Decentrale aandrijftechniek voor de digitale fabriek van de toekomst - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Decentrale aandrijftechniek voor de digitale fabriek van de toekomst

Decentrale aandrijftechniek voor de digitale fabriek van de toekomst

De toekomst van de productie is modulair, flexibel en autonoom. Dit vereist nieuwe systemen met gedecentraliseerde intelligentie, die de toenemende complexiteit van de processen aankunnen. NORD DRIVESYSTEMS levert een breed scala aan decentrale aandrijftechniek met frequentieregelaars die aan elke gewenste toepassing kunnen worden aangepast en flexibel in de installatie kunnen worden geïntegreerd.

Decentrale frequentieregelaars bieden vele voordelen: Ze besparen ruimte in schakelkasten, verlagen de kabel- en bedradingskosten, vereenvoudigen het onderhoud en verhogen daardoor de efficiëntie van het gehele aandrijfsysteem. Met het uitgebreide programma modulaire producten voor decentrale aandrijfelektronica kan NORD DRIVESYSTEMS aan vrijwel alle eisen en toepassingen voldoen. De aandrijfcomponenten hebben standaard een vermogensbereik tot 22 kW en een geïntegreerde PLC voor een hoge mate van plug-in. Ze kunnen vrij worden geconfigureerd, zodat ze aan elke toepassing kunnen worden aangepast. De decentrale aandrijftechniek van NORD kan in alle automatiseringsarchitecturen worden geïntegreerd en verlaagt de kosten voor het ontwerp van de installatie aanzienlijk.

Decentrale aandrijftechniek voor de digitale fabriek van de toek

Intelligente genetwerkte aandrijvingen van NORD maken continue conditiebewaking mogelijk en vormen zo de basis voor predictief onderhoud.

 

NORD heeft de aandrijving van de toekomst

NORD aandrijvingen zijn genetwerkt, autonoom en schaalbaar – en voldoen daarmee aan alle voorwaarden voor de integratie in een Industry 4.0 architectuur. De geïntegreerde PLC van de regelaars is in staat om de belasting van het hogere besturingssysteem te verlagen en onafhankelijke besturingstaken uit te voeren. Dit maakt fabrieksinstallatie met autonome productiegroepen en productie-eilanden mogelijk. De vrij programmeerbare PLC verwerkt de data van sensoren en actuatoren en kan besturingssequenties initiëren en aandrijf- en applicatiedata naar een controlecentrum communiceren, of naar genetwerkte componenten of cloudopslag. Dit maakt permanente conditiebewaking mogelijk en vormt zo zowel de basis voor predictieve onderhoudsconcepten als voor een optimale dimensionering van de installatie.

De NORDAC LINK serie veldverdelers omvat frequentieregelaars tot 7,5 kW en motorstarters tot 3 kW voor flexibele installatie in de buurt van de motor.

De NORDAC LINK serie veldverdelers omvat frequentieregelaars tot 7,5 kW en motorstarters tot 3 kW voor flexibele installatie in de buurt van de motor.

 

NORDAC LINK: De variabele oplossing voor alle vereisten

Deze regelaar voor flexibele decentrale installatie is leverbaar als frequentieregelaar (tot 7,5 kW) of motorstarter (tot 3 kW) en biedt alles wat nodig is voor een snelle inbedrijfstelling, eenvoudige bediening en onderhoud. Met NORDAC LINK zijn alle aansluitingen met eenvoudige stekerverbindingen uitgevoerd. Naast de hoge insteekbaarheid zorgen geïntegreerde onderhoudsschakelaars en schakelaars voor handmatige bediening voor een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

04-nord-nordac-flex-kopieren

De decentrale NORDAC FLEX frequentieregelaar kan dankzij zijn schaalbare functies aan elke klantentoepassing worden aangepast.

 

NORDAC FLEX: Ultieme flexibiliteit

Flexibel te installeren, eenvoudig te onderhouden: Met een vermogensbereik tot 22 kW, een groot aantal functies en een brede range accessoires is de NORDAC FLEX de meest flexibele NORDAC-regelaar. Door de eenvoudige parameteroverdracht via het EEPROM geheugen zijn installatie en onderhoud snel en betrouwbaar.

Dankzij de modulaire opbouw kunnen de NORD regelaars eenvoudig worden uitgebreid en bieden ze een indrukwekkende verscheidenheid aan scenario’s voor gebruik in Industry 4.0 automatiseringsnetwerken. De toepassingsgebieden variëren van transporttechniek en intralogistiek tot aandrijftaken in de verpakkings- en levensmiddelenindustrie, maar ook in pomptoepassingen en algemene machinebouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.