NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Duurzamer ondernemen in 3 eenvoudige stappen

Duurzamer ondernemen in 3 eenvoudige stappen

We verkiezen steeds vaker elektriciteit boven fossiele brandstoffen. Deze stap, in combinatie met de drang naar digitalisering van de processen, zet ons op weg naar een duurzamere samenleving. Duurzaam ondernemen? Dat kan eigenlijk vrij eenvoudig aan de hand van 3 stappen. Gebruik bewust groene oplossingen, zet in op digitalisering om het energieverbruik te verlagen en vervang oude, energieverslindende apparatuur tijdig door systemen met een langere levensduur. Schneider Electric zet je graag op weg naar een duurzame toekomst.

Gebruik groene oplossingen

Schneider Electric heeft een sterk parcours achter de rug als het gaat over duurzaamheid. Zo biedt de industriële technologieleider en IoT-partner met expertise op het vlak van energiebeheer en automatisering producten met een Green Premium-label. Die voldoen aan strenge milieuvoorschriften en zorgen voor energie-efficiëntie, duurzaamheid, recycleerbaarheid en transparantie wat betreft de impact op het milieu. Schneider voert een volledige Life Cycle Assessment (LCA) uit en levert een materiaalpaspoort voor elk specifiek product. Voorbeelden van dergelijke groene oplossingen zijn de PanelSet SFN vloerstaande behuizingen, gemaakt uit staal met gereduceerde CO2-uitstoot, de Altivar Building snelheidsregelaars die de prestaties van HVAC-systemen optimaliseren en de PowerLogic HeatTag, een slimme sensor die gas en zwevende deeltjes in het elektrische bord analyseert en waarschuwt voordat er rook ontstaat en de kabelisolatie smelt.

Zet in op digitalisering

Wie de footprint van een gebouw wil verlagen, kan best ook kiezen voor digitalisering. Zo krijgt men immers inzicht in het verbruik, waardoor het mogelijk is om aanpassingen aan te brengen die de uitstoot doen zakken. Ook hier biedt Schneider Electric oplossingen, zoals de kleine PowerLogic PowerTag energiesensor of de TeSys island voor het schakelen, beveiligen en beheren van onder meer motoren in een elektrische installatie. Tegenwoordig kan men trouwens via EcoStruxure de temperatuur en andere data van de ClimaSys CU koelsystemen monitoren om energie te besparen en stilstand te voorkomen.

Kies voor systemen met een langere levensduur

Een laatste stap op weg naar een verhoogde duurzaamheid is de identificatie van oude apparaten om die te vervangen door nieuwe producten met een langere levensduur. Dankzij proactief onderhoud voorkomt men bovendien dat componenten in een kast onnodig defect raken. Die onderdelen gaan ook 2x zo lang mee als men een goede klimatisering integreert. Het aanbod van Schneider Electric omvat onder meer de TeSys Giga met een zelfdiagnose LED-functie, waarbij nauwkeurig de levensduur van de contractor aangegeven wordt. Het ClimaSys thermal management zorgt voor de juiste klimatisering. De MasterPacT NW stroomonderbrekers, tot slot, zijn ontworpen om elektrische systemen te beschermen tegen schade veroorzaakt door overbelasting of kortsluiting.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.