Gezocht: engineers met een passie voor hun eigen toekomst - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Gezocht: engineers met een passie voor hun eigen toekomst
Aram Malas voor de Limonadefabriek op het Experience Center in Deventer.

Gezocht: engineers met een passie voor hun eigen toekomst

Hoe bindt je de beste engineers aan je organisatie? Door het juiste talent kansen te geven weet MA-IT (MyAutomation-Information Technology) engineers van junior tot senior, aan zich te binden. Door te focussen op de ontwikkeling, groeien de engineers als techneut en als mens. Want, de juiste oplossingen vinden voor klanten begint met het stimuleren van de juiste talenten en vaardigheden van de eigen engineers. MA-IT is de kennis- en kundeleverancier voor de industriële automatisering in Nederland. Vandaag vanuit vijf kantoren in Nederland, maar binnenkort ook met een kantoor gericht op België. Het bedrijf zoekt daarom software engineers, proces engineers, electrical hardware engineers die mee willen bouwen aan de cutting edge technologie van morgen. 

MA-IT helpt bedrijven en organisaties bij het succesvol uitvoeren van projecten op het gebied van engineering. “We willen klanten complete oplossingen aanbieden. We voorzien onze opdrachtgevers van een goede oplossing, waar het opleiden van de engineers vaak een deel van de oplossing is”, vat managing director Aram Malas de missie van MA-IT samen. Dat heeft in Nederland al geleid tot een groei naar 100 engineers die namens MA-IT klanten helpen met bijvoorbeeld standaardiseren en het toepassen van nieuwe technieken. “Het is echt met de kennis en kunde van onze mensen dat we het verschil maken”, geeft Malas aan.

Engineer die een robot aanstuurt door middel van een VR-bril.

Interne en externe opleidingen

MA-IT zet daarom zeer sterk in op het opleiden van medewerkers, intern en extern, en de samenwerking met het onderwijs. “Wat we doen, doen we goed. Onze medewerkers zijn zonder uitzondering hoog opgeleide consultants, software- en hardware engineers, actief in een verscheidenheid aan branches. Technologie evolueert voortdurend. Alleen door te blijven investeren in opleidingen kun je up-to-date blijven”, zegt Malas. Daarbij worden ook samenwerkingen en partnerships aangegaan met bedrijven als Eplan, Mitsubishi Electrical en B&R Automation. In Deventer en binnenkort in Eindhoven beschikt MA-IT over een eigen Experience Center waar verschillende opstellingen staan om te proberen, te testen, te innoveren. “In eerste instantie om onze eigen mensen op te leiden in software of hardware engineering, maar evengoed in soft skills, safety en security.” Ondertussen is er ook ruimte voor klanten om gebruik te maken van deze faciliteiten. “Dat kunnen kleine trainingen zijn, maar ook complete ontwikkelingstrajecten.”

Meerwaardecreatie

Talenten en vaardigheden van medewerkers ontwikkelen creëert volgens MA-IT een enorme meerwaarde voor klanten. De passie om zichzelf verder te ontwikkelen is dan ook wat het bedrijf zoekt in nieuwe software en hardware engineers. Daarbij zijn er ondertussen ook enkele engineers uit België bij MA-IT begonnen. “De Belgische technische opleidingen sluiten goed aan met de praktijk en het niveau van de engineers in België is goed. De kantoren in Eindhoven en Gorinchem zijn vanuit grote delen van Vlaanderen goed te bereiken. En stiekem passen Belgen en Nederlanders best wel goed bij elkaar”, zegt Malas. “Daar willen we er graag nog een aantal van in dienst hebben.”


Eigen toekomst engineeren

“Iedereen vraagt me waarom ik als Belg in Nederland werk? Wel daar is eigenlijk maar een antwoord op: mijn werkgever, MA-IT”, vertelt Arne uit Achel. “Ik was op zoek naar een warm bedrijf waar veel doorgroeikansen zijn. Een bijna onbeperkt budget om mijn eigen toekomst te engineeren? Daar moest ik geen twee keer over nadenken. Na negen maanden heb ik bijvoorbeeld al mijn certificaat als Eplan Certified Engineer behaald. Door die extra expertise krijg je de kans om aan de meest complexe projecten mee te werken. Van een operatierobot tot een geautomatiseerde tomatenplukker. In een volgende fase wil ik me nu nog meer specialiseren in de verschillende wetten en normen rond elektrotechniek bij machines. En het woord ‘u’ afleren, dat zijn ze hier niet gewoon.”


Samen bouwen aan morgen


Jordi uit Hechtel-Eksel werkte al eerder voor een Nederlandse werkgever, voordat hij bij MA-IT begon. “De passie voor automatisering en de nieuwe technologieën die rond Eindhoven ontwikkeld worden, deden mijn blik al voorbij de grens kijken”, vertelt hij. “Waarom MA-IT? Omdat ik alle kansen krijg om mijn eigen kennis bij te spijkeren. Maar ook gewoon omdat je in een heel aangenaam team terechtkomt met collega’s die dezelfde passie delen om aan de bedrijven van morgen te bouwen. Er zijn taalverschillen genoeg tussen Nederland en België, van een frigo hebben ze bijvoorbeeld nog nooit gehoord. Maar in projecten zelf is dat niet van tel: daar spreken we allemaal dezelfde taal, die van technologie. Ik ben blij dat ik hier ben terechtgekomen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.