Gespecialiseerd in verpakkingsmachines voor zoetwaren en bakkerijproducten: De nieuwe DRT 25C van Leuze - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Gespecialiseerd in verpakkingsmachines voor zoetwaren en bakkerijproducten: De nieuwe DRT 25C van Leuze

Gespecialiseerd in verpakkingsmachines voor zoetwaren en bakkerijproducten: De nieuwe DRT 25C van Leuze

De detectie van primaire en secundaire verpakking van zoetwaren en bakkerijproducten kan een uitdaging zijn: De nieuwe DRT 25C dynamische referentie taster van Leuze lost precies dit probleem op een innovatieve en betrouwbare manier op, dankzij een unieke referentietechnologie met drie lichtspots.

De DRT 25C werkt met het transportbandoppervlak als dynamische referentie voor de detectie van objecten. Zo detecteert de sensor betrouwbaar alle objecten die niet overeenkomen met het bandoppervlak, zelfs in het geval van vervuiling en trillingen van de transportband.

 

Sensoren moeten tegenwoordig continu en betrouwbaar een grote diversiteit aan producten en folies detecteren op de transportbanden van primaire en secundaire verpakkingsmachines voor zoetwaren en bakkerijproducten. (Horizontale of verticale vorm-, vul- en sluitmachines, Thermo Form etc.). De verpakkingsmachines blijven zonder onderbreking draaien, zelfs als het product of het verpakkingsmateriaal verandert.

Drie lichtspots zorgen voor maximale betrouwbaarheid. De DRT 25C detecteert betrouwbaar de voorkanten van de objecten en zorgt zo voor soepele processen en geen stilstand van de machine. Het brede scanbereik detecteert alle soorten producten, zelfs die met moeilijke vormen

 

Innovatieve referentietechnologie geschikt voor alle producten.

Leuze ontwikkelde de dynamische referentie-diffusiesensor DRT 25C met zijn innovatieve detectiemethode voor precies dit toepassingsgebied. De sensor werkt met drie lichtspots en maakt gebruik van de referentietechnologie. Deze methode is uniek omdat ze gebruikt maakt van de transportband als referentie in plaats van het product. In de eerste stap worden de oppervlaktekenmerken van de band aangeleerd. Hierdoor kan de sensor vervolgens alle objecten die niet overeenkomen met het bandoppervlak als “afwijkend” detecteren, zelfs wanneer de transportband vuil is of trilt. Bij deze aanpak hebben de oppervlakte-eigenschappen van de producten, zoals de kleur, glans of transparantie, geen invloed op de detectie. De DRT 25C gebruikt zijn drie lichtspots om op betrouwbare wijze het hele spectrum te detecteren: kleine-, platte-, of ook hoge- en bolvormige producten. Zelfs onregelmatige vormen en contouren of producten met openingen, zoals bijvoorbeeld koekjeskrullen, worden gedetecteerd. Dankzij het brede scanbereik worden deze ook als één geheel gedetecteerd.

Van transparant naar hoogglans: De referentietechnologie maakt het mogelijk om verpakkingen met een breed scala aan kleuren en transparantie als “afwijking” van het transportbandoppervlak te detecteren.

 

Hogere doorloopsnelheid door betrouwbare detectie en geen insteltijd bij het wisselen van producten.

De betrouwbare detectie van objecten – ook deze met uitdagende vormen en oppervlakken – garandeert een hoge doorloopsnelheid van de machine en voorkomt stilstand van het systeem. Zelfs onder moeilijke omstandigheden zoals trillingen of vervuiling op de transportband presteert de DRT 25C voortreffelijk. Bij het wisselen van producten of verpakkingsmateriaal is her uitlijning van de sensor overbodig. Dit vermindert de benodigde insteltijd aanzienlijk en maakt hogere productvolumes mogelijk. De DRT 25C is snel en eenvoudig in te stellen dankzij de automatische teach-knop en een universele montagepositie voor alle objecten. Extra functies kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in de machinebesturing via IO-Link. Een waarschuwingsmelding bij overmatige vervuiling, het gebruik van de ingebouwde teller of het vergrendelen van de teachknop zijn voorbeelden van de vele functies van deze intelligente sensor.

De teachknop wordt gebruikt om het oppervlak van de riem in te leren tijdens de eerste installatie van de sensor. Dit betekent dat er geen extra insteltijd nodig is bij het verwisselen van producten of verpakkingsmateriaal.

 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.