ecom breidt portfolio uit met nieuw ontwikkelde smartphone, digitale diensten, een nieuw platform en randapparatuur - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
ecom breidt portfolio uit met nieuw ontwikkelde smartphone, digitale diensten, een nieuw platform en randapparatuur

ecom breidt portfolio uit met nieuw ontwikkelde smartphone, digitale diensten, een nieuw platform en randapparatuur

ecom, een merk van Pepperl+Fuchs, toonde tijdens Hannover Messe 2019 de volgende generatie intrinsiek veilige 4G/LTE-Android smartphones, gecertificeerd voor ATEX Zone 1/21 en Div. 1. De Smart-Ex 02 is een compleet nieuwe ontwikkeling en is volledig aangepast aan de eisen van de markt. Het gamma wordt verder afgewerkt met nieuwe innoverende hulpcomponenten zoals de intrinsiek veilige Cube 800 thermische videocamera en de explosiebestendige Smart-Ex Horloge, deze helpt operatoren om ook op locatie hun taak uit te voeren. Het geheel is ook klaar voor toekomstige evoluties. Daarnaast stelt ecom ook haar nieuwe productlijn “Digital Products and Services” voor. Die bezorgt de gebruiker een sterk instrument om het gebruik van mobiele toestellen te faciliteren en er analyses op uit te voeren.

Met het grote scherm van 12,7 cm (5 “), de krachtige functies, goede ergonomie en een geoptimaliseerde beschikbaarheid van accessoires, is de nieuw ontwikkelde Smart-Ex 02 de meest geavanceerde intrinsiek veilige smartphone voor zones 1/21 en div. 1. Bovendien maken de  Ex- en goedkeuringscertificeringen wereldwijd gebruik mogelijk. De Smart-Ex 02 ondersteunt 21 verschillende LTE-frequentiebanden. Het toestel wordt ontgrendeld en zonder SIM-kaart geleverd. Met het nieuwste Android 9-besturingssysteem is de smartphone bijzonder snel, veilig en efficiënt. De Smart-Ex 02 zal ook het eerste apparaat zijn dat gecertificeerd is voor Zone 1/21 en Div. 1 zodat het voldoet aan de veeleisende Android Enterprise Recommended (AER) van Google. Deze AER-validatie zorgt voor een consistente, eenvoudige implementatie en beheer van mobiele oplossingen via hardware, OS-ondersteuning en reguliere beveiligingspatches. De wereldwijde ondersteuning van Pepperl + Fuchs zorgt ook voor een veilige operationele werking. Snel beschikbare servicetechnici zorgen voor snelle hulp bij vragen en problemen. Gebruikers genieten ook van de samenwerking met de eigen systeemingenieurs en ontwikkelingsteams van ecom, die kunnen adviseren en ondersteunen bij uw evoluerende softwarevereisten. Afhankelijk van de vereisten kan de Smart-Ex 02 worden aangevuld met tal van extra opties en op elkaar afgestemde en geoptimaliseerde randapparaten van ecom zoals headsets, microfoons, videocamera’s, scanners of Bluetooth-bakens en smartwatches.

Nieuwe afdeling ‘Products and Services’ breidt concept van ‘mobiele medewerker’ uit
Met de nieuwe productlijn “Digital Products and services” biedt ecom een ​​oplossing die geautomatiseerde ingebruikstelling ,mobiel apparaatbeheer en apparaatanalyses combineert. Indien gewenst kan dit ingezet worden als een volwaardig mobiliteitsbeheersysteem voor het bedrijf. Bij de Smart-Ex 02, evenals bij alle andere mobiele apparaten van ecom, kunnen op verzoek van de klant de nodige configuraties beveiligd worden opgeslaan op een aparte locatie – denk aan beveiligings-, toepassings- of draadloze instellingen. Zo kunnen ze door de mobiele medewerker onmiddellijk en overal na de levering worden ingezet zonder handmatige en dus risicovolle configuratie.

Op verzoek kunnen apparaatdiagnose en apparaatanalyse in realtime bedieningsgegevens en foutanalyses van de mobiele apparaten verzamelen, hun toestand permanent bewaken en storingen preventief of direct verhelpen. De apparaten kunnen beheerd worden via het ecom online platform en kunnen op elk moment tijdens de werking bijgewerkt worden (over-the-air), zonder dat ze naar de lokale IT-afdeling of zelfs naar het hoofdkantoor hoeven te worden gestuurd. De hosting van de cloudservers in Duitsland voldoet aan de hoogste normen voor gegevensbeveiliging en maakt een hoge beschikbaarheid en beveiliging van data mogelijk. Eenmalige instelling of registratie kan ook intern worden gedaan via de eigen productieservers van ecom, indien nodig. Daarnaast maakt het platform de detectie van kritieke software-evenementen of software-installaties en andere veiligheidskritieke processen mogelijk door de analyse van historische gegevens. Statistische analyse van gebeurtenissen kan ingezet worden om correlaties en causaliteiten vast te stellen, denk aan softwarefouten, geografische gegevens en wifi-dekking.

Nieuwe veiligheidsnormen dankzij randapparaten
Voor een handsfree bediening op potentieel gevaarlijke plaatsen, kan de Smart-Ex 02 worden uitgebreid met de Ex-camera Cube 800, een gevolg van de samenwerking tussen Librestream en ecom. Deze intrinsiek veilige thermische videocamera is gecertificeerd voor gebruik in Ex-omgevingen Zone 1 / Div. 1. Werknemers kunnen de processen zo veilig inspecteren en complexe activa analyseren. De Cube 800 maakt gelijktijdige streaming van HD- en infraroodvideo mogelijk. Op verzoek zijn foto’s en documenten ook live beschikbaar in de digitale omgeving. Zowel experts als de controlekamer kunnen de technicus live ter plaatse ondersteunen. Op deze manier is diagnose op afstand mogelijk, kritieke punten in de installatie kunnen geïdentificeerd worden met behulp van thermische afbeeldingen en instructies voor reparatie kunnen op afstand gegeven worden.

De Smart-Ex 02 kan ook gesynchroniseerd worden met de ecom Smart-Ex Watch (gebaseerd op de Samsung Galaxy Smartwatch) zodat een nieuwe vorm van hands-free samenwerking en betere werknemersbescherming in gevaarlijke gebieden kan gerealiseerd worden. Geïntegreerde GPS- en bewegingssensoren maken het monitoren van de huidige status met betrekking tot kritische waarden mogelijk en garanderen een snelle locatiebepaling in geval van nood. Een handsfree navigatie vereenvoudigt de bediening en een draaibare ring maakt snel en eenvoudig scrollen door apps en commando’s mogelijk, zelfs met handschoenen. Handsfree-workflows en communicatiemogelijkheden voor de operator leiden tot een begruiksvriendelijke oplossingen. De Smart-Ex Watch is volledig geschikt voor B2B toepassingen en biedt tot vijf dagen autonomie met 28,5 uur GPS-tijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.