NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Een slimme aanpak van slimme machines
Wouter Vierstraete, manager Industrial Solutions bij totaalaanbieder Cebeo.

Een slimme aanpak van slimme machines

Slimme en geconnecteerde machines zijn de toekomst. Wouter Vierstraete, manager Industrial Solutions bij totaalaanbieder Cebeo, legt uit hoe het bedrijf onder de noemer ‘Cebeo Solutions for Industry’ zijn industriële klanten maximaal kan ontzorgen bij hun transitie naar Industrie 4.0. 

De jongste jaren is Cebeo dankzij organische groei en strategische overnames almaar sterker geëvolueerd in de rol van een totaalaanbieder. 

“Cebeo wil zijn taak als leverancier blijven invullen en tegelijk ondersteunen met een technische aanpak die meerwaarde biedt aan de industrie. We hebben alle troeven in huis om ondernemingen maximaal te ondersteunen bij hun transitie naar Industrie 4.0. Het is onze missie om toegevoegde waarde te creëren in de evolutie naar geconnecteerde en slimme machines”, zegt Vierstraete.

Cebeo helpt klanten om hun machines stapsgewijs te laten evolueren naar Industrie 4.0.

Richting artificiële intelligentie

Wie Industrie 4.0 zegt, denkt in eerste instantie aan automatisering en digitalisering. “Het is positief dat talrijke (productie)bedrijven sterk bezig zijn met automatisering. Tegelijk blijft er nog veel potentieel onbenut om stappen te zetten inzake aspecten zoals cybersecurity, het genereren van data én het onderling verbinden van machines, zodat ze deel uitmaken van het ‘Internet of Things’. Die connectiviteit realiseren is essentieel om nieuwe inzichten op te doen. Slimme oplossingen zoals Edge, de cloud en datalogging bieden een schat aan mogelijkheden om data te analyseren én op basis van die inzichten prognoses te maken. Wie daarin vooruitgang boekt, evolueert met rasse schreden richting artificiële intelligentie.”

3D-engineering

Hoewel dat allemaal erg aanlokkelijk klinkt, werken anno 2021 nog behoorlijk wat systeemintegratoren en machinebouwers op een vrij traditionele manier. “Velen hebben bijvoorbeeld de stap richting 3D-engineering nog niet gezet, omdat ze volledig worden opgeslorpt door operationele processen of hun team niet kunnen uitbreiden met de juiste profielen omwille van de krapte op de arbeidsmarkt”. Cebeo Solutions for Industry kan hen daarin volledig ondersteunen, stelt Vierstraete. “Vanaf 2022 zijn we helemaal overgeschakeld op 3D-engineering. Zo kunnen we echt fungeren als het verlengstuk van de engineeringafdeling van onze klanten en springen we samen vol overtuiging op de Industrie 4.0-trein.”

Gediversifieerde dienstverlening

Cebeo/Sonepar beschikte al over veel ervaring én specifieke productkennis inzake elektrische engineering voor machines. Drie jaar geleden klom het bedrijf op dat vlak naar een nog hoger niveau door de overname van Vandecappelle. 

“Inmiddels is die organisatie volledig in onze structuur geïntegreerd, waardoor we onze klanten met een gediversifieerde dienstverlening kunnen ondersteunen. Daarvoor beschikken we over een team dat zowel globale services (via accountmanagers, externe en interne sales engineers) als projectmatige ondersteuning (via software engineers, project engineers en panel engineers) kan bieden.”

Onder de noemer Cebeo Solutions for Industry kan Cebeo industriële klanten maximaal ontzorgen.

Specifieke klantbehoeften

Dat leidt tot sterke support, afhankelijk van specifieke klantenbehoeften. “In eerste instantie adviseren wij onze klanten graag bij de keuze van hun producten en oplossingen inzake industriële automatisering. In functie daarvan, beschikken we dankzij onze multimerkbenadering over een uitgebreid assortiment van 1,8 miljoen referenties, afkomstig van ruim 800 merken. Als Value Added Reseller van Siemens en Certified Industrial Automation Distributor van Schneider Electric kunnen we voor deze twee fabrikanten nog nadrukkelijker onze rol als intermediair tussen producent en eindklant opnemen, met dezelfde technische kennis.”

Daarnaast verzorgt Cebeo Solutions for Industry opleidingen over industriële automatisering en gepaste begeleiding bij de indienstneming van automatiseringsproducten. “Last but not least kun je bij ons ook aankloppen voor diensten zoals elektrische engineering, software engineering en de levering van stuurborden”, aldus Vierstraete.

Kennismaken met ons team van experten?

Breng zeker een bezoekje aan onze stand tijdens Cebeo Technologie (10-12 mei) en Indumation (18-20 mei). Meer info en registratie via: www.cebeo.be/nl/CSFI. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.