Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Productinformatie

Explosieveilige bi-directionele Flow incidator / totalizer

e115pho_prn2-kopieren

27 juni 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Duranmatic introduceert van haar leverancier Fluidwell een nieuw model van de E-serie explosieveilige  indicators/totalizers. De E115 is bi-directionele  flow rate indicator / totalizer die  de stroomrichting van vloeistoffen detecteert met kwadratuursignaalingangen. Toepassing van dit apparaat wordt onder andere gevonden bij het laden en lossen van schepen waarbij een bi-directionele flowmeter wordt gebruikt. Een andere toepassing is de correctie van de terugstroming als gevolg van schokken in een pijpleiding veroorzaakt door zuigerpompen of klepgedrag. Hiervoor zijn twee puls-signalen nodig van de flowmeter die 90° of 270° uit fase zijn.

De E115 is beschikbaar in een gegoten aluminium behuizing  en in roestvrijstaal 316L, respectievelijk met IP66/IP67 bescherming en gecertificeerd volgens ATEX, IECEx, FM en CSA-US voor temperaturen van -40 tot +70 °C. De robuuste behuizing is ontworpen om de zwaarste weeromstandigheden zoals zware regen, woestijn- en zeeklimaat en extreme temperatuurschommelingen te weerstaan.

e115-glaseseries-kopieren

De indicator/totalizer is zeer praktisch in gebruik. Het toetsenbord met doorzichtig glas biedt een veilige en gemakkelijke bediening van alle functies zonder het deksel te hoeven openen. Dagelijkse  bedrijfsactiviteiten in EX-omgevingen worden hierdoor niet langer onderbroken en gedeeltelijke bedrijfsstilstanden kunnen om de zelfde redenen vermeden worden.

Alle verzamelde gegevens zijn op het display van de E115 snel afleesbaar: flow rate  vooruit / achteruit, totaal vooruit en achteruit  en cumulatief totaal.  Daarnaast zijn de stroomrichting, meeteenheden en de  flow snelheid zichtbaar. Voor koppeling aan externe controle- en besturingssystemen zijn er analoge- en digitale uitgangen beschikbaar en is er een Modbus communicatie interface. Via een USB poort kan de unit geprogrammeerd en uitgelezen worden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details