NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Ergonomie was nog nooit zo efficiënt
Ook in het magazijn voor wisselstukken van Daikin in Oostende bleken de Dalmec tilhulpen graag geziene gasten. “Net omdat we ons dubbel plooien om een oplossing op maat van de klant te ontwerpen.”

Ergonomie was nog nooit zo efficiënt

De war for talent laat zich steeds meer voelen in de industrie. Het loont dan ook om te investeren in ergonomie. De industriële manipulatoren van Dalmec lenen er zich bij uitstek toe om het zware tilwerk van uw medewerkers over te nemen. Door hun gebruiksgemak zijn het bovendien toestellen die bijdragen aan een verbetering van de productiviteit op de werkvloer. Arcadel, officieel verdeler voor België, zorgt dat u altijd een oplossing op maat van uw noden krijgt. In de showroom in Roeselare kan u zelf ondervinden hoe makkelijk u met één vinger zware lasten kan verplaatsen.

Door de schaarste aan technisch personeel moeten bedrijven zo spaarzaam mogelijk omspringen met hun menselijk kapitaal. Thierry Reverse, zaakvoerder van Arcadel: “In de praktijk blijkt het echter niet altijd zo evident om ergonomische oplossingen ingang te doen vinden op de werkvloer. Ze moeten tegelijk de nodige ondersteuning geven, maar mogen ook de dagelijkse werkzaamheden niet hinderen. Een moeilijke evenwichtsoefening.” 

Arcadel vertrekt daarom altijd vanuit maatwerk rond de pneumatische manipulatoren van Dalmec, zodat ze ook effectief ten dienste staan. “We gaan ter plekke kijken bij de klant hoe we zijn medewerkers het beste kunnen ontlasten. Die noden staan centraal.” 

Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking met Christeyns. “Machinebouwers hebben meestal genoeg ervaring om zelf de tooling te ontwikkelen. Wij kunnen ze ondersteunen met de betrouwbare, bewezen technologie om ook het balanceren helemaal op punt te hebben. Bij Christeyns ontwierpen we op die manier een oplossing voor het verstellen van de afvullijnen.  Wij de balancer en de eindarm, zij de tooling, alles in nauwe samenwerking om tot een oplossing te komen die goed werkt.”

Bij Christeyns ontwierp Arcadel een oplossing voor het verstellen van de afvullijnen. “Wij de balancer en de eindarm, zij de tooling, alles in nauwe samenwerking om tot een oplossing te komen die goed werkt.”

Nauwkeurig en betrouwbaar

Reverse ziet als zaakvoerder toe op elk project. “Van de technische offerte tot de oplevering en service achteraf. Dat maakt dat de klant met al zijn vragen bij mij terechtkan, gedurende het hele project. Voor grote projecten blijkt dat een extra troefkaart.” 

Die werkwijze overtuigde DAF om met Arcadel in zee te gaan voor de nieuwe trimming lijn in Westerlo. Overal langs de lijn waar de cabines voor de nieuwe vrachtwagens op maat samengesteld worden, bewijzen deze pneumatische manipulatoren hoe veelzijdig ze wel zijn. In totaal ging het om zestien toestellen, elk met hun eigen functie in de assemblage. 

De technisch meest uitdagende kluif was het plaatsen, openen en weer sluiten van de grillplaat vooraan. “Met een gewicht van 40 kg betekende dit een flinke last voor de medewerkers. Voortaan staat een Dalmec balancer hen hierin bij. Eerst om de grillplaat exact te positioneren (minder dan 1 mm nauwkeurigheid), zodat ze alles kunnen vergrendelen en vastschroeven. Daarna met een kantelbeweging, zodat ze nog een veer kunnen inklikken. De balanceerder volgt daarbij automatisch het tempo van de lijn mee, zodat alles mooi gesynchroniseerd verloopt en de operator in alle veiligheid kan werken.”

Deze balanceerder van Dalmec voor DAF volgt automatisch het tempo van de lijn mee, zodat alles mooi gesynchroniseerd verloopt en de operator in alle veiligheid kan werken.

Aan het werk zien in de showroom

DAF stuurde een heel team op verkenning naar de showroom, preventieadviseur en operatoren incluis. “Zo konden ze zelf al ervaren hoe alles precies werkt en hoe de Dalmec toestellen van elke klus licht werk kunnen maken. We zien dat steeds meer bedrijven dit graag op voorhand even komen uittesten, om ook het draagvlak op de werkvloer te vergroten.” 

Ook in het magazijn voor wisselstukken van Daikin in Oostende bleken de Dalmec tilhulpen graag geziene gasten. “Daar was het zaak om een technologie te kiezen die de dozen op een betrouwbare manier kon opheffen. Een klemsysteem bewees zich als de beste oplossing. Twee manipulatoren in de centrale middengang kunnen over een lengte van meer dan 35 meter bewegen om alle componenten op een ergonomische manier uit het magazijn te halen. Voor de klant betekende deze oplossing ten opzichte van alternatieven een flinke winst in opslagruimte. Het beste bewijs dat deze pneumatische manipulatoren van Dalmec overal inzetbaar zijn, net omdat we ons dubbel plooien om een oplossing op maat van de klant te ontwerpen.”

Voor meer informatie: https://bit.ly/arcadel-solutions.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.