbereik variërend van 0,37 tot 7,5 kW voor wandmontage en 0,37 tot 4 kW voor motormontage. Het aandrijfsysteem kan snel en eenvoudig in bedrijf worden gesteld dankzij de totale integratie in het TIA-portaal (Totally Integrated Automation) inclusief de Startdrive software voor inbedrijfstelling, of de Sinamics G120 Smart Access Module (SAM) webservertool voor installatie en diagnose. Om voorbereid te zijn op de digitale transformatie en om analyses in de cloud mogelijk te maken, is de Sinamics G115D geïntegreerd in het volledige MindConnect portfolio en compatibel met MindSphere toepassingen zoals Analyze MyDrives. Dankzij Profisafe is STO (Safe Torque Off) SIL 2 geïntegreerd in Sinamics G115D, wat het proces tot certificering standaardiseert en vereenvoudigt. Voor flexibiliteit op het vlak van installatie, service en onderhoud is de oplossing uitgerust met een plug-in-connector en flexibele aansluitmogelijkheden.

Met Consulting Services voor de procesindustrie biedt Siemens een brede waaier aan ondersteunende diensten voor digitale transformatie in de procesindustrie

Efficiënt advies voor digitale transformatie

Het succes van een bedrijf hangt steeds meer af van de mate van digitalisering, wat zelfs voor gevestigde bedrijven in de procesindustrie een uitdaging is. Met Consulting Services voor de procesindustrie biedt Siemens een brede waaier aan ondersteunende diensten voor digitale transformatie in de procesindustrie aan: Digitalization Consulting, Consulting for Optimized Processes (COP) en Data Analytics Consulting. Siemens gebruikt workshops, statusquo­analyses, gedetailleerde implementatiestrategieën, diepgaande proceskennis en intensieve consultancydiensten om zijn klanten te ondersteunen om een digitale onderneming te worden. Afhankelijk van de mate van digitalisering van de fabrieken van de klant, bieden de consultancyspecialisten ondersteuning via overleg, ontwikkelen ze concepten en effenen ze voor elk afzonderlijk bedrijf de weg naar een geslaagde digitale transformatie. Het doel is alle procedures, processen en intralogistieke aspecten digitaal te simuleren als een hulpmiddel om concurrentievoordelen te genereren.

Ten slotte heeft Siemens zijn Mindsphere applicaite Predictive Service Assistance aangevuld met een module gebaseerd op artificiële intelligentie.

Artificiële intelligentie om onderhoudsefficiëntie te verhogen

Ten slotte heeft Siemens zijn MindSphere applicaite Predictive Service Assistance aangevuld met een module gebaseerd op artificiële intelligentie. Deze identificeert concrete foutpatronen (verkeerde uitlijning, defecte lagers …) in motoren in een vroeg stadium. Gebruikers kunnen op die manier stilstanden inperken en hun processen voor wisselstukken en onderhoud verder verbeteren. De nieuwe module maakt gebruik van een neuraal netwerk in plaats van louter naar een welbepaalde KPI limietwaarde te kijken. De module kan zo anomalieën opsporen nog voor de limietwaarden bereikt zijn en geeft ook duidelijke indicaties over de aard en de ernst van de fouten en hun evolutie. Van zodra er een teken van een error wordt vastgesteld krijgt de gebruiker een waarschuwing, een deadline die aangeeft tegen wanneer het probleem idealiter moet zijn opgelost en een aanbeveling over welke acties genomen kunnen worden om ongeplande stilstanden te vermijden. Predictive Service Assistance met de nieuwe AI-module wordt aangeboden als een onderdeel van Predictive Service Assesment. Dit pakket laat ook toe om de applicatie te configureren in functie van de eisen van de klant. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.