Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Gevalideerd en kostenefficiënt reinigen

CIP Hoge Res kopiëren
Golden CIP biedt een geautomatiseerde, gedetailleerde en digitale controlemethode die de gebruiker zekerheid geeft over de kwaliteit van de reiniging.

Tekst | Agidens

Beeld | Agidens

22 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

“CIP-systemen zijn het kloppend hart van elke food & beverage fabriek”, vertelt Danny Smets, Business Development Manager bij Agidens. “Maar CIP-processen zijn ook verantwoordelijk voor bijna 30% van het totale verbruik aan utilities in de fabriek.” 

OptiCIP, ontwikkeld door Schneider Electric en door Agidens geïntegreerd in de Benelux, monitort en optimaliseert de reële reinigingsprestaties. Smets: “De OptiCIP software is toepasbaar op elk automatiseringssysteem en verzamelt relevante data over het verloop van het reinigingsproces. Na een audit van de bestaande CIP-unit en eventuele bijhorende objecten en na implementatie en configuratie van de software, gaan we samen met de klant aan de slag om de meest efficiënte reiniging per installatie op te zetten.”

OptiCIP reduceert de operationele reinigingskosten, net zoals de cleaning- en downtime, de productverliezen en de impact op het milieu. Dat leidt in de meeste gevallen tot een spectaculaire ROI.

Golden CIP

“Voor elk CIP-object kunnen we aan de hand van de resultaten uit de testperiode een optimaal CIP-scenario per te reinigen object, of Golden CIP opstellen. Hierbij stellen we per object en per receptstap alle parameters zoals onder andere temperaturen, reinigingstijden en chemiedoseringen in. De Golden CIP biedt een geautomatiseerde, gedetailleerde en digitale controlemethode die de gebruiker zekerheid geeft over de kwaliteit van de reiniging. De resultaten worden overzichtelijk op een dashboard weergegeven waarna het mogelijk is de installatie te finetunen en de meest optimale en kostenbesparende reiniging in te regelen.” Johan Cools, EcoStruxure Plant leader van Schneider Electric vult aan: “De operationele reinigingskosten kunnen we met OptiCIP reduceren, net zoals de cleaning- en downtime, de productverliezen en de impact op het milieu. Dat leidt in de meeste gevallen tot een spectaculaire ROI.” 

CIP: Van audit tot realisatie

Het optimaliseren van CIP en alles wat erbij komt kijken is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de specialisaties van Agidens. Smets legt uit: “We bouwen niet alleen nieuwe CIP-installaties, we analyseren ook bestaande CIP-systemen én de bijhorende te reinigen objecten. Met OptiCIP vervolledigen we onze bestaande dienstverlening aan de klant. We bieden hierbij het totaalplaatje voor een efficiënt en inzichtelijk CIP-proces!” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details