NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Eenvoudige assemblageposten en flexibele transport- en opslagsystemen
Het innovatieve SETAGO® Pick-to-Light systeem omvat een display boven het materiaal, die ook als sensor functioneert.

Eenvoudige assemblageposten en flexibele transport- en opslagsystemen

Een eenvoudige assemblage en vlotte materiaalstroom zijn belangrijk voor een hoge productiviteit op de werkvloer. Daarom levert RK Rose+Krieger, onderdeel van Phoenix Mecano, doordachte assemblageposten en flexibele transport- en opslagsystemen, volledig afgestemd op de bedrijfsprocessen bij de klant: werkstations in allerlei configuraties, transportwagens, materiaalwagens, kanban-systemen of opslagrekken. Ook aanpassen en upgraden kan snel en probleemloos.

De mens is nog steeds een onmisbare schakel in een productieomgeving. Niet alle processen kunnen immers op een praktische wijze geautomatiseerd worden. Denk maar aan de productie van complexe enkelstuks of kleine series met veel variatie. Om dit type producten op een efficiënte manier te kunnen maken, biedt RK Rose+Krieger assemblageposten en transportsystemen, aangepast aan specifieke eisen en ergonomische overwegingen, die ook in gedigitaliseerde productieomgevingen geïntegreerd kunnen worden. Deze systemen moeten fysiek zware arbeid verlichten, monotone taken vereenvoudigen en ervoor zorgen dat de werkvolgorde veilig en foutloos uitgevoerd kan worden, ook als een andere medewerker een opdracht overneemt. Een goede ergonomie verhoogt trouwens de productiviteit op de werkvloer en vermindert het ziekteverzuim.

Een eenvoudig en beter assemblageproces

Het gamma van RK Rose+Krieger omvat diverse systemen voor een vereenvoudigd en verbeterd assemblageproces, zoals RK Easywork assemblagewerktafels en de RK Lean Solution werkposten. Het innovatieve SETAGO® Pick-to-Light systeem omvat een display boven het materiaal, die ook als sensor functioneert. Hij lanceert de volgende processtap als deze geactiveerd wordt, maar kan eveneens het proces stopzetten of een signaal weergeven als er een fout gemaakt wordt. De combinatie van in hoogte verstelbare werkstations en ondersteuningssystemen met cobots opent volledig nieuwe assemblageconcepten. Cobots kunnen de medewerkers immers op allerlei manieren ontlasten en de werkomgeving veiliger en gezonder maken. Ze zijn ook een praktische optie voor taken die een mens niet zo nauwkeurig, snel en betrouwbaar kan uitvoeren.

Klanten kunnen bij RK ROSE+KRIEGER terecht voor flexibele transport- en opslagsystemen, zoals deze trolleys met bakjes voor kleinere onderdelen.

Flexibel opslaan en transporteren

Klanten kunnen bij RK Rose+Krieger ook terecht voor flexibele transport- en opslagsystemen. De fabrikant gebruikt componenten van het RK profielsysteem, buisverbindingen en stabiele aluminium profielen – eventueel een combinatie van verschillende producten – om custom-made transportwagens, materiaalwagens, kanban-systemen of opslagrekken te produceren. Men kan variëren met framematen en –hoogten en ontwerpen (bijvoorbeeld statisch of met wielen) om precies aan de eisen van de klant te voldoen. Ook aanpassen en upgraden kan eenvoudig en snel.

Phoenix Mecano nv, Karrewegstraat 124, 9800 Deinze

Tel. +32 9 220 70 50 – Info.pmb@pmk.bewww.phoenix-mecano.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.