EUCHNER "CTS veiligheidsschakelaar" - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
EUCHNER “CTS veiligheidsschakelaar”

EUCHNER “CTS veiligheidsschakelaar”

De compacte vergrendelbare veiligheidsschakelaar CTS beschikt over FlexFunction, een nieuwe technologie: Het gedrag van de CTS wordt tijdens het inleren door de transponder-actuator bepaald. Wanneer de CTS uit de verpakking wordt genomen, heeft deze nog geen functie. Pas wanneer een eerste actuator in de kop wordt geplaatst en wordt ingeleerd, verkrijgt de schakelaar zijn functie.

Er zijn verschillende functies mogelijk: Herkent de schakelaar slechts één unieke actuator, of herkent hij alle? Is er sprake van een set actuatoren? Uit hoeveel stuks bestaat de set?. Ook wordt op deze wijze vastgelegd of de OSSD-uitgangen hoog worden na het vergrendelen of al meteen na het sluiten van de deur.

De mogelijkheden van het gepatenteerde FlexFunction zijn grenzeloos. Door FlexFunction is het aantal varianten gering waardoor de beschikbaarheid verbetert en het inkoopproces versnelt.

Maximale flexibiliteit was het belangrijkste ontwikkelingsdoel voor de nieuwe CTS. Het resultaat is een compacte veiligheidsschakelaar die toch een hoge vergrendelingskracht heeft en makkelijk kan worden gemonteerd. De zwevend gelagerde actuator is geschikt voor draai- en schuifdeuren, zelfs met extreem kleine deurradii. Met slechts 135 x 31 x 31 mm en centraal geplaatste bevestigingsgaten is hij bijna overal toepasbaar.

De LED’s vormen de visuele interface naar de machine-operator. Door gebruik van de multi color RGB-LED, is er meer over de status van de schakelaar meteen af te lezen.

Verbinding maken met IO-Link is standaard mogelijk met behulp van een externe gateway. Dan zijn er uitgebreide diagnose- en communicatiefuncties en zijn Industry 4.0-toepassingen mogelijk: Variaties in spanning, stroom en detectiebereik kunnen je vertellen of een schakelaar in de problemen komt en wellicht vroegtijdig moet worden bijgesteld of vervangen. De partnummers worden meteen meegezonden. Wordt een buitengewone afwijking in het gedrag van mens en toegang gedetecteerd, dan kan de situatie als verdacht worden aangemerkt, wordt een manipulatiepoging vroegtijdig herkend en kunnen maatregelen worden genomen.

Dit zijn maar enkele voorbeelden. Er zijn echter talrijke andere mogelijkheden. Die zet EUCHNER graag voor u op een rijtje.

De vergrendelingskracht is maximaal 3900 N. Nominaal mag er met 3000 N (Fzh / ISO 14119) worden belast.

Er is een versie van de CTS die optioneel aan de achterzijde een knop voor vluchtontgrendeling heeft. Deze knop kan ook achteraf worden gemonteerd. Door de knop in te drukken ontgrendelt de schakelaar en kan een ingesloten persoon de ruimte ontvluchten.

Dankzij transpondertechnologie en OSSD-uitgangen bereikt de CTS PL e / Categorie 4 en voldoet aan alle eisen van de ISO 14119. Hiermee is het mogelijk om een manipulatievrije toepassing te creëren.

De CTS is geschikt voor individuele en seriële aansluiting. Afhankelijk van de uitvoering heeft de CTS één of twee kabels, met daaraan 5- of 8-polige M12-connectoren of 5 meter kabel met open eind.

Beschermingsklasses: IP 65, IP 67, IP 69, IP 69 K
Omgevingstemperatuur; -25 ºC  tot + 55 ºC
Goedkeuringen: UQS, UL, FCC, IC, RED, RoHS

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.