NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Engineering teruggebracht tot eenvoud

Engineering teruggebracht tot eenvoud

Technologie evolueert razendsnel. Een bedrijf dat er steeds in slaagt om producten en oplossingen op het technologische scherp van de snee af te leveren is Beckhoff Automation. Deze pc-gebaseerde besturingstechniek wist door zijn geïntegreerde aanpak ingenieurs al heel wat tijd en kosten te besparen. In 2020 zal dat niet anders zijn. Dat bewezen de hoogtepunten op de SPS beurs die er zoals steeds op gericht zijn om het engineeringproces zo snel, efficiënt en eenvoudig mogelijk te laten verlopen.

De SCT stroomomvormers, geschikt voor het meten van stroom van 1 A tot 5.000 A, zijn beschikbaar in ring-type (links) en split-core uitvoering (rechts).

 

Met zijn SCT stroomomvormers maakt Beckhoff het mogelijk om betrouwbare vermogenssensortechnologie rechtstreeks in het veld te implementeren als een geïntegreerde besturingscomponent. Gebruikers hebben keuze uit twee types, elk beschikbaar in verschillende ontwerpen en vermogenscategorieën. De hoge schaalbaarheid maakt ze uiterst geschikt voor een breed spectrum aan toepassingen. De keuze van de productcategorie hangt af van het gebruik. De ring-type uitvoering is bestemd voor kostenefficiënte en precieze data-acquisities in nieuwe installaties. De eenvoudig te installeren split-core uitvoeringen zorgen voor de ideale oplossing voor zorgenvrije retrofitinstallaties. Welk type u ook kiest, de geïntegreerde ketting voor vermogensmetingen van de sensor tot in de cloud vereenvoudigt energiebeheer en opent de deur naar de verbetering van de beschikbaarheid van machines en systemen. Continue geïntegreerde metingen laten gebruikers toe om uitvoerige in-lijn analyses uit te voeren om bijvoorbeeld afwijkingen vroeg op het spoor te komen en gepaste actie te ondernemen zodat downtime kan worden vermeden.

De voedingsmodule AMP8620 met beschermingsklasse IP65 maakt aandrijvingstechnologie zonder schakelkast mogelijk.

 

C6025: Intel® Core™ i rekenkracht in een bijzonder compact ontwerp

Met een formaat van slechts 82 x 127 x 40 mm combineert de nieuwe C6025 IPC hoge rekenkracht met een ontwerp zonder ventilator. Dat maakt hem tot de ideale keuze in veeleisende beheertoepassingen waar groene, duurzame IT een vereiste is. Hij is opgebouwd rond de Intel® Core™ i U processoren die weliswaar Core™ i prestaties leveren maar aanzienlijk minder energie verbruiken dan andere processoren in dezelfde serie. De achtste generatie van de Intel® Core™ i U processoren gebruikt in de C6025 bieden ook voordeel eigen aan de pc-technologie: hogere prestaties aan hetzelfde prijsniveau. Met deze toevoeging, bestrijkt het Beckhoff portfolio van industriële pc’s (klaar voor industrie en beschikbaar over langere termijn) nu vijf CPU prestatieklassen – van ARM tot Intel® Xeon® – voor een maximale schaalbaarheid. Het is hiermee beter dan ooit uitgerust om de trend naar compacte, ventilatorvrije industriële pc’s te beantwoorden en ondersteuning de bieden voor toepassingen met zeer intensieve vereisten qua rekenkracht.

De nieuwe Beckhoff C6025 voegt een ventilatorvrij Intel® Core™ i apparaat toe aan de C60XX serie van geavanceerde industriële pc’s die compact gebouwd zijn en eenvoudig te installeren.

 

TwinCAT Analytics drijft efficiëntie op met automatische dashboards

Efficiënt aan Industrie 4.0 doen draait om eenvoud. TwinCAT Analytics ondersteunt deze benadering door zijn geautomatiseerde functionaliteiten. Analyseconfiguraties kunnen naar uitvoerbare PLC-code worden geconverteerd. Daar werd nu een nieuwe feature aan toegevoegd: One-Click Dashboard. Met een enkele muisklik kunnen gebruikers een volledig HTML5-gebaseerde dashboard genereren op basis van de PLC-code en dit in een geselecteerde Analytics Runtime container laden. Wanneer het proces rond is krijgen gebruikers een netwerkadres waar ze toegang hebben tot het dashboard in een webbrowser. Deze mogelijkheid om dashboard te genereren zonder een enkele lijn code te moeten schrijven of graphics te ontworpen is een enorme tijdsbesparing in het engineeringproces. De dashboards kunnen verder nog gepersonaliseerd worden en zijn automatisch geïntegreerd in Visual Studio®. Daar kunnen ze grafisch volledig aan de eigen vereisten worden aangepast.

Met TwinCAT 3 staan de nieuwe mogelijkheden die machine learning en deep learning bieden ter beschikking van de automatiseringsingenieur in diens vertrouwde omgeving.

 

Machine learning naadloos, open en in real-time geïntegreerd

Het basisidee van machine learning is oplossingen niet meer te ontwikkelen door klassieke engineering en deze om te zetten in een algoritme. In plaats daarvan moet het gewenste algoritme worden aangeleerd aan de hand van procesvoorbeeldgegevens. Op deze manier kunnen efficiënte modellen worden getraind om betere of performantere oplossingen te creëren. Beckhoff biedt een naadloos in TwinCAT 3 geïntegreerde oplossing voor machine learning (ML). De bekende voordelen van pc-gebaseerde controle op het gebied van systeemopenheid staan door het gebruik van gevestigde standaarden ook ter beschikking voor ML toepassingen. Bovendien wordt ML in real-time gerealiseerd, zodat de TwinCAT oplossing ook geschikt is voor veeleisende motiontoepassingen. Op deze manier beschikt de machinefabrikant over een optimale basis voor stijgende machineprestaties, bijvoorbeeld door voorgeschreven onderhoud, zelfoptimalisatie van processen of zelfstandige detectie van procesafwijkingen.

Aandrijvingstechnologie zonder schakelkast dankzij consequente decentralisatie

Met behulp van koppelmodules kon de aansluiting van AMP8000 aandrijvingen op de schakelkast al tot één kabel worden gereduceerd. En met de AMP8620 voedingsmodule met hoge beschermingsklasse (IP65) valt deze nu zelfs helemaal weg. Dit elimineert de noodzaak voor een schakelkast, waardoor het benodigde vloeroppervlak en de bekabeling van de hele machine nog verder wordt gereduceerd. Bovendien ontstaan er geen kosten voor de klimaatregeling van de schakelkast, die anders nodig zou zijn. De AMP8620 module wordt direct aangesloten op het voedingsnet. Ze bevat alle hiervoor benodigde schakelcomponenten, zoals netfilters, gelijkrichters en laadcircuits voor de geïntegreerde tussenkringcondensatoren. Op de voedingsmodule kunnen indien nodig extra distributiemodules of decentrale AMP8000 ervoaandrijvingen worden aangesloten. Geïntegreerde tussenkringcondensatoren slaan de regeneratieve energie van het hele systeem op en stellen deze vervolgens weer ter beschikking voor acceleratieprocessen. Op die manier wordt de toegevoerde energie optimaal benut.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.