Geschikte sensoren of sensorsystemen voor elke toepassing - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Geschikte sensoren of sensorsystemen voor elke toepassing

Geschikte sensoren of sensorsystemen voor elke toepassing

Automatisering zit in de lift en dan is het belangrijk om steeds de geschikte sensorsystemen bij de hand te hebben. Pepperl+Fuchs ontwikkelt en levert al decennia lang industriële sensoren en sensorsystemen, standaard of op maat: inductieve, foto-elektrische, capacitieve, magnetische en ultrasone sensoren, roterende encoders, positionerings- en identificatiesystemen en AS-interface, beeldverwerkingssystemen en –sensoren. Innovatie loopt als een rode draad door de geschiedenis en dat is vandaag niet anders met de introductie van een aantal vooruitstrevende oplossingen.

Pepperl+Fuchs breidt het assortiment Ethernet communicatiemodules en veld-interfaces uit met industriële Ethernet switches, serieel, Ethernet gateways en IO-Link masters met OPC UA standaard van de Amerikaanse firma Comtrol Automation. Daarmee beschikt de firma nu over een uitgebreid portfolio dat naadloos in uw bedrijf kan worden geïntegreerd en een vlotte gegevensstroom van veldapparatuur rechtstreeks naar de cloud mogelijk maakt.

Comtrol Corporation is een Amerikaanse pionier op het gebied van industriële Ethernet communicatie en IO-Link masters.

 

R10x en R20X series

De R10x en R20x series combineren verschillende optische sensorfamilies met efficiënte technologieën in één enkele behuizingsstijl. Deze allround oplossing biedt een unieke flexibiliteit en opent een verscheidenheid aan toepassingen. De Multi Pixel Technology (MPT), die de meetfunctionaliteit van conventionele afstandssensoren met het beproefde triangulatieprincipe combineert, maakt een uiterst betrouwbare en storingsvrije afstandsmeting voor korte afstanden mogelijk. Hierbij zendt een led- of laserzender een lichtstraal in de richting van een doelobject. De teruggekaatste lichtstraal wordt opgevangen door een lichtgevoelige ontvanger in de sensor, het ‘multipixel array’. Afhankelijk van de positie van de lichtvlek op de ontvanger, wordt de afstand van het object tot de sensor berekend aan de hand van geometrische triangulatie. Dit gebeurt op basis van intelligente softwarealgoritmes. Zo kunnen de meet- en schakelsensoren van de R10x en R20x series de positie van een object nauwkeurig meten en het van de achtergrond onderscheiden. Pepperl+Fuchs combineert de kwaliteiten van led- en lasersensoren met zijn efficiënte DuraBeam lasertechnologie. De R10x en R20x series lasersensoren garanderen een verlengde levensduur en bieden gebruikers nieuwe mogelijkheden— zelfs bij omgevingstemperaturen tot 60 °C. Bovendien zijn sensoren met deze technologie door het speciale lichtbundelprofiel uitermate geschikt voor de zeer nauwkeurige detectie en afstandsmeting van kleine voorwerpen.

De specialist breidt de R2000 2D-LiDAR sensorfamilie uit met de OMD60M met een meetbereik dat twee keer zo groot is als dat van de bestaande OMD30M.

 

Reductiefactor 1-sensoren met IO-Link

Omdat de reductiefactor van metaal tot metaal verschilt, kunnen standaardinductiesensoren verschillende metalen doelobjecten enkel detecteren als de schakelafstand verkleind wordt. Reductiefactor 1-sensoren omzeilen dit probleem en harmoniseren schakelafstanden voor alle soorten metalen. Pepperl+Fuchs breidt nu zijn portfolio uit met reductiefactor 1-sensoren met IO-Link, waardoor gebruikers over nog meer flexibiliteit, bijkomende features en diagnostische opties beschikken.

De R10x en R20x series combineren verschillende optische sensorfamilies met efficiënte technologieën in één enkele behuizingsstijl.

 

R2000 UHD LiDAR sensor met dubbel meetbereik

Met zijn state-of-the-art features en meetcapaciteit is de R2000 2D-LiDAR sensor de ‘go-to’ oplossing voor taken zoals detectie, navigatie en positionering in productieprocessen, antibots, voorwerpidentificatie, voorwerpprofilering en veel meer. Om aan de vereisten van deze wijd uiteenlopende taken te voldoen, ontwikkelde Pepperl+Fuchs drie versies van de R2000: detectie voor toezicht tijdens productieprocessen, HD voor objectprofilering en toepassingen in robotica en UHD voor complexe meettaken. De specialist breidt nu de R2000 2D-LiDAR sensorfamilie uit met de OMD60M met een meetbereik dat twee keer zo groot is als dat van de bestaande OMD30M.

Voor toepassingen waar een groot aantal identificatiepunten vereist is, wordt identificatie eenvoudiger dankzij de nieuwe HF RFID-lees-/schrijfkoppen.

 

RFID-lees/schrijfkoppen met IO-Link

Voor toepassingen waar een groot aantal identificatiepunten vereist is, wordt identificatie eenvoudiger dankzij de nieuwe HF RFID-lees-/schrijfkoppen. Deze apparaten zijn voorzien van een IO-Link interface voor eenvoudige integratie via een point-to-point verbinding en werken met gelijk welke IO-Link master. Met deze nieuwe producten zet Pepperl+Fuchs een stap verder naar een flexibele en moderne systeemintegratie. De RFID-lees-/schrijfkoppen zijn verkrijgbaar in drie verschillende behuizingen met een compact en robuust design voor toepassingen in zware, industriële omgevingen. Naast de verbinding met de beproefde evaluatie-eenheden van de IDENTControl familie ondersteunen de nieuwe lees-/schrijfkoppen de snelle, open en toekomstbestendige IO-Link standaard V1.1.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.