Een leverancier voor het volledige aandrijfsysteem

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Een leverancier voor het volledige aandrijfsysteem
WEG beschikt over een totaalaanbod van automatiserings- en digitaliseringsoplossingen, ondersteund door een eigen technisch team in de Benelux.

Een leverancier voor het volledige aandrijfsysteem

De aandrijving is het hart van elke machine. Maar het is meer dan enkel de elektromotor. Voor een zuinige en efficiënte werking van deze motoren zijn er ook frequentiesturingen en softstarters nodig. Verder zoekt u nog geïntegreerde automatiseringsoplossingen voor een vlotte werking, en uiteraard digitale conditiebewaking voor een continue betrouwbaarheid. Voor dat alles heeft u aan één adres genoeg: WEG heeft de producten en de experten in huis om u met uw volledige aandrijfsysteem te ondersteunen.

WEG, het Braziliaanse bedrijf dat bekend staat in Europa voor zijn elektromotoren, frequentie­sturingen en reductiekasten, heeft de afgelopen jaren zijn aanwezigheid op de Europese markt flink verstevigd. Ook in de Benelux. Het kantoor in Nijvel vierde in 2022 zijn dertigjarig bestaan. In die periode is WEG Benelux gegroeid van twee naar vijftig medewerkers in België en nog eens twintig in Nederland. “Alles begint met een goed product, natuurlijk”, zegt sales manager Abdel El Fargani. “Motoren zijn het kloppende hart van elke machine of productielijn. Kwaliteit, innovatie­kracht en betrouwbaarheid moeten dan ook gegarandeerd zijn. Wat WEG zo bijzonder maakt, is de service die daar nog eens bovenop komt. De motoren zijn leverbaar vanuit onze eigen voorraad hier in Nijvel of vanuit ons Europees magazijn (Kerpen, Duitsland), om scherpe levertijden mogelijk te maken. Daarnaast staan we bekend om ons team van technische specialisten. Die staan niet alleen in voor de bepaling van het juiste product, maar kunnen ook de nodige modificaties aanbrengen in ons eigen werkhuis te Nijvel.”

Volledige powertrain

Maar wist u dat WEG veel meer in huis heeft dan enkel motoren en reductoren? “Eigenlijk kunnen we onze klanten ondersteunen met hun volledige aandrijfsysteem. We beschikken daarvoor over een totaalaanbod van automatiserings- en digitaliseringsoplossingen, ondersteund door een eigen technisch team in de Benelux. Een bijzonder competitief portfolio, waaraan we dezelfde service als met onze motoren koppelen.”

Ook automatisering…

De volgende stap is dan uiteraard het automatiseren van de toepassing. Ook op dat vlak ondersteunt WEG zijn klanten. Zo worden de schakelkasten volledig op maat van de klant samengebouwd in ‘WEG Autrial’ in Spanje, compleet met WEG Controls & Automation producten. El Fargani: “Het volledige ontwerp gebeurt in-huis, van engineering tot inbedrijfstelling.” WEG kan op die manier het volledige laagspanningsgedeelte voor zijn rekening nemen. Alles geïntegreerd, alles van één leverancier. “Dat levert enorme voordelen op naar technische ondersteuning en leverbaarheid.” Belangrijk om aan te stippen is dat WEG over alle mogelijke certificaties beschikt om wereldwijd te kunnen leveren. “Voor machinebouwers die exporteren is dat een bijkomende troef.” Het maakt dat OEM-klanten steeds vlotter de weg vinden naar WEG voor automatiseringstoepassingen. “Ze appreciëren vooral onze flexibiliteit en de kennis die we in huis hebben. Onze specialisten denken mee met de klant over hoe we de meeste toegevoegde waarde kunnen creëren.”

… en digitalisering

Ten slotte mogen we de digital solutions van WEG hier niet vergeten. “De logische volgende stap is ervoor te zorgen dat de productie van onze klanten niet komt stil te vallen. Daarom hebben we ook een gamma oplossingen in verband met conditiebewaking van assets. De WEG Motion Fleet Management is de ideale oplossing om de uptime van de industriële installaties te bewaken en te verhogen. Op basis van ‘cloud computing’ technologie kan de monitoring van assets (motoren, reductiekasten, sturingen…)  altijd en overal ter wereld worden opgevolgd. Het is steeds moeilijker aan het worden voor bedrijven om technisch gekwalificeerd personeel te vinden. Daarom kunnen ze met een gerust gemoed elk vraagstuk rond het volledige aandrijfsysteem in onze handen leggen”, besluit El Fargani.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.