Hoe belangrijk is een switch voor een installatie? - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Hoe belangrijk is een switch voor een installatie?
Alle soorten switches op een rij. Welke switch kies je voor een optimaal resultaat in diverse toepassingen?

Hoe belangrijk is een switch voor een installatie?

Zelfs tot in het veld. Het is dan ook belangrijk om in deze geautomatiseerde systemen steeds gebruik te maken van de juiste componenten voor een duurzame en betrouwbare verbinding. Switches zijn hierin een belangrijke schakel.

Tekst en beeld Murrelektronik 

Murrelektronik heeft daarom voor elke toe­passing een passende switch: van een­voudige unmanaged-  en hoogwaardige managed switches tot de nieuwste PoE Switches. Maar wanneer wordt nu welke switch gebruikt? Een kort overzicht.

Unmanaged switches

Unmanaged switches worden gebruikt wanneer in eenvoudige installaties Ethernet gebaseerde signalen verbonden moeten worden. Dit kan in de kast met IP20 switches maar ook in het veld met IP67 oplossingen. Op deze switches kunnen geen instellingen gemaakt worden en is geen diagnostische informatie beschikbaar. Belangrijk bij deze switches is de prijs-kwaliteitverhouding.

Speel de switch game en test je kennis.

Managed switches

In sommige gevallen is diagnostische informatie van waarde. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de netwerkbelasting (per poort), statistieken over de lengte van netwerkberichten, eventuele storingen, snel­heid, wie er op welke poort van een switch is aangesloten. In dat geval komen de managed switches in beeld. Een managed switch beschikt over een ingebouwde webserver waarmee de instellingen gemaakt kunnen worden. Ook kunnen poorten aan en uit gezet worden waardoor er via vrije poorten niet zomaar toegang tot het productienetwerk wordt verkregen. Met name in PROFINET netwerken is een managed PROFINET switch belangrijk en wordt dan ook voorgeschreven door de PROFINET vereniging. Murrelektronik heeft ook hier een ruim assortiment en keuzes uit switches voor in de kast (IP20) met RJ45 aansluiting, en om in het veld te plaatsen (IP67) met M12 D-code aansluiting.

PoE switches

Een nieuwe telg in de switch familie van Murrelektronik zijn de Power Over Ethernet Switches (PoE). Het voordeel van deze switches is dat PoE camera’s en PC’s direct met slechts één kabel kunnen worden aangesloten, Dit is een belangrijk voordeel bij het installeren van deze componenten.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.