NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
In sync met robots

In sync met robots

Om de volle potentie van robots te benutten is software onontbeerlijk. B&R heeft nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan zijn mapp Motion softwarepakket. Op die manier wordt de actuele structuur van een complexe machine intuïtief voorgesteld. De verschillende subsystemen van een machine kunnen eenvoudig gelinkt worden, de bewegingen van de robots eenvoudig gesynchroniseerd, zonder bijkomende programmering. Daarnaast heeft B&R ook SafeROBOTICS functionaliteiten toegevoegd voor tripods om veilig alle types van deltarobots te monitoren. Ook seriële assen kunnen geïntegreerd worden in de berekeningen. 

B&R breidde zijn mapp Motion softwarepakket uit met nieuwe functionaliteit. ‘Frame Hierarchy’ dient om de actuele structuur van een machine voor te stellen. Op strategische plekken kunnen coördinatensystemen gepositioneerd worden, zoals gereedschapshouders. Elk coördinatensysteem kan een naam toegewezen krijgen om het te identificeren binnen de toepassing. Dit resulteert in duidelijke georganiseerde, makkelijk leesbare code, zelfs in complexe toepassingen. De ‘Programming moving frame’ functie koppelt een coördinatensysteem dan aan een as en definieert een extra vrijheidsgraad. Dit laat geoptimaliseerde bewegingen toe en een betere benutting van de dynamica van een robot. De bewegingen van het portaalsysteem zijn geïntegreerd in de padberekeningen van de robot. De programmeur hoeft ze dus niet handmatig te berekenen. Hetzelfde geldt waar robots of CNC-machines gecombineerd worden met bewegende werktafels. Ten slotte is er slechts één controller meer nodig voor machine, robot en andere bewegende componenten. De gecoördineerde planning van het pad benut de dynamische limieten van individuele componenten optimaal. Het garandeert bovendien dat alle gespecifieerde procesparameters gevolgd worden, bijvoorbeeld de relatieve snelheid tussen gereedschap en werkstuk.

SafeROBOTICS

Veiligheid voor deltasystemen
Om robots veilig te monitoren kunnen vier veiligheidsfuncties gebruikt worden: Safely Limited Position, Safely Limited Orientation, Safely Limited Joint Position en Safely Limited Speed. De gebruiker heeft de keuze om het middelpunt van het gereedschap te controleren (Tool Center Point), de individuele gewrichten of gelijk welk punt op de robot. Het is ook mogelijk om verschillende punten tegelijkertijd te checken op snelheid, oriëntatie en positionering in de ruimte. De SafeROBOTICS functies zijn gebaseerd op een generieke beschrijving van de kinematische ketting waarin de geometrische eigenschappen van de robot gedefinieerd zijn. De veiligheidstoepassing kan geïsoleerd worden van de geometrische definities. Dat maakt het mogelijk om te wisselen naar een ander gereedschap met een verschillende contour, zonder aan de veiligheidstoepassing zelf te moeten raken. Dit bespaart gebruikers het tijdrovende proces van opnieuw certificeren. Alle monitoringfuncties zijn predictief van aard, wat het mogelijk maakt om de bewegingen op het juiste moment te stoppen. SafeROBOTICS garandeert dat beschermende gebieden niet worden binnengedrongen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.