Hoge Flexibiliteit met Makro Technologie - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Hoge Flexibiliteit met Makro Technologie
De SCP 211 veiligheids-CPU van SIGMATEK wordt gekenmerkt door een hoge verwerkings-snelheid en uitgebreid geheugen. Aan de softwarekant is het nu mogelijk om aangepaste makro bibliotheken en parameter lijsten voor veiligheids toepassingen te maken. Dit vermindert de ontwikkel inspanning enorm.

Hoge Flexibiliteit met Makro Technologie

Functionele Safety

Een programmeerbaar veiligheidssysteem is een must-have om machines en systemen modulair, economisch en in korte tijd te ontwikkelen. Met de SCP 211 biedt SIGMATEK een zeer krachtige Safety CPU waarbij nieuwe functies nu ook softwarematig worden ondersteunt.  Hierdoor wordt de ontwikkeling en handling van safety toepassingen vereenvoudigd. Het werkelijke creëren vindt plaats in een software applicayie genaamd “LASAL SAFETY Designer” met gecertificeerde functie bouwstenen op basis van PLCopen.

Naar het voorbeeld van objectgeoriënteerd programmeren, dat SIGMATEK- aan de applicatie zijde al 25 jaar kenmerkt, is het nu mogelijk om klantspecifieke macro bibliotheken voor safety applicaties te creëren. Het bijzondere van de LASAL safety makro’s is dat ze in een hiërarchie met meerdere niveaus kunnen worden gestructureerd. Elke makro is op zichzelf ingekapseld en kan onafhankelijk worden getest omdat deze zijn eigen CRC-testwaarde heeft. Dit vermindert aanzienlijk de inspanning die nodig is voor overall testen om certificeringen te verkrijgen.

 De LASAL Safety Designer biedt ontwikkelaars van op veiligheid gerelateerde toepassingen de mogelijkheid om deze volledig parametriseerbaar en dus zeer flexibel te ontwerpen.  Het is slechts nodig één veiligheidstoepassing voor een machine of installatie met talrijke opties te creëren, die voor al de verdere varianten gebruikt kan worden.

Parameterlijsten als technische turbo

 De parametrering, d.w.z. de aanpassing aan – vaak klantspecifieke – concrete machines, vindt plaats via een parameterlijst. Net als de applicatie zelf is ook de parameterlijst beveiligd. Om de veiligheid te garanderen, worden bij het overdragen van de lijsten voor het instellen van verschillende uitrustingsvarianten met een wachtwoord beveiligde mechanismen gebruikt.

 Door de testprocessen te automatiseren via testprogramma’s die in de sequentiecontroller worden uitgevoerd, wordt de ontwikkel inspanning voor machines met meerdere varianten enorm verminderd. Samen met de hot-pluggable mogelijkheid maakt de parametrering van de veiligheidsbesturing tijdens het gebruik een uiterst flexibele bediening van modulaire machines en systemen mogelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.