NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering

Een extra paar ogen voor uitmuntende kwaliteitscontroles

Elke productieonderneming of machinebouwer streeft naar foutloze interne (productie)processen. Voor het bewaken van die processen maken steeds meer bedrijven gebruik van geautomatiseerde machinevisietoepassingen. Met zijn bedrijf INDUVIDO reikt zaakvoerder Kenny Dom geavanceerde oplossingen aan, van individuele objectinspectie tot kant-en-klare inspectiestations.

Veelzijdige toepassingsmogelijkheden

De meeste (productie)bedrijven die beslissen om hun productieapparaat met machinevisiesystemen uit te breiden, doen dit uit kwaliteitsoverwegingen. “Vaak gaat het om systematische productiefouten of defecten die pas laat in de keten opduiken, en moeilijk onder controle te krijgen zijn. Dergelijke fouten kunnen de organisatie echter heel wat geld en zelfs reputatieschade kosten”, geeft Kenny aan. “Denk bijvoorbeeld aan beschadigde voedingsproducten, slecht afgedichte verpakkingen of weeffouten in textiel. Met onze INDUVIDO-oplossingen bieden we bedrijven die extra paar ogen om fouten in productielijnen tijdig te detecteren, zodat voorheen ongekende problemen aan de oppervlakte komen.”

Krachtige KEYENCE-technologie

Kenny: “Een goed functionerend machinevisiesysteem tilt het kwaliteitsborgingssysteem van een productielijn een niveau hoger. Dit kan op basis van klassieke 2D-beeldvorming, waarbij softwarematig aan beeldanalyse wordt gedaan. Bij 3D kan een volledige omgeving als object uitgelezen worden, zodat we nog meer kwaliteitsaspecten kunnen visualiseren. Met INDUVIDO integreren we onze KEYENCE-technologie in bestaande automatisatie- en sturingssystemen.”

“Onze klanten, die in diverse sectoren actief zijn – van voeding, farma, automotive tot chemie –, kunnen op ons rekenen voor een totale ontzorging. Voor elk project op maat staan we in voor de engineering, het programmeren, de elektrische bordenbouw, de mechanische integratie tot zelfs het aanbouwen van eventuele uitwerpsystemen voor rejects.”

Snel en betrouwbaar

Eén ding is zeker: machinevisie biedt een snelle, betrouwbare manier om onderdelen in-line te inspecteren. “Het geautomatiseerd aanpakken van uiterlijke inspecties van defecten en fouten, aan- en afwezigheidscontroles, producttypeverificaties of het aflezen van codes biedt tal van voordelen”, geeft Kenny aan. “Onze 2D- en 3D-oplossingen zijn vele malen krachtiger dan het menselijk oog, waarbij vermoeidheid en routine roet in het eten kunnen gooien. Dankzij machinevisie zet je als bedrijfsleider jouw personeel in voor taken die echte meerwaarde bieden.”

“Onze INDUVIDO-oplossingen gaan van individuele objectinspectie
tot kant-en-klare inspectiestations.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.