NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Goede en inspirerende werkomgeving geeft elke
             medewerker extra boost
De kantoren werden officieel geopend toen Daniel Schibli (CEO van de Klinger Group), Klavs Knutzen (European Director), Ton van Erkelens (Managing Director Klinger Nederland) en Manuel Sannen (Managing Director Klinger Belgium) het lint doorknipten.

Goede en inspirerende werkomgeving geeft elke medewerker extra boost

Eén van de hoekstenen voor het succes van een bedrijf is de passie die de medewerkers naar hun werk meebrengen. Het creëren van een goede en inspirerende werkomgeving was de belangrijkste uitdaging voor het management van de Klinger Group toen ze ongeveer drie jaar geleden besloten om hun Belgische vestiging nieuw leven in te blazen. De oude en voor velen onduidelijke organisatie werd omgevormd tot een sterk gestructureerde entiteit met een professioneel en enthousiast team, dat ervaren medewerkers met een lange staat van dienst en jonge aankomende talenten combineert. Onlangs verhuisde het team van Klinger Belgium officieel naar hun nieuwe ‘thuis’ op het Everest Office Park in Vilvoorde en namen ze ook een nieuw overzichtelijk magazijn in gebruik. Een nieuwe start die nu al zijn vruchten afwerpt, want de verkoop zit weer in de lift.

Op 30 juni rond de klok van 16.00 uur werd het nieuwe pand van Klinger België plechtig geopend toen Daniel Schibli (CEO van de Klinger Group), Klavs Knutzen (European Director), Ton van Erkelens (Managing Director Klinger Nederland) en Manuel Sannen, de nieuwe managing director van de Belgische vestiging, het lint doorknipten. De firma werd opgericht in 1886 door Richard Klinger en intussen is zijn klein atelier van toen uitgegroeid tot een gevestigde en vertrouwde marktleider. “De Klinger Group, op vandaag nog altijd een familiebedrijf, is een wereldwijd toonaangevende specialist op het vlak van stoom & condensaat, afsluiters & appendages, dichtingen & pakkingen, industriële slangen, compensatoren, instrumentatie alsook filtratie- en automatiseringsoplossingen. Onze producten en systemen worden toegepast in veel verschillende markten en sectoren wereldwijd, waaronder de basisindustrie, chemie, petrochemie en raffinaderij, staal, olie & gas, energie, transport, pulp & papier, farmacie en voeding & drank”, vertelt CEO Daniel Schibli, die samen met Christophe Klinger-Lohr (CEO) en Peter Müller (CFO) de Klinger Group leidt. “Als aanbieder van oplossingen voor de procesindustrie investeren wij veel in de ontwikkeling van innovatieve producten, die één voor één aan de verwachtingen en normen van onze klanten voldoen en deze zelfs overtreffen. Om snel en flexibel op alle vragen van die klanten te kunnen reageren, hebben we een uitgebreid netwerk met productiefaciliteiten en verkoop- en servicekantoren in meer dan 60 landen opgebouwd. We blijven ook voortdurend investeren in technologie en innovatie om onze positie als marktleider nog verder te verstevigen, altijd met als ultiem doel om de klantentevredenheid te verhogen. “

Focus op België

Klinger is ook al meer dan 50 jaar met succes in België actief. Omdat de zaken echter sterk terugliepen, vroeg de directie zo’n drie jaar geleden aan Ton van Erkelens, managing director van Klinger Nederland, om de leiding van de Belgische vestiging over te nemen. Herstructurering van de organisatie moest ertoe leiden dat er weer een gezond en goed presterend bedrijf ontstond. “Ik ben de uitdaging aangegaan. Omdat de kantoren en het magazijn totaal verouderd waren, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe locatie in de buurt van Brussel”, aldus de drijvende kracht achter deze make-over. “Het management van het Nederlandse filiaal combineren met de heropbouw van de Belgische organisatie was geen eenvoudige opdracht. Daarom heb ik, in nauwe samenwerking met de CEO van de Group, Manuel Sannen gevonden en aangesteld als de nieuwe managing director voor Klinger Belgium.” “Toen ik het voormalige pand van het bedrijf binnenstapte, had ik veel twijfels, maar de sterke ambitie van de directie om dit filiaal weer nieuw leven in te blazen en opnieuw te laten groeien, heeft me overtuigd”, begint Manuel Sannen zijn verhaal. “Het is alsof je een voetbalteam coacht dat jarenlang tegen degradatie heeft gestreden, maar nu goede resultaten wil boeken om aan de top mee te draaien. Duidelijke processen, consistentie en motivatie zijn cruciaal om te slagen. Ik ben begonnen met het herstructureren van de organisatie om een sterk team op te bouwen dat ervaren senior medewerkers met een lange staat van dienst bij Klinger combineert met nieuwe leden die al een aantal jaren in het bedrijf meedraaien en jonge aankomende talenten. Daarnaast werden de bedrijfsprocessen geoptimaliseerd: van contacten, projecten en offertes tot contracten, leveringen, facturatie en opvolging. Tot slot werden er heel wat inspanningen geleverd om een goede werkomgeving te creëren met een optimale sfeer voor alle medewerkers.”

Klinger is een wereldwijd toonaangevende specialist op het vlak van stoom & condensaat, afsluiters & appendages, dichtingen & pakkingen, industriële slangen, compensatoren, instrumentatie, filtratie- en automatiseringsoplossingen.

Een nieuwe start

Het resultaat van dat harde werk is al zichtbaar, want de verkoop zit weer in de lift. Eind juni verhuisde het team van Klinger Belgium naar hun inspirerende kantoren op het Everest Office Park in Vilvoorde. Open werkplekken nodigen mensen uit om informatie en knowhow te delen en om projecten en oplossingen met elkaar te bespreken. Bovendien kan het team er prospecten en klanten uitnodigen om het bedrijf en zijn producten voor te stellen. “Dit betekent echt een nieuwe veelbelovende start”, concludeert Klavs Knutzen. “Veel van onze lokale verkoop- en distributie-entiteiten zullen jaloers zijn op deze lokalen en de organisatie die op redelijk korte tijd werd opgezet, rekening houdend met het moeilijke laatste jaar door Covid-19. Bovendien nam Klinger Belgium ook een nieuw overzichtelijk magazijn vlak naast deze kantoren in gebruik. Dat maakt een snelle en betrouwbare verzending van de verschillende producten naar de klanten mogelijk. We zijn zeer optimistisch over de toekomst, aangezien de Belgische klanten sterk geloven in Klinger, de kwaliteit van de producten en dit team als hun lokale leverancier van oplossingen en diensten.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.