NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Gespot op Indumation

Gespot op Indumation

Er viel alweer heel wat aardigs te zien, op de voorbije editie van Indumation. Industrial Automation gaf voor u zijn ogen de kost, en zet een en ander op een (alfabetisch) rijtje.

ACE- Kabelveerdempers voor breed scala aan belastingen

De kabelveerdempers van ACE zijn goed bestand tegen hitte, kou, zuren, zeewater en uv-straling. Tegelijkertijd beschikken ze over permanent hoge vibratie-, schok- en stootdempende eigenschappen. Een ander pluspunt is dat de dempers kwetsbare machines en onderdelen tijdens het transport ervan optimaal beschermen. Bovendien kunnen de rvs kabels worden voorzien van een coating. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke uitvoeringen van deze dempers kan een breed scala aan belastingen en trillingen worden opgevangen en/of geïsoleerd.

Apex Dynamics – Flexibiliteit troef bij tandheugels

Om tot een perfecte combinatie van tandheugel, rondsel en tandwielkast te komen, zijn er heel veel variabelen in het spel. Door de breedte van zijn aanbod kan Apex Dynamics klanten ondersteunen door verschillende technieken aan te bieden om het rondsel aan de kast te monteren, en dat in functie van de nauwkeurigheid, koppel en het budget. Zo hoeft het niet noodzakelijk vast gelast te worden, wat tijd en geld zal schelen als een vervanging zich opdringt. 

ATS – Hoe uw OT-netwerk beveiligen?

De multidisciplinaire technologiegroep ATS toonde met zijn demo cybersecurity dat hij klaar is om bedrijven te begeleiden naar een state-of-the-art veilig OT-netwerk. Iets wat in de toekomst door de wetgever verplicht zal worden. De demo bestond uit een datarack met gevirtualiseerde server en layer 2/3 switches waarin alle datastromen samen kwamen. Van daaruit werd aan de hand van verschillende oplossingen een laagje veiligheid toegevoegd. Enerzijds om fysieke toegang tot het netwerk elektronisch te bewaken, anderzijds om het netwerk te scannen en beveiligingsrisico’s in kaart te brengen.

Beckhoff – Uitermate flexibel transportsysteem

Producten die quasi geruisloos en ogenschijnlijk kriskras door de productie zweven, van bewerkingsstation naar bewerkingsstation. Het lijkt iets uit sciencefictionfilms, maar dit XPlanar concept van Beckhoff Automation wordt vandaag al toegepast in de industriële praktijk. Het geheim achter dit uitermate flexibel transportsysteem is de magnetische levitatie, die zorgt voor volledige vrije en contactloze bewegingen van movers in de X-, Y- en zelfs deels in de Z-richting. De movers kunnen ook 360° rond hun eigen as roteren, wat resulteert in zes vrijheidsgraden.

Bintz – Veilige VPN-verbinding

De functie van de Cosy+ is een ​​veilige VPN-verbinding tot stand te brengen tussen uw machine en uzelf, waar u ook bent en wanneer u maar wilt. De verbinding vindt plaats via Talk2M, een sterk beveiligde cloud-gebaseerde connectivity service op afstand, die speciaal is bedoeld voor industriële oplossingen. Cosy+ maakt het mogelijk om onnodige bezoeken ter plaatse te vermijden en daardoor enorme hoeveelheden tijd en geld te besparen en tegelijkertijd een groot concurrentievoordeel op de lange termijn te bieden.

FANUC – Cobots voor lasten tot 25 kg

FANUC heeft de nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA cobots geïntroduceerd, de nieuwste toevoegingen aan zijn populaire CRX serie, die nu in totaal elf cobot modelvarianten telt om producten van 4 tot 35 kg te hanteren. De nieuwe CRX-5iA, CRX-20iA/L en CRX-25iA cobots hebben payloads van 5, 20 en 25 kg en een maximale reikwijdte van respectievelijk 994, 1.418 en 1.889 mm. Hiermee breidt FANUC zijn mogelijkheden uit om meer bedrijven te helpen die op zoek zijn naar automatisering met cobots

Festo – Tijd en zekerheid winnen bij schakelschema’s

Er zijn tal van goede redenen om bij machines en pneumatische systemen schema’s te voorzien van hoe de installaties opgebouwd zijn, maar het tekenen ervan wordt vaak ervaren als een lastige en tijdrovende bezigheid. Met FluidDraw biedt Festo een toegankelijke software, die gebruikers begeleidt om snel en eenvoudig schakelschema’s te maken, met de juiste symboliek en volgens de geldende normen. De software beperkt zich overigens niet tot de pneumatiek, want ook het elektrisch luik van een machine kan in FluidDraw ontworpen worden.

ifm – Multifunctioneel camera-sensorsysteem voor mobiele robotica

Het O3R roboticaplatform combineert alle zintuigen. Het is speciaal ontwikkeld en uitgevoerd voor al die toepassingen waarbij meerdere camera’s en sensoren tegelijkertijd en gecombineerd worden toegepast. Daardoor vermindert het systeem de individuele ontwikkelingsinspanning voor deze meestal complexe toepassingen aanzienlijk. De krachtige, centrale edge computing-eenheid biedt voldoende opslagruimte en rekencapaciteiten om eigen algoritmen uit te voeren of kant-en-klare functies te gebruiken,
zoals botsingsvermijding of palletherkenning.

Lenze – Decentrale frequentieregelaars voor meer energie-efficiëntie

De stijgende vraag naar meer energie-efficiëntie en transparantie in fabrieken stelt de industrie voor nieuwe uitdagingen. Lenze biedt hier met zijn i serie van motec gedecentraliseerde frequentieomvormers een intelligente oplossing voor, die kosten en energie bespaart. Met zijn digitale functies kan deze frequentieomvormer zich van verschillende taken tegelijk kwijten. Hij gedraagt zich als een efficiënte sensor in het system, capteert data en stuurt die betrouwbaar en op een gestandaardiseerde manier door naar IIoT-platformen en hoger gelegen edge systemen. De connectiviteit van de motec versnelt en faciliteert productieprocessen.

PILZ – Veiligheidsrelais op maat

Het nieuwe modulaire veiligheidsrelais myPNOZ wordt individueel volgens uw eisen op maat in batchgrootte 1 geproduceerd. PILZ liet zien hoe u met de myPNOZ Creator uit een groot aantal variatiemogelijkheden de op uw behoeften afgestemde veiligheidsoplossing kunt creëren. Helemaal zonder programmeerkennis. myPNOZ: een geslaagde combinatie van digitalisering en Industrie 4.0, die in 2021 aan de haal ging met een German Innovation Award in de categorie ‘Electronic Technologies’

Routeco – Circuitbeveiliging met IO-Link technologie

Een mooi voorbeeld van wat Rockwell producten met IO-Link qua voordelen kunnen brengen is de 1694 module. Een relatief nieuw product, waarmee de controller in real-time de stroom- en spanningswaarden voor elk beschermingskanaal te zien krijgt. Elke 24 V schakelkast moet op een adequate manier beveiligd worden. Met de 1694 module krijgen gebruikers niet alleen de bescherming die ze zoeken, maar ook echt inzicht in hun 24 V DC toepassingen.

Rittal – Geautomatiseerde draadconfectie

De eyecatcher op de stand van Rittal op Indumation was ongetwijfeld de Wire Terminal van Rittal. Deze productiemachine knipt en bedrukt alle nodige draden op basis van data uit Pro Panel van Eplan en werkt deze af met een adereindhuls, terwijl een constante kwaliteit wordt gegarandeerd. De Wire Terminal biedt een end-to-end geïntegreerde oplossing, van de E-CAD-tool over de productieprocessen tot het bedradingsproces.

Schunk – Over grijpers en gekko’s

Een opvallende nieuwigheid bij SCHUNK heeft te maken met gekko’s. Schunk past de grijpkrachten die gekko’s in de natuur gebruiken om zich voort te bewegen toe op de nieuwe ADHESO grijpertechnologie. Het geheim van de smid is de oppervlaktearchitectuur van speciale polymeren waaraan de verschillende materialen en objecten zich hechten. Dit maakt dat de technologie zich eenvoudig laat aanpassen aan de meest uiteenlopende werkstukken en toepassingen.

Siemens – Accelerate the future

De Siemens Industry Academy, een structurele samenwerking tussen de bedrijfs- en academische wereld die Vlaamse ingenieursstudenten en industriële spelers verbindt, blaast dit jaar vier kaarsjes uit. Op de vakbeurs Indumation kondigde Siemens feestelijk aan dat Universiteit Antwerpen toetreedt tot de samenwerking. De toetreding toont perfect aan hoe Siemens de Academy de voorbije jaren gecontroleerd heeft doen groeien om de stap naar een industriële carrière te faciliteren.

VEGA – Eenvoudige radarformule voor betere processen

Niveausensoren moeten het voor gebruikers gemakkelijker maken om hun industriële processen te bewaken. De VEGAPULS 6X zet daarom in op maximaal vereenvoudigen. Het is de enige sensor die geschikt is voor alle toepassingen. De klant hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over de techniek, frequentie of uitvoering. Alleen al de inbedrijfstelling is met slechts een paar keer klikken te regelen. In veel gevallen kan de VEGAPULS 6X al af fabriek tot in detail worden ingeregeld. Monteren, aansluiten, klaar: eenvoudiger wordt het niet.

Wieland – Minimale inspanning, maximale veiligheid

Een grote hap aan ruimte in de schakelkast, overgevulde kabelgoten en een complexe installatie van de verdeelkast. Wie motoren in transportsystemen veilig wil kunnen afschakelen op een conventionele manier, loopt tegen nogal wat problemen aan bij de bekabeling en energiedistributie. Om de installatie een pak gebruiksvriendelijker te maken ontwikkelde Wieland Electric de motorstarter podis MS 5HP, een extreem compacte, robuuste en gebruiksvriendelijke aandrijvingscomponent.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.