Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Services & Solutions

Efficiëntie verhogen dankzij systeemtechnologie

MURRELEKTROINIK1_2019-09_Keyvisual_Connection-Technology_3200x1

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Murrelektronik

8 juli 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Betere kwaliteit, kortere doorlooptijden, verminderd risico op fouten, gevoelige verlaging van de kosten, maakbedrijven leggen de lat voor de machinebouwer steeds hoger. Bovendien blijft het moeilijk om het juiste technisch geschoolde personeel te vinden. De concurrentie is bikkelhard en ook op financieel vlak wordt de druk steeds groter. Murrelektronik, systeempartner met bewezen knowhow in diverse markten binnen de machinebouw, biedt klanten machine- en installatieconcepten met een knipoog naar de toekomst. De specialist in IO-concepten identificeert wat de kosten in installaties veroorzaakt en stelt beproefde oplossingen voor. Voor de experts van Murrelektronik ligt de oplossing in het systeem, niet in de aparte componenten.

De IO-concepten van Murrelektronik staan garant voor besparingen tot 30% tijdens het volledige proces.

Uit onderzoek blijkt dat beslissingen die aan het begin van het engineeringproces genomen worden, uiteindelijk overeenkomen met 2/3 van de kosten voor de bouw van een machine. Al in een vroeg stadium van de engineering worden dus beslissingen genomen die uiteindelijk leiden tot verborgen geldverspilling in de elektrische installatietechniek. Door gebruik te maken van systeemgeoriënteerde concepten en gedecentraliseerde automatiseringstechnologie kunnen deze geëlimineerd worden. Murrelektronik biedt oplossingen die de kosten tot 30% reduceren. De systeempartner bepaalt daarvoor welke methodes en concepten bij de mechanische engineeringbehoeften van elke schakel passen en bekijkt ook hoe standaardisatie en efficiëntie in elektrische installaties verhoogd kan worden.

De specialist in IO-concepten identificeert wat de kosten in installaties veroorzaakt en stelt beproefde oplossingen voor.

IO-concepten als toekomstgerichte oplossingen

Iedereen in de keten is mee verantwoordelijk voor de totale kost van een machine: van de inkoper en ontwerper tot de teams die de machine installeren en inbedrijfstellen. Door een systematische aanpak en een gericht gebruik van installatietechnologie krijgen ze in elke fase van het proces de kans om deze kosten te helpen verlagen. Hierdoor worden planning, constructie en productie flexibeler, minder complex en uiteindelijk efficiënter. Bij Murrelektronik gaan ze niet uit van de standaard en elke keuze is weloverwogen in het belang van de machine en het proces. De stelling: “We hebben het altijd zo gedaan”, telt niet. De IO-concepten van de specialist staan garant voor lagere assemblage- en installatiekosten, kortere doorlooptijden van ontwerp tot inbedrijfstelling, compacte ontwerpen met diagnostische opties en besparingen tijdens het volledige proces – tot 30%. Bovendien zorgt de state-of-the-art technologie ervoor dat de machinebouwer klaar is voor wat de toekomst ook brengt. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details