NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Een machine, oneindig veel mogelijkheden
Om snelle wissels mogelijk te maken moet elke machinemodule over zijn eigen motion control oplossing beschikken. Met andere woorden, compacte servodrives zijn een essentiële vereiste van modulaire machines.

Een machine, oneindig veel mogelijkheden

De automatiseringstechnologie van vandaag maakt die droom om met een machine een brede waaier aan producten te kunnen produceren  mogelijk. Op voorwaarde dat elke machinemodule over een geïntegreerde motion control oplossing beschikt. Compacte servodrives zullen dan ook een essentiële vereiste worden. Met de ACOPOSmotor heeft B&R daar al het antwoord op.

Innovatieve industriële machines van vandaag delen één gemeenschappelijk kenmerk: flexibiliteit. Het succes van maakbedrijven zal immers in grote mate afhangen van hoe snel ze kunnen reageren op veranderingen in de markt. Nieuwe producten zullen dus in recordtijd geïntroduceerd moeten worden. De perfecte machine zal zich met dezelfde snelheid en gemak moeten kunnen aanpassen als waarmee Hollywood gewone wagens omvormt in futuristische robots. Hoe adaptiever de machine, hoe korter de marktintroductietijd en hoe rendabeler kleinere batches en gepersonaliseerde producten gemaakt kunnen worden. Om dat mogelijk te maken moeten machines opgebouwd worden als een verzameling van modules, mechatronische units die op zichzelf staan en op gelijk welk moment kunnen geconnecteerd of verwijderd worden met een minimale impact op de sturingskast.

Snelle productwissels

“Om snelle wissels mogelijk te maken moet elke machinemodule over zijn eigen motion control oplossing beschikken. Met andere woorden, compacte servodrives zijn een essentiële vereiste voor deze modulaire machines”, vertelt Wilfried Guerry, B&R productmanager voor drive technologie. De motor met geïntegreerde servodrive wordt rechtstreeks op het frame van de machine gemonteerd worden en beinvloedt niet de grootte van centrale besturingskast, waardoor deze compacter wordt alsook de bekabeling vereenvoudigd kan worden. “Je krijgt dus een machine met een veel kleinere voetafdruk”, benadrukt Guerry. 

Met de ACOPOSmotor serie van extreem compacte nieuwe servodrives, is B&R perfect uitgerust om aan de eisen van machinebouwers naar meer flexibiliteit tegemoet te komen.

Compacte krachtpatser

B&R’s ACOPOSmotor is een oplossing die gebruikmaakt van gedistribueerde drivetechnologie om machines flexibeler te maken. “Met de ACOPOSmotor serie van extreem compacte nieuwe servodrives, zijn we perfect uitgerust om aan de eisen van machinebouwers naar meer flexibiliteit tegemoet te komen”, zegt Guerry. Met slechts 60 x 90 mm benodigde ruimte, zijn de IP65 motor-drive combinaties perfect geschikt voor installatie op het frame van de machine. Verschillende versie’s zijn beschikbaar tot een vermogen van 350 W. De intelligentie aan boord van de ACOPOSmotor is volledig identiek aan de bestaande P3 servodrive’s. Dit betekent dat deze eveneens kunnen ingezet worden in complexe toepassingen en ook gecombineerd kunnen worden met servoassen aangestuurd door de P3 servodrive’s.

Snel klaar voor gebruik

Zelfs bij complete machines is er een stijging in de vraag naar plug-and-play implementaties. Dat is niet eenvoudig, aangezien machines vaak voor transport uit elkaar gehaald worden en op locatie weer samengebouwd worden. De kleine ACOPOSmotor is uitgerust met twee hybride connectoren, namelijk IN en OUT connector. Vanuit de centrale kast wordt de eerste ACOPOSmotor aangesloten met een hybride kabel (voeding en PowerLink) en doorgelust naar de volgende ACOPOSmotor. Grote voordeel is dat er slechts één hybride kabel naar de centrale kast nodig is voor meerdere ACOPOSmotoren, dat betekent een vereenvoudiging van de bekabeling en resulteert uiteraard in een aanzienlijke kostenbesparing 

Optimaliseren drive controle

Om continu machines en productieprocessen te verbeteren, moet eerst alle mogelijke data uit de machine gehaald worden. “Met de ACOPOSmotor is het mogelijk om motordata zoals snelheid, torque en voltage in real-time te verzamelen en via de centrale controller mogelijks naar de cloud te versturen”, legt Guerry uit. Eenmaal verwerkt, kan de data aangewend worden om de productkwaliteit te verbeteren of het energieverbruik te verlagen. Een relatief kleine component kan dus een wereld van verschil betekenen. “De kleinste ACOPOSmotor heeft ongeveer dezelfde afmetingen als een kredietkaart”, vertelt Guerry. De apparaten zijn perfect geschikt voor modulaire ontwerpen en laten data-acquisitie toe, zodat er meer compacte en adaptieve machines ontstaan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.