Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Sensor & Vision

Elk klein onderdeel detecteren

Snel en precies – de nieuwe vorksensoren van de serie GS 04B / GS 08B van Leuze.

9 juni 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De nieuwe vorksensoren van de series GS 04B en GS 08B van Leuze detecteren met absolute betrouwbaarheid zelfs de kleinste voorwerpen. Ze zijn ideaal voor betrouwbare detectie in hogesnelheidstoepassingen.

Zelfs de kleinste objecten kunnen betrouwbaar worden gedetecteerd – dat bewijzen de nieuwe vorksensoren van de Leuze GS 04B- en GS 08B-serie. Zij detecteren voorwerpen met een diameter van slechts 0,05 millimeter. Dankzij hun hoge schakelfrequentie van maximaal 10.000 Hz is dit ook mogelijk bij snelle automatiseringsprocessen. Gebruikers profiteren van maximale flexibiliteit: de sensoren van de GS 04B-serie zijn verkrijgbaar in 14 verschillende vorkbreedtes van 5 tot 220 millimeter. De GS(L) 08B-serie biedt vier vorkbreedtes van 30 tot 120 millimeter. Daarmee zijn ze geschikt voor uiteenlopende branches – bijvoorbeeld in de verpakkingssector of in de montage- en handlingtechniek.

De nieuwe vorkfotocellen van de GS 04B-serie met roodlicht-LED zijn ook verkrijgbaar met extra brede vorkbreedtes van 170 of 220 millimeter. Hiermee kunnen ook toepassingen met grotere componenten met vorksensoren worden opgelost.

Snel gemonteerd en geconfigureerd

De compacte vorkvorm van de sensoren combineert zender en ontvanger in één apparaat. Dit maakt een eenvoudige en snelle montage zonder uitlijnwerkzaamheden mogelijk en biedt een hoge mate van bedrijfszekerheid. Op grond van hun zeer compacte constructie kunnen Leuze-fotocellen met vork ook in krappe inbouwsituaties worden geïntegreerd. Dankzij de extra brede vorkbreedtes van 170 of 220 millimeter kunnen ook toepassingen met grotere objecten worden gerealiseerd.

De sensoren van de GS 04B- en GS 08B-serie kunnen via IO-Link of handmatig via potentiometers worden geconfigureerd. Gevoeligheidsaanpassing en licht/donker-schakeling zorgen voor maximale betrouwbaarheid. Handig als het gaat om hoge eisen aan hygiëne en bestendigheid tegen reinigingsmiddelen: de GS(L) 08B-serie biedt een robuuste, bestendige en cleanroom-compatibele V4A roestvrijstalen behuizing. Deze is ECOLAB-gecertificeerd en voldoet aan de hoge specificaties van beschermingsklasse IP67.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details