NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Haal meer uit uw stoomsysteem
Kennis van het systeem is cruciaal om op een veilige manier zo optimaal mogelijk te produceren en problemen vroegtijdig te detecteren.

Haal meer uit uw stoomsysteem

Voor bedrijven is het belangrijk dat ze efficiënt, rendabel, veilig én onbezorgd gebruik kunnen maken van hun stoomsysteem. Dat klinkt eenvoudig, maar diverse omstandigheden kunnen problemen opleveren. “Onze stoomspecialisten helpen bedrijven graag bij het geven van eerstelijnsadvies en bij de selectie van apparatuur om problemen te verhelpen”, zegt Manuel Sannen, managing director bij KLINGER Belgium.

KLINGER Belgium is specialist in stoom, fluid control, dichtingen, filtratie en procesautomatisering. Het familiebedrijf, opgericht in 1886, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd actieve groep van individuele welvarende en professionele bedrijven. Aangezien innovatie een belangrijke pijler is, investeert KLINGER veel in onderzoek en ontwikkeling, met als resultaat een uitgebreid assortiment technische producten en services. Denk daarbij aan trainingen en opleidingen, installatie optimalisatie, shut down service, flensmanagement, afsluiterautomatisering, en stoominstallatie-audits.

Manuel Sannen, managing director bij KLINGER Belgium, legt uit waarom stoominstallatie-audits zo belangrijk zijn. “Stoominstallaties moeten optimaal kunnen functioneren om de bedrijfsvoering te garanderen. Tegelijkertijd liggen er diverse omstandigheden op de loer die voor problemen kunnen zorgen. Denk daarbij aan productiewijzigingen, andere systeembelastingen, slijtage, nieuwe technieken… Veranderingen in systemen leiden vaak tot onverwachte problemen of storingen, die vervolgens dringend moeten worden verholpen.”

Voor bedrijven is het belangrijk dat ze efficiënt, rendabel, veilig én onbezorgd gebruik kunnen maken van hun stoomsysteem.

Pre-audit

KLINGER beschikt over de deskundigheid en het materieel om stoomsystemen te onderzoeken. “Een van de technieken die we toepassen is de pre-audit, een vooronderzoek om vooraf een algemeen beeld te krijgen van de situatie. Het geeft een globale indicatie van het stoomsysteem en brengt het verbeterpotentieel in kaart. Deze techniek is bij uitstek geschikt als een bedrijf zich in de oriënterende fase bevindt voor het verbeteren van zijn systeem of bij het opstellen van zijn meerjarenplan.”

Assessment van de thermische systemen

Naast een pre-audit kan ook een uitgebreide assessment worden uitgevoerd. “Dit is vooral geschikt voor het opsporen van terugkerende of verborgen gebreken, het onderzoeken van het verbeterpotentieel en het optimaliseren van de productie. Bij een assessment van de thermische systemen geven we een gedetailleerd beeld van de subsystemen, de verliezen, en de oorzaak ervan. Vervolgens bieden we bedrijven verbetervoorstellen, die kunnen helpen bij het implementeren.”

Stoominstallaties moeten optimaal kunnen functioneren om de bedrijfsvoering te garanderen.

Trainingen

Naast pre-audits en assessments is kennis van het systeem cruciaal om op een veilige manier zo optimaal mogelijk te produceren en problemen vroegtijdig te detecteren. “Het is belangrijk dat werknemers niet alleen over bepaalde vaardigheden beschikken, maar ook de ontwikkelingen in de techniek bijhouden. Wij bieden daarom cursussen en trainingen aan om vaardigheden te leren of om de kennis te vergroten. Onze deskundige trainers hebben jarenlange ervaring in stoomsystemen. De trainingen kunnen we geven bij Klinger Belgium in Vilvoorde, maar uiteraard indien gewenst ook op locatie.”

Juiste aanpak

“Efficiënt, rendabel, uiteraard veilig én onbezorgd gebruik maken van stoomsystemen is perfect mogelijk door stoomsystemen te optimaliseren en de werknemers up-to-date te houden met kennis over het systeem. Je kunt hiermee de productie optimaliseren en de veiligheid behouden of vaak zelfs vergroten. Kortom, door de juiste aanpak haal je meer uit je stoomsysteem”, aldus nog Manuel Sannen. 

De voordelen van een optimaal stoomsysteem
• lagere brandstofkosten
• verhoogde veiligheid
• aanzienlijke energiebesparing
• betrouwbaardere systemen
• reductie van CO2 -uitstoot
• minder uitval
• standtijdverbetering
• stijgende en stabiele productie
• kortere batches
• minder verbruik
• lagere onderhoudskosten

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.