NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
De wereld van visiesystemen
Met de visie-installatieoplossingen van Murrelektronik kunnen klanten hun productieprocessen tot grotere efficiëntie en hogere doorvoer brengen.

De wereld van visiesystemen

Murrelektronik heeft krachtige en kostenefficiënte systeemoplossingen voor de integratie van industriële beeld­verwerkingssystemen ontwikkeld.

Industriële beeldverwerking is voor veel industrieën een echte efficiëntieverbetering. Camera’s vervangen een groot aantal sensoren en vormen de basis voor een maximale automatisering van talrijke processen. Barcode lezen, dimensionale inspectie, kwaliteitscontrole, opsporen en identificeren van onderdelen en bewaking van productielijnen zijn slechts enkele van de toepassingen. Automatisering en optimalisering staan gelijk met grotere efficiëntie, hogere verwerkingscapaciteit, hogere kwaliteit, minder nabewerkingen en, last but not least, een grotere klanttevredenheid.

Krachtige partner in visiesystemen

Visiesystemen worden steeds belangrijker in de industriële productie en logistiek. Wanneer het over Industrie 4.0 of AI of Things gaat, kunnen industriële beeldverwerkingscamera’s niet ontbreken. Met Murrelektronik, hebben machine- en systeembouwers een krachtige partner aan hun zijde wanneer het gaat over stroomvoorziening en signaal/databeheer van camera’s in slimme netwerken van industriële productieprocessen of logistieke applicaties. Murrelektronik baseert zich op decentrale componenten met inbegrip van switches, verdelers en voedingen die op de machine kunnen worden gemonteerd. Maar ook de bijbehorende hoogwaardige kabels en connectoren. Deze componenten minimaliseren de tijd die nodig is om de installatie aan te leggen en maximaliseren de prestaties voor zowel nieuwe als bestaande machines en systemen.    

Vision installatie oplossingen van Murrelektronik (van links naar rechts): De Xelity Hybride Switch verzorgt datacommunicatie en stroomvoorziening, de Injection Box is een stroom- en signaalinjector met 24V voor vier spanningsbronnen, de Master Breakout Box verdeelt stroom en signalen, en de NEC Klasse 2 Splitter is een pure stroom- en signaalverdeelkast.

‘Plug-and-play’ voor visiesystemen

Efficiënte stroomvoorziening en betrouwbare datacommunicatie zijn de pijlers van een goed werkend installatieconcept. Het doel is om de apparaten van een machine of installatie efficiënt en economisch te combineren tot een systeem. Met de modulaire visie-installatieoplossingen van Murrelektronik kunt u een decentraal installatieconcept in bestaande systeemarchitecturen evenals nieuwe machines en systemen integreren. Een van de componenten is de Xelity Hybride Switch. Deze heeft aansluitingen voor maximaal vier camera’s en zorgt voor een soepele en foutloze datacommunicatie. Daarnaast hebben we de Master Breakout Box, een voeding- en signaalverdeler. En de Injection Box, een spanning- en signaalverdeler. Elk component is ontworpen om direct in de machineomgeving te worden gemonteerd, in de buurt van het betreffende visiesysteem. “Ons decentrale installatieconcept heeft het onovertroffen voordeel dat wij onze klanten de tijdrovende en dure schakelkastinstallatie besparen”, zegt Simon Schlichenmaier, Marktontwikkeling Vision Systems bij Murrelektronik. “Schakelkasten kunnen kleiner worden gemaakt.” Een ander voordeel: met de modulaire plug-and-play oplossingen van Murrelektronik, kunnen de visiesystemen niet alleen snel en flexibel in bedrijf worden genomen, maar zij vergemakkelijken en versnellen ook de functiediagnostiek tijdens bedrijf, wat de systeem- en machine-uitvaltijd aanzienlijk vermindert.

Intelligentie waar het nodig is

Schlichenmaier: “Met onze visie-installatie­oplossingen richten wij ons op de processen die plaatsvinden tussen de camera en de systeemcontroller.” Waar industriële beeldverwerking niet mogelijk was in bestaande systemen door overvolle besturingskasten, bieden Murrelektronik’s visie-installatieoplossingen uitkomst met kortere kabels en minder kabelwarboel. Dankzij een datatransmissiesnelheid van 1 Gbit/s via X-gecodeerde kabels, is beeldverwerking met hoge resolutie mogelijk voor vele industriële toepassingen. Netwerkcommunicatie vindt plaats met een snelheid tot 2,5 Gbit/s. “De gegevensverwerking vindt plaats bij de machine. Wij brengen de intelligentie daar waar het nodig is”, zegt Schlichenmaier en voegt toe: “Met de visie-installatieoplossingen van Murrelektronik, kunnen onze klanten hun productieprocessen tot grotere efficiëntie en hogere doorvoer brengen. Zij verhogen kwaliteit en vermijden kostbaar herwerk. Een fijne bijkomstigheid; wij slanken de controlekasten af.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.