Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Services & Solutions

Dynamische specialist in industriële elektriciteit, automatisatie en IoT gaat geen uitdaging uit de weg

Belmatic5_foto-5
Van Zele en de Ketelaere laten zich omringen door twee vaste medewerkers en een groep van gedreven freelancers.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Belmatic

5 december 2022 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Samenwerken maakt bedrijven sterker. Dat hadden Jeroen de Ketelaere en Sam Van Zele goed gezien, toen ze in 2020 onder de naam Belmatic de krachten bundelden om hun specialisatie in elektriciteit, automatisatie en Industrie 4.0 (IoT) met focus op industriële klanten verder uit te bouwen. Dit dynamisch bedrijf uit Meulebeke wil zijn klanten volledig ontzorgen: van ontwerp en engineering over productie tot montage, opstart en service. Daarvoor laten de beide zaakvoerders zich omringen door een sterk en divers team van professionele en gedreven freelance elektrotechnici. Vakkennis, flexibiliteit en teamgeest zijn sterke troeven, waarmee elke project binnen de vooropgestelde termijn gerealiseerd kan worden.

Jeroen de Ketelaere en Sam Van Zele zijn de zaakvoerders van Belmatic.

Geen problemen, enkel uitdagingen

Vooraleer de zaakvoerders hun firma Belmatic boven de doopvont hielden, kende de stiel voor hen al langer geen geheimen meer. Beiden waren immers gespecialiseerd in elektriciteit, automatisatie en bordenbouw voor de industrie. “Ik startte in 2011 mijn eenmanszaak, terwijl Sam in 2015 als zelfstandige begon. Nadat we steeds vaker voor projecten hadden samengewerkt, besloten we in 2020 de krachten te bundelen. Het uitgangspunt is duidelijk: om onze klanten een optimale oplossing te bieden en hen van a tot z te ontzorgen, gaan we steeds tot het uiterste”, vertelt Jeroen de Ketelaere. “Elk project start met een goed gesprek bij de klant, waarbij we een analyse maken van de noden en verwachtingen. Met deze informatie gaan we aan de slag om een oplossing op maat te ontwikkelen, waarna deze samen met een offerte aan de klant gepresenteerd wordt. Na goedkeuring worden alle elementen in ons atelier voorbereid en nauwkeurig getest. Zo kunnen we de volledige installatie op de werkvloer uitvoeren zonder dat de werking van het bedrijf daarbij grote hinder ondervindt. Een technieker volgt de installatie en inbedrijfstelling ook ter plaatse op en stuurt, indien nodig, bij.”

Dankzij de moderne technieken kan men nu installaties vanop afstand monitoren en al heel wat zaken oplossen vooraleer er problemen ontstaan.

Service vanop afstand en op locatie

Een project stopt echter niet bij de oplevering, want Belmatic staat ook bekend voor een uitstekende service, 24/24 en 7/7. 

“We hebben klanten in de meest uiteenlopende sectoren, bijvoorbeeld in de betonbouw, bij vleesverwerkende bedrijven of in industriële bakkerijen. Als daar midden in de nacht of op een zondag een defect of probleem optreedt, moeten we onmiddellijk kunnen reageren om stilstand te vermijden”, licht Sam Van Zele toe. “Als jong bedrijf zetten we fors in op digitalisatie, waarbij we zoveel mogelijk informatie en documentatie in the cloud bijhouden en niet langer op papier verspreiden. Industrie 4.0 en IoT (Internet of Things) zijn intussen dagelijkse kost. Zo kunnen we ook installaties vanop afstand monitoren en snel reageren bij eventuele defecten. Als we toch ter plaatse moeten gaan, hebben onze mensen onmiddellijk het juiste materiaal bij zich, waardoor elk probleem snel en efficiënt verholpen kan worden. Voor de klant vraagt deze aanpak wel enige aanpassing. Vroeger belde hij zelf bij breuk, maar met onze moderne technieken handelen we proactief, om zaken op te lossen vóór er problemen ontstaan.”

De firma focust op elektriciteit, automatisatie en IoT voor industriële klanten in de meest uiteenlopende sectoren.

Vakkennis, flexibiliteit en teamgeest

Een tevreden klant is veel waard, want mond-tot-mond reclame is nog altijd een belangrijke sleutel voor de groei. Van Zele en de Ketelaere hebben intussen twee mensen vast in dienst. 

“We laten ons verder omringen door een sterk en divers team van gedreven professionele elektrotechnische freelancers. Zo kunnen we onze klanten een bijzonder uitgebreide expertise garanderen en hebben we de flexibiliteit om zelfs grote en complexe projecten binnen een strakke timing tot een goed einde te brengen.” 

“Onze teamgeest is absoluut een extra troef. We kunnen intussen terugvallen op vijftien mensen, waarvan er acht bijna continu voor ons aan de slag zijn en van project naar project trekken. We zijn trots op onze mensen, want hun niet aflatende inzet vormt de hoeksteen van onze succesvolle werking. Daarom doen we er alles aan opdat onze mensen zich op hun werk zouden ‘jeunen’ – de West-Vlaamse manier om te zeggen dat ze zich goed voelen en elke dag opnieuw in de bres springen om klanten te helpen.”

Belmatic stond onder meer in voor de automatisatie van snijzalen en slachtlijnen in de vleesverwerkende sector.
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details