NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Duurzame touchtechnologie voor veilige sporen
De simulators worden zeer intensief gebruikt. Dat Transurb er nooit klachten over krijgt, bevestigt dat het met DOBIT en ELO de juiste keuze gemaakt heeft.

Duurzame touchtechnologie voor veilige sporen

Simulatietechnologie levert bijzonder veel voordelen op in opleiding. Zeker wanneer de veiligheid op het spel staat. Steeds meer trein-, tram- en metromaatschappijen kiezen daarom voor de simulators van Transurb. Een mooi verhaal van hoe Belgische kennis en technologie internationaal vermarkt worden. Het hart van de hardware zijn de touchschermen van ELO, geleverd door DOBIT. Welke simulator Transurb ook maakt, de ELO touchtechnologie verzekert een betrouwbare werking.

Transurb kan de volledige cockpit nabouwen voor de bestuurder, van de eerste tot de laatste knop, voor 100% herkenbaarheid.

België mag dan weinig waardevolle materialen in de grond hebben zitten, we hebben toch een onmiskenbare troef in huis boven de grond: kennis. Toen de MIVB en NMBS hun expertise in spoor- en tram internationaal wilden vermarkten, richtten ze Transurb op. Het doel was om andere landen te helpen met de uitbouw van hun spoornetwerk en -infrastructuur. “Dat leidde in 2002 tot de ontwikkeling van een eerste simulator. Uit veiligheidsoverwegingen is het immers bijzonder interessant om bijvoorbeeld conducteurs eerst virtueel te leren rijden. Dat is niet alleen veiliger maar ook goedkoper”, weet Zoé Denis, verantwoordelijk voor de marketing bij Transurb. De simulator werd een ongekend succes dat resulteerde in de oprichting van een apart bedrijf Transurb Simulation. Een Belgisch succesverhaal dat ook de aandacht trok van de groep John Cockerill. Sinds 2017 hebben zij 92% van de aandelen in handen. “De ruggensteun van een partner van die omvang maakt dat ons verhaal nog verder in een stroomversnelling is geraakt. Daardoor kunnen we blijven groeien en over de hele wereld exporteren.”

Het hart van de hardware van Transurb Simulation zijn de touchschermen van ELO, geleverd door DOBIT.

Simulatie op maat van de klant

Transurb Simulation maakt verschillende types simulators die intussen overal ter wereld zijn terug te vinden. Het geheim achter het succes is het maatwerk dat Transurb Simulation voor elke klant aflevert. “We leveren een volledig afgewerkt product af, aangepast aan de noden van de klant. Dat begint met ons team dat ter plaatse gaat om aan de hand van videobeelden een volledig 3D-model van de sporen te maken, of dat nu voor trein, tram of metro is. Die software wordt dan toegevoegd aan de cabine.” En dat mag u gerust letterlijk nemen. Transurb kan de volledige cockpit (Full-Cab) nabouwen voor de bestuurder, van de eerste tot de laatste knop, voor 100% herkenbaarheid. Maar ook andere oplossingen, van een compacte simulator (Compact) waarbij de cabine kan wisselen, tot zelfs een draagbare versie (Nano), een simulator met VR-bril (Mixed Reality) en een cloudmodel waardoor studenten van thuis uit kunnen trainen (Cloud). 

Een van de belangrijkste elementen bij de simulator is uiteraard het scherm. Dat moet een haarscherp beeld geven, zodat de gebruiker altijd te zien krijgt wat hij moet zien.

Altijd het juiste scherm, altijd betrouwbaar

Een van de belangrijkste elementen bij de simulator is uiteraard het scherm. Dat moet een haarscherp beeld geven, zodat de gebruiker altijd te zien krijgt wat hij moet zien. Daarvoor doet Transurb Simulation al jaren een beroep op DOBIT, leverancier van de ELO touchscreens. “Onze simulators worden wereldwijd ingezet. Betrouwbaarheid is dan ook de belangrijkste eigenschap die alle componenten delen. Welke type ELO monitor we ook kiezen bij DOBIT, met opbouw, beugel of ingebouwd in de behuizing, we krijgen altijd duurzame touchtechnologie aangeleverd die werkt zoals ze moet werken. En dat is nodig, want de simulators worden zeer intensief gebruikt. Dat we er nooit klachten over krijgen, bevestigt dat we de juiste keuze gemaakt hebben.” Voor elk project gaat Transurb zelf op zoek op de overzichtelijke webshop products.dobit.com welk scherm het beste in het plaatje past. “Wat ons bijzonder bevalt aan de samenwerking met DOBIT, naast de kwaliteit van de ELO schermen, is de reactiviteit. Bestellingen worden meteen opgenomen en binnen de kortste keren geleverd als ze op stock zijn. Hetzelfde met vragen, we krijgen altijd meteen een antwoord, zodat we de juiste beslissing kunnen maken.” 

Voor meer informatie: bit.ly/dobit-products

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.