GEA profiteert van het geavanceerde gebruikersbeheersysteem van IXON

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
GEA profiteert van het geavanceerde gebruikersbeheersysteem van IXON

GEA profiteert van het geavanceerde gebruikersbeheersysteem van IXON

GEA is een van de grootste leveranciers in de procesindustrie, met name in de voedselverwerkende industrie. Het bedrijf bestaat uit verschillende divisies, waaronder hun divisie Refrigeration (RT). Zij leveren moderne, veilige en energiezuinige koelinstallaties, warmtepompen en airconditioningsystemen voor industrieel gebruik. GEA stelt haar klanten in staat om hun koelsystemen veilig en duurzaam te houden, met minimale energie- en operationele kosten, door het gebruik van energiezuinige systemen te stimuleren en natuurlijke koudemiddelen zoals ammoniak, CO2 en propaan actief te promoten. GEA RT nam in oktober 2020 het oude IXON Cloud platform in gebruik. Ze zijn onlangs overgestapt op het recent gelanceerde IXON Cloud platform om te kunnen profiteren van het geavanceerde gebruikersbeheersysteem. GEA RT rust nu ieder nieuw project uit met een IXrouter.

Testfase en migratie naar het nieuwe platform

Voorheen gebruikte GEA een andere oplossing voor toegang op afstand. Ze besloten andere beschikbare oplossingen te verkennen omdat deze oplossing niet aan hun eisen voldeed. Kenny Schraven, Automation Engineer bij GEA, kreeg de opdracht verschillende oplossingen te vergelijken en begon met het testen van IXON Cloud. In december 2020 was GEA een van de eerste betagebruikers die naar het nieuwe IXON Cloud platform migreerde. Bij het inrichten van het gebruikersbeheersysteem en de configuratie van het portaal werden ze geholpen door Bart van den Corput, Success Manager bij IXON. “We besloten over te stappen op het nieuwe IXON Cloud platform omdat het gebruiks-vriendelijker is en een uitgebreid gebruikersbeheer-systeem biedt. De migratie naar het nieuwe platform was heel eenvoudig met behulp van de Migratie Wizard”, aldus Schraven.

Het bedieningspaneel overnemen zonder VPN-verbinding

GEA gebruikt de IXrouters en IXON Cloud om 24/7 service te bieden aan hun klanten. Hun software engineers hebben toegang tot alle geregistreerde IXrouters en kunnen via zowel VPN als VNC verbinding maken met de PLC- en SCADA-systemen. “We kunnen direct service leveren door eenvoudig een VPNverbinding op te zetten en problemen met de PLC van een klant op te lossen. Bovendien is het mogelijk om op afstand verbinding te maken met een HMI-apparaat (touch panel) zonder dat daar een VPN-verbinding voor nodig is. Dat is de kracht van IXON”, aldus Schraven. De eerstelijns support van GEA kan klanten nu helpen dankzij de directe toegang tot HMI-apparatuur. Dit betekent dat alleen complexere problemen worden doorgestuurd naar de automatiseringsafdeling, wat efficiënter is. De engineer kan problemen op afstand oplossen via de IXON Cloud zonder tijd kwijt te zijn aan een reis naar de locatie van de klant. Dit is een groot voordeel voor zowel de klant als GEA.

Het gebruikersbeheersysteem instellen

Bij GEA RT zijn de gebruikersgroepen zo ingedeeld dat ze gemakkelijk aan een apparaatgroep kunnen worden gekoppeld. GEA heeft haar gebruikersgroepen in regio’s verdeeld, zodat GEA RT medewerkers zich kunnen richten op hun eigen regio en niet worden afgeleid door informatie uit andere regio’s.

Ook klanten van GEA profiteren van de manier waarop GEA de gebruikersbeheerstructuur heeft georganiseerd. De klant is in staat om zijn eigen gebruikersgroepen te beheren. De cloud-login van de klant is gekoppeld aan een bepaalde IXON-module die alleen via een VNCverbinding toegankelijk is. Schraven is erg te spreken over het geavanceerde gebruikersbeheersysteem in het nieuwe IXON Cloud platform: “Voorheen was de structuur wat betreft gebruikersrechten minder uitgebreid. Nu geeft het ons een beter overzicht en meer controle”.

De verschillen tussen het oude en het nieuwe IXON Cloud platform

Schraven is zeer te spreken over de eenvoudige opzet en de mogelijkheden van de vernieuwde gebruikersbeheerstructuur. Hij vindt het nieuwe IXON Cloud platform gebruiksvriendelijker, omdat het is opgedeeld in vier verschillende apps. Daarnaast is de functionaliteit voor groeps- en roldefinities sterk uitgebreid. “Het is nu zelfs mogelijk om extra groepen toe te voegen en toegang te verlenen tot een specifieke IXON-module of groep van modules”, stelt Schraven. “Collega’s zijn van mening dat de IXON Cloud zeer eenvoudig te gebruiken en te configureren is. Complexe handelingen en instellingen zijn niet nodig, binnen korte tijd kun je een VPN-verbinding opzetten en aan de slag. Daarnaast zijn service engineers erg te spreken over de mobiele app. Het is ook fijn dat er korte communicatielijnen zijn met het IXON Product Support Team. Ik krijg altijd snel en gericht antwoord op mijn vragen”, aldus Schraven.

Voordelen van IXON Cloud voor GEA:

  • Uitgebreid gebruikersbeheersysteem;
  • Mogelijkheid om verbinding te maken met een HMI-apparaat of SCADA-systeem zonder VPN-verbinding;
  • Geen afleiding door onnodige informatie;
  • Klanten zijn in staat hun eigen gebruikersgroepen te beheren;
  • Eenvoudig in te stellen en te begrijpen voor elke collega en klant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.