NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Grotere magazijnruimte voor WEG België

Grotere magazijnruimte voor WEG België

De fabrikant van tandwielkasten, motoren en aandrijvingen WEG heeft het warehouse in België vergroot, waardoor de opslagruimte met 1800 m² is toegenomen om de bedrijfsgroei mogelijk te maken; flexibeler te zijn naar de klanten toe en om het personeel meer kantoorruimte te geven.

Deze extra 1800 m² vloeroppervlak komt bij het bestaande warehouse van 4200 m², waardoor de totale opslagruimte nu 6000 m² bedraagt. Door deze uitbreiding konden drie nieuwe docks worden geplaatst met een capaciteit voor grotere machines tot 12 ton, waardoor WEG nu eventueel ook grotere projecten kan aannemen.

Behalve de grotere docks is er ook een nieuwe hellingbaan gebouwd, zodat vrachtwagens gemakkelijker kunnen laden en lossen bij het WEG filiaal.

WEG’s uitbreiding in België moest er gewoon komen, want ondanks de wereldwijde financiële malaise is WEG de afgelopen 15 jaar gestaag blijven doorgroeien. Het warehouse zat voorheen helemaal vol, maar door de uitbreiding kan WEG meer rekken plaatsen en dus meer producten aan de klanten leveren.

Gelijktijdig met deze uitbreiding werd ook het bestaande gebouw aangepakt. De voorbereidingszone, waar de producten vóór verzending worden geprepareerd, werd vergroot, zodat WEG haar speciale voorbereidingsproces wat betreft kwaliteitscontroles kan realiseren. WEG’s diensten bestaan hier naast het gebruikelijke ‘dozen schuiven’ ook uit het labelen en verpakken van elektromotoren, wat vereist is om de kwaliteitscontroles voor de klanten te doen.

Er is ook geïnvesteerd in veiligheidsmaatregelen binnen het warehouse, zoals veiligheidsroosters die in de rekken passen.

“Onze investering in de Belgische fabriek is er eentje op de lange termijn”, verklaart Omer Vanheer, Managing Director bij WEG Benelux. “Als ik vooruitkijk, willen we hier nog jaren blijven en deze uitbreiding laat zien dat we vasthouden aan het zakendoen in deze regio.”

“We zijn klaar voor de toekomst”, zegt Werner Lievens, Operations Manager bij WEG Benelux. “Dankzij deze investering kunnen we meer orders aannemen, extra personeel aanstellen en onze klanten nog sneller beleveren, wat eigenlijk voorop staat.”

“Door de uitbreiding kan WEG het geboden serviceniveau aan de klanten verhogen — met name wat betreft de snelheid. We kunnen spoedbestellingen bijvoorbeeld voortaan binnen slechts 24 uur leveren.

“Na de uitbouw van het warehouse blijven we investeren om onze inventaris aan gereedschappen en uitrustingen uit te breiden. De werkplaats is onmisbaar in het warehouse en door nieuwe investeringen kunnen we onze flexibele dienstverlening handhaven.”

Vanwege de uitbreiding van het Belgische warehouse zoekt WEG Benelux nieuwe verkoopmedewerkers. Hebt u belangstelling, neem dan hier contact op met WEG.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.