NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Efficiënte stroomverdeling tot 1.600 A in schakel- en besturingskasten
RiLine is een productenpalet waarmee je op een eenvoudige manier een project met stroomverdeling samenstelt.

Efficiënte stroomverdeling tot 1.600 A in schakel- en besturingskasten

Voor wie nog niet vertrouwd zou zijn met het RiLine gamma van Rittal: het is een productenpalet waarmee je op een eenvoudige manier een project met stroomverdeling samenstelt. Door gebruik te maken van standaardproducten win je aanzienlijk veel tijd bij de bedrading en bespaar je op de benodigde installatieruimte. Dat maakt RiLine het geknipte busbar-systeem voor jouw stroomverdeling tot 1.600 A in schakel- en besturingskasten, zowel in driepolige als vierpolige uitvoering. Met dezelfde componenten kan eveneens een DC stroomverdeling worden opgebouwd.

De afgelopen jaren zijn busbar-systemen steeds meer de standaard geworden voor stroom­distributie in schakel- en besturingskasten. Daar zijn verschillende redenen voor. Rittal product manager Filip Raman: “Enerzijds vragen klassiek bekabelde systemen aanzienlijk meer moeite in planning, productie en exploitatie. Anderzijds kunnen deze systemen niet zo compact worden gerealiseerd.” Het is belangrijk dat, in het geval van het RiLine busbar-systeem, alle CB-adapters (circuit-breakers) samen met de vermogensschakelaars van verschillende fabrikanten een systeemtest hebben doorstaan. “Op deze manier kunnen op ons RiLine systeem verschillende type schakelaars van fabrikanten zoals Siemens, ABB, Schneider Electric, Eaton, General Electric… flexibel worden gebruikt zonder extra engineering-inspanning”, voegt Raman toe.

Sneller en eenvoudiger samenbouwen

Een ander belangrijk voordeel van het gebruik van de RiLine technologie is het feit dat – behalve het op lengte snijden – op de koperen rails geen bewerkingen nodig zijn. Afhankelijk van de toepassing, kan er gekozen worden voor de klassieke vlakke koperen rails of voor de geprofileerde PLS koperen rails. Het RiLine systeem maakt het mogelijk om op een uiterst eenvoudige en flexibele manier stroomverdeling te ontwerpen in jouw laagspanningsbord. Met de RiLine railsteunen voor vlakke koperen rails is het zelfs mogelijk om verschillende busbar-doorsneden met slechts één type railsteun te installeren. Deze railsteunen passen zich namelijk automatisch aan de verschillende busbar-afmetingen aan. Bovendien is door de talrijke standaardcomponenten het ontwerpen van een installatie eenvoudiger en besparen die de bordenbouwer veel assemblagetijd. 

De afgelopen jaren zijn busbar-systemen steeds meer de standaard geworden voor stroomdistributie in schakel- en besturingskasten.

De eenvoud van montage van de RiLine voedings- en apparatenadapters op het railsysteem zorgt ervoor dat de samenbouw sneller en eenvoudiger verloopt. Tijdens de installatie van de adapters waarop de apparaten van de fabrikant (MCCB’s, motorstarters…) worden gemonteerd, wordt tegelijkertijd de mechanische bevestiging als de elektrische verbinding op de koperen rails gemaakt. Hierdoor wordt de bekabeling, zoals in een klassieke installatie, overbodig. De speciaal geïntegreerde verplaatsingsbeveiliging garandeert ook een veilige grip van de apparaatadapters op de koperen rails. 

De multimerken-oplossing voor stroomverdeling tot 1.600 A

Het RiLine systeem biedt projectingenieurs, bordenbouwers en operators elementaire voordelen ten opzichte van klassiek bekabelde systemen. Alle componenten zijn op elkaar afgestemd en voldoen aan de normen volgens bijvoorbeeld IEC 61439. Flexibel gebruik van schakelapparatuur van verschillende fabrikanten is zonder veel moeite mogelijk. De bekabeling aan de voedingszijde en de bedrading tussen een verdeelblok en de schakelaars, worden volledig geëlimineerd en alle componenten zijn aanraakveilig. De ruimtebesparing tot 30% maakt het mogelijk om complexe oplossingen te implementeren en compacter te maken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.