NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Eplan gaat technologisch partnerschap aan met Dassault Systèmes
Eplan & Cideon CEO Sebastian Seitz (links) en Dassault Systèmes Managing Director Eurocentral Dominic Kurtaz zijn ervan overtuigd dat de diepgaande integratie van Eplan en het 3DEXPERIENCE platform de procesefficiency voor gemeenschappelijke klanten aanzienlijk zal verhogen.

Eplan gaat technologisch partnerschap aan met Dassault Systèmes

De digitale transformatie kan alleen werkelijkheid worden met genetwerkte systemen, end-to-end data en nauwe samenwerking tussen fabrikanten. Daarom richtte Eplan eind 2020 het Partner Network op, waarvan momenteel 65 fabrikanten lid zijn. Een van de laatste toevoegingen is het internationale technologiebedrijf Dassault Systèmes, dat zich in april van dit jaar als partner bij het netwerk heeft aangesloten. De interface tussen het Eplan Platform en het 3DEXPERIENCE platform van Dassault Systèmes zal hierdoor systematisch worden uitgebreid door samenwerking tussen beide partijen.

Op de eerste dag van de Hannover Messe werd het officieel gemaakt: Eplan en Dassaults Systèmes zijn een technologisch partnerschap aangegaan als onderdeel van het Eplan Partner Network, waarbij beide partijen zullen werken aan het uitbreiden van de interface tussen Eplan en het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platform. Het doel is een naadloze integratie van elektrotechniek, hydrauliek en pneumatiek in het kader van productontwikkeling. Dassault Systèmes Managing Director Eurocentral Dominic Kurtaz en Eplan & Cideon CEO Sebastian Seitz ondertekenden de overeenkomst in Hannover, Duitsland. De partners willen hun expertise bundelen ten behoeve van hun gezamenlijke klanten, zodat bedrijven in de gelegenheid worden gesteld om end-to-end digitale ontwikkelingsprocessen op te zetten.

Streven naar hogere procesefficiency

Sebastian Seitz legt uit: “Met de bi-directionele interface tussen het EPLAN Platform en het Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platform verbeteren we de procesefficiency van onze gemeenschappelijke klanten. Wanneer alle systemen bi-directioneel verbonden zijn – ECAD, ERP en PDM bijvoorbeeld – zullen gebruikers daadwerkelijk interdisciplinair en dus veel efficiënter kunnen werken.”

“Met dit partnerschap ondersteunen we onze gezamenlijke klanten bij het realiseren van nieuwe dimensies op het gebied van efficiency en productiviteit als het gaat om holistische productontwikkeling op basis van het creëren en kapitaliseren van virtual twins,” voegt Dominic Kurtaz, Managing Director EURCENTRAL, Dassault Systèmes toe. “De bi-directionele interface vereenvoudigt talloze processen en creëert nieuwe samenwerkingsmogelijkheden voor onze klanten. We zijn dan ook verheugd om deze baanbrekende stap samen met Eplan te zetten.”

De samenwerking wordt de komende maanden nog uitgebreid. Beide bedrijven werken samen om de interface – de PLM 3DEXPERIENCE Connector – verder te optimaliseren en nieuwe oplossingen te leveren voor digitale productontwikkeling in de cloud. Tevens is er een gezamenlijke demonstratieomgeving gepland als onderdeel van het Engineering Collaboration Network (www.ecn-online.com) met video’s en voorbeeldgegevens in de PLM cloudomgeving, naast gezamenlijke interactie bij klantprojecten.

Bi-directionele koppeling van engineering en PLM

De interactie tussen Eplan en het 3DEXPERIENCE platform zorgt ervoor dat de datamanagementprocessen voor elektrotechniek en hydrauliek/pneumatiek automatisch kunnen worden aangestuurd. Het bijzondere hieraan is dat toegang tot het cloud-gebaseerde platform van Dassault Systèmes direct beschikbaar is in EPLAN Electric P8 en EPLAN Fluid. Componentenlijsten en stuklijsten kunnen zo bijvoorbeeld met slechts één klik worden gesynchroniseerd.

Voor gebruikers van beide platforms maakt het automatiseren van routineprocessen het dagelijkse werk zelfs eenvoudiger – veelvoorkomende activiteiten zoals het zoeken, vinden en opzetten van projecten, het in- of uitchecken daarvan of het exporteren van Eplan projectpagina’s naar neutrale formaten – worden veel efficiënter uitgevoerd met de interface. Met name het snel en eenvoudig genereren van documenten bespaart gebruikers zowel tijd als moeite, omdat het enige dat nodig is voor uitvoer in neutrale formaten een vinkje bij het inchecken is. De neutrale formaten worden vervolgens automatisch gekoppeld aan het bijbehorende Eplan project.

Eplan en het 3DEXPERIENCE platform communiceren bi-directioneel. Het inchecken in projecten vanuit Eplan op het platform is geautomatiseerd, net als het openen van projecten vanuit het PLM systeem. Belangrijke descriptieve PDM kenmerken, waaronder bijvoorbeeld informatie voor de koptekst van de tekening, kunnen bedrijfsbreed worden toegevoegd in het 3DEXPERIENCE platform en zijn automatisch beschikbaar tijdens de volgende check-out van het Eplan project. Bovendien ondersteunt de software traditionele PDM functionaliteit, zoals goedkeuring of overdracht van documentatie naar productie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.