Explosieveilige bi-directionele Flow incidator / totalizer - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Explosieveilige bi-directionele Flow incidator / totalizer

Explosieveilige bi-directionele Flow incidator / totalizer

Duranmatic introduceert van haar leverancier Fluidwell een nieuw model van de E-serie explosieveilige  indicators/totalizers. De E115 is bi-directionele  flow rate indicator / totalizer die  de stroomrichting van vloeistoffen detecteert met kwadratuursignaalingangen. Toepassing van dit apparaat wordt onder andere gevonden bij het laden en lossen van schepen waarbij een bi-directionele flowmeter wordt gebruikt. Een andere toepassing is de correctie van de terugstroming als gevolg van schokken in een pijpleiding veroorzaakt door zuigerpompen of klepgedrag. Hiervoor zijn twee puls-signalen nodig van de flowmeter die 90° of 270° uit fase zijn.

De E115 is beschikbaar in een gegoten aluminium behuizing  en in roestvrijstaal 316L, respectievelijk met IP66/IP67 bescherming en gecertificeerd volgens ATEX, IECEx, FM en CSA-US voor temperaturen van -40 tot +70 °C. De robuuste behuizing is ontworpen om de zwaarste weeromstandigheden zoals zware regen, woestijn- en zeeklimaat en extreme temperatuurschommelingen te weerstaan.

e115-glaseseries-kopieren

De indicator/totalizer is zeer praktisch in gebruik. Het toetsenbord met doorzichtig glas biedt een veilige en gemakkelijke bediening van alle functies zonder het deksel te hoeven openen. Dagelijkse  bedrijfsactiviteiten in EX-omgevingen worden hierdoor niet langer onderbroken en gedeeltelijke bedrijfsstilstanden kunnen om de zelfde redenen vermeden worden.

Alle verzamelde gegevens zijn op het display van de E115 snel afleesbaar: flow rate  vooruit / achteruit, totaal vooruit en achteruit  en cumulatief totaal.  Daarnaast zijn de stroomrichting, meeteenheden en de  flow snelheid zichtbaar. Voor koppeling aan externe controle- en besturingssystemen zijn er analoge- en digitale uitgangen beschikbaar en is er een Modbus communicatie interface. Via een USB poort kan de unit geprogrammeerd en uitgelezen worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.