In de cloud: componentgegevens snel vindbaar - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
In de cloud: componentgegevens snel vindbaar

In de cloud: componentgegevens snel vindbaar

De nieuwste versie van EPLAN Data Portal, die gebruikers voorziet van componentgegevens ten behoeve van het ontwerpen via het web, werd begin juni 2020 geïntroduceerd. Het Portal is nu exclusief geïntegreerd in de EPLAN ePULSE cloud-omgeving. Ontwerpers van elektrotechnische, pneumatische en hydraulische systemen selecteren de componentgegevens die ze nodig hebben en kunnen die direct doorsturen naar hun EPLAN projecten Hierdoor is er minder engineering nodig en zijn de engineers verzekerd van gestandaardiseerde data voor documentatie. Een compleet nieuwe gebruikersinterface met een intuïtieve zoekfunctie en een slimme suggestiefunctie maakt het gebruik van de Portal eenvoudiger, sneller en handiger dan ooit.

Directeur Cloud Business Master Data Timm Hauschke: “De directe overdracht van de
aangeboden componentgegevens naar de EPLAN documentatie vermindert de ontwerpinspanningen voor
onze klanten.

 

“Het nieuwe EPLAN Data Portal is inmiddels gelanceerd en deze webgebaseerde applicatie is nu exclusief beschikbaar in de EPLAN ePULSE cloud-omgeving. Gebruikers van het huidige EPLAN Platform versie 2.9 hebben, na registratie op www.epulse.com, toegang tot het platform en profiteren van directe online toegang tot hoogwaardige artikeldatabank van een permanent groeiende pool gerenommeerde componentenfabrikanten. Directeur Cloud Business Master Data Timm Hauschke vertelt: “De directe overdracht van de aangeboden componentgegevens naar de EPLAN documentatie vermindert de ontwerpinspanningen voor onze klanten en verhoogt de kwaliteit van de systeemdocumentatie van de machine- en installatiesystemen.” Alle oplossingen die in het EPLAN Platform zijn verankerd, hebben in gelijke mate toegang tot de webservice.

Het doel nog sneller bereiken

EPLAN heeft met zijn nieuwe gebruikersinterface het gebruik en de navigatie door de uitgebreide reeks opgeslagen componentgegevens nog eenvoudiger gemaakt. Een intuïtieve zoekfunctie biedt snelle en praktische ondersteuning. Er is ook een suggestiefunctie geïntegreerd – bijvoorbeeld voor productgroepen, componenten of producenten – met een uitstraling die te vergelijken is met die van gewone zoekmachines. Dit bespaart tijd bij het ontwerpen en leidt snel tot resultaten. Een ander praktisch voordeel: rekenprogramma’s zoals Rittal Therm of de selectors van Schneider Electric zijn al geïntegreerd in de ontwerpen van de fabrikanten, waardoor het nog makkelijker wordt om het juiste product te selecteren. De gebruiker kan daardoor nog gerichter vinden wat hij zoekt en kan daarnaast met een paar muisklikken nuttige aanvullingen of alternatieven ontdekken.

Het nieuwe EPLAN Data Portal is sinds juni direct geïntegreerd in de EPLAN ePULSE cloud-omgeving. De nieuwe gebruikersinterface met intuïtieve zoekfunctie en een slimme suggestiefunctie maakt het gebruik van het Portal eenvoudiger, sneller en handiger dan ooit.

 

Actuele gegevens in de cloud

De integratie van EPLAN Data Portal in EPLAN ePULSE biedt direct een aantal voordelen: updates kunnen op elk moment worden geïmporteerd – of het nu in de applicatie zelf is of in het assortiment van meer dan driehonderd componentenfabrikanten, die al ongeveer een miljoen componentgegevens voor directe download aanbieden. Bovendien kunnen meer dan 1,5 miljoen varianten van componenten worden opgeroepen via geïntegreerde configuratoren. Een ander praktisch voordeel voor gebruikers is dat hun software altijd up-to-date is in de cloud-omgeving.

Data Standard garandeert meer diepgang van de gegevens

Gestandaardiseerde componentgegevens zijn onmisbaar voor het ontwikkelen van efficiënte processen. Wanneer besturingskasten in 3D worden ontworpen, kabellengtes automatisch worden berekend of montageplaten door machines worden bewerkt, zijn gestandaardiseerde gegevens nodig. Zoals Hauschke uitlegt: “De EPLAN Data Standard zorgt voor beproefde classificatiestandaarden voor componentgegevens, zoals eCl@ss Ad-vanced, door ze geschikt te maken voor praktisch gebruik. Het garandeert consistent gebruik van gegevens in alle technische en productieprocessen – uiteindelijk resulterend in een volledig geïntegreerde waardeketen.” Gebruikers profiteren zo van aanzienlijke tijdsbesparingen vanaf het begin van de projectplanning tot en met de inbedrijfstelling. De weergave van een apparaat in verschillende systeemschema’s is immers gebaseerd op een uniforme gegevensbron.

EPLAN Data Portal is een portal voor de uitwisseling van data tussen componentenfabrikanten en ontwerpers van elektrotechnische, pneumatische en hydraulische systemen, waarbij basisgegevens voor het downloaden worden geleverd. Naast alfanumerieke componentgegevens omvat het ook schematische macro’s, componentinformatie in meerdere talen, preview afbeeldingen, documentatie en aanvullende informatie.

Meer informatie vindt u op: www.epulse.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.