NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
GIEC N.V. behaalt opnieuw VCA Petrochemie-certificaat

GIEC N.V. behaalt opnieuw VCA Petrochemie-certificaat

Hoogste veiligheidserkenning voor elektrotechniekspecialist uit Lokeren

GIEC N.V., partner voor elektrische werken en projecten in de industrie en gebouwentechnologie, behaalde opnieuw het VCA Petrochemie-certificaat. Deze veiligheidserkenning toont aan dat klanten uit de risicovolle petrochemie en offshore-industrie erop kunnen rekenen dat veiligheid absolute prioriteit krijgt bij elke samenwerking.

Al sinds de oprichting van GIEC vormt een actief en doordacht veiligheidsbeleid de hoeksteen van elk project. Diverse veiligheidscertificaten bevestigen dat de Lokerse specialist in elektrotechniek en automatisering elke dag opnieuw werkt met de nodige preventiemaatregelen – en dat op het hoogste niveau. GIEC slaagde er dan ook in om na een strenge audit zijn VCA Petrochemie-certificaat te verlengen.

VCA-attesten als waarborg voor kwaliteit

Werken met elektriciteit is niet zonder gevaar. Ondernemingen moeten er dan ook op kunnen vertrouwen dat hun installateur de nodige aandacht heeft voor een veilige uitvoering. Maar hoe weten zij welke partij dit engagement aangaat?

VCA-certificaten vormen hierbij een belangrijk hulpmiddel. VCA staat voor ‘Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers’. De attesten zijn beschikbaar op drie niveaus en staan garant voor een professionele samenwerking met een veiligheidsbewuste partner.
GIEC behaalde het VCA-certificaat in 2004. Zes jaar laten prijkte het VCA*-certificaat aan de muur. In 2019 werd dit vervangen door de hoogst mogelijke veiligheidserkenning: VCA Petrochemie.

Doorgedreven audit

Classificatiebureau DNV voerde de hercertificeringsaudit uit aan de hand van een strenge veiligheidschecklist. “De gezondheid van onze medewerkers is voor ons van het allergrootste belang. Als elektrotechnisch bedrijf letten we er daarom op dat elke werf de noodzakelijke maatregelen neemt rond preventie en veiligheid. Natuurlijk bewaken we het veiligheidsaspect niet enkel voor onze eigen medewerkers maar ook voor onderaannemers en externe partners”, vertelt Frederick Flamand, CEO bij GIEC.

“Veiligheid is een constante en dynamische factor en dus spelen we graag kort op de bal om ons veiligheidsbeleid actueel te houden”, vult Wim Van den Eynde, HSQ Manager bij GIEC, aan. “Dit doen we door onder andere VGM-doelstellingen vast te leggen en bij te schaven, collega’s te sensibiliseren, algemene en specifieke toolboxen te organiseren, checklists te digitaliseren en tussentijdse opleidingen te voorzien.”

Hercertificering VCA Petrochemie

De geleverde inspanningen zorgden voor een positief resultaat van de audit. GIEC mag zich opnieuw VCA P-gecertificeerd noemen. Ook klanten uit de petrochemische en offshore-sector zijn zo zeker van een kwalitatieve dienstverlening.

De audit verliep onder leiding van Wim Van den Eynde: “Maar het verlengen van het VCA P-attest is natuurlijk een groepsprestatie. Het zijn tenslotte onze collega’s die elke dag opnieuw met veel toewijding de veiligheidsmaatregelen in de praktijk toepassen. Dat sterke verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor de klant maakt écht het verschil. Deze hercertificering is daarvan het mooiste bewijs.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.