NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Grootse prestaties in compact formaat

Grootse prestaties in compact formaat

Automation panels combineren de functies van een PLC en een HMI in één enkele unit. Ze doen zo een flinke duit in het zakje om de hardware- en softwarekosten naar beneden te brengen voor machinebouwers. De Automation PC 2200 en Panel PC 2200 zijn de recentste toevoegingen aan B&R’s succesvolle 2000 reeks van compacte industriële pc’s. Uitgerust met Intel Atom processoren van de Apollo Lake generatie bieden ze een heel krachtige oplossing die tevens beschikbaar is voor montage met een zwenkarmsysteem.

Het innovatieve ontwerp van de Automation PC 2200 en Panel PC 2200 met zijn dual- en quadcore processortechnologie betekent een nieuwe mijlpaal voor embedded systemen en dat voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Alle varianten werken zonder interne ventilatoren. En hoewel ze er een flinke dosis rekenkracht bij kregen, passen ze nog steeds in dezelfde behuizing als hun voorgangers. De toestellen zijn voorzien van alle belangrijke interfaces, waaronder 2 x Gigabit Ethernet en 2 x USB 3.0. Er kunnen nog bijkomende interfacemodules voorzien worden om de voordelen van POWERLINK en CAN te benutten. Data­opslag gebeurt op compacte CFast kaarten.

Volledige pc-systemen

Alle Automation Panels van de tweede generatie, of ze nu single of multitouch zijn, kunnen getransformeerd worden in volledige pc-systemen met behulp van de Automation PC 2200. Omdat deze niet groter is dan de DVI Smart display Link ontvanger, voegt hij geen extra fysieke diepte toe aan het systeem. Door de interfaces allemaal aan één zijde van de Panel PC 2200 toegankelijk te maken, is gebruiksgemak verzekerd. Het verwerken van beelden kan dankzij de Core i technologie in de Intel Atom processoren bijzonder krachtig gebeuren. Voor het eerst is ook rechtstreekse ondersteuning voor DirectX 12 voorzien, wat nog meer mogelijkheden biedt voor verbeterde grafische capaciteiten in SCADA en andere HMI-systemen. Alle resoluties en schermen gaan tot 24” en ondersteunen Full HD.

Alle varianten van de Automation PC 2200 en de Panel PC 2200 werken zonder interne ventilatoren.

Open en realtime

De Automation PC 2200 en Panel PC 2200 technologie overbrugt de kloof tussen open en real-time besturingssystemen. Zowel Windows 10 IoT Enterprise als Linux zijn beschikbaar. Het realtime besturingssysteem Automation Runtime transformeert een industriële pc in een volledig uitgeruste industriële controller die zeer sterke prestaties kan neerzetten. De hypervisor combineert Automation runtime en Windows en verenigt de open pc-wereld met toepassingen die vragen om hard realtime. Op basis van de multi-core processor architectuur, draait het real-time besturingssysteem op een core terwijl de andere voorbehouden blijven voor Windows.

Beschikbaar voor zwenkarmmontage

Een brede waaier aan Automation Panels zijn bovendien beschikbaar voor zwenkarmmontage. Het voortdurend streven naar het kleiner maken van de schakelkast maakt de nood aan inputstations die zich flexibel laten installeren immers groter. De kabels worden geïnstalleerd door het zwenkarmsysteem en vervolgens verbonden met een makkelijk toegankelijke zone met IP65-bescherming. Op die manier volstaan goedkopere standaardkabels. Klanten die opteren voor een Smart Display Link 3 of 4, de slimme beeldtransmissietechnologie van B&R profiteren van compacte, kabelvriendelijke RJ45 connectoren, de perfecte keuze om kabels door smalle ruimtes te leiden, zoals in zwenkarmen.

Innovatieve, intuïtieve, ergonomische interacties

De zwenkarm schermen zijn beschikbaar zonder drukknoppen onder het scherm en met drukknoppen. Bij de varianten met drukknoppen zijn diverse combinaties mogelijk. Er kan zelfs gekozen worden voor een eigen combinatie van drukknoppen, schakelaars, noodstop en RFID. De multitouch technologie opent een hele dimensie aan mogelijkheden om innovatieve interacties te ontwerpen voor een strakke, intuïtief gestructureerde bediening. Tweehandsbediening kan er dan weer voor zorgen dat de operator geen fouten kan maken. De knoppen, selectieschakelaars, sleutelschakelaars en geïntegreerde noodstopschakelaar zorgen voor uitzonderlijk gebruiksgemak. Als alternatief zijn de Automation Panels ook beschikbaar voor montage op een VEGA monitor. De optionele swivel-tilt flange maakt dat het paneel kan aangepast worden om garant te staan voor een ergonomische gezichtshoek voor comfortabel gebruik zonder vermoeidheid.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.