NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Indumation staat te popelen om te knallen

Indumation staat te popelen om te knallen

We hebben er lang op moeten wachten, maar van 18 tot 20 mei is het eindelijk weer zover. Dan viert technologie op het scherp van de snee weer haar hoogmis in België, met de zesde editie van de Indumation.be beurs in Kortrijk Expo. Een tot de nok gevulde beursvloer, boordevol interactieve demo’s, Expert Classes om uw kennis na twee jaar van binnenblijven weer bij te spijkeren, de Connectivator zone om bij start-ups te proeven van de techniek van overmorgen, een bruisende nocturne op donderdag…: alle ingrediënten die van Indumation.be de snelst groeiende beurs in de Benelux maken, zijn weer aanwezig. U komt toch ook?

De timing en de locatie zijn niet wat u van Indumation gewoon bent. Traditioneel opent ze het industriële jaar, van zodra de nieuwjaarswensen en -recepties achter de rug zijn. “Toch zijn we bijzonder tevreden dat we ze alsnog in het voorjaar hebben kunnen programmeren”, laat Karl D’Haveloose van organisatieteam Industrial Fairs optekenen. “Je voelt gewoon die knaldrang, bij exposanten en bezoekers. Ze hebben lang genoeg moeten wachten om zich weer aan innovaties te kunnen laven. Er is een urgente nood om de volgende stappen te kunnen zetten in hun productieproces en daarbij de juiste oplossingen en partners te vinden. Op Indumation.be kan dat dicht bij huis en, door de breedte van het aanbod, op de meest efficiënte manier.”

Elke technologie haar eigen route

Met een aanbod van ongeveer 240 exposanten zal er keuze genoeg zijn voor de bezoekers. Industrial Fairs schat dat er ongeveer 13.000 naar Kortrijk zullen komen. 

“Om te zorgen dat bezoekers efficiënt langs al die standen kunnen navigeren, introduceren we weer onze vertrouwde technologieroutes. Op papier, maar ook digitaal. De app die we verder ontwikkeld hebben, stelt ze immers in staat om de weg te volgen en tegelijkertijd al afspraken met exposanten in te plannen. Onze digital twin van de beurs, waarin ook al Expert Classes gevolgd kunnen worden, is een echte aanvulling, die voor zowel een virtueel als een fysiek bezoek zeer waardevol is”, aldus D’Haveloose. 

De zeven technologieroutes zijn: motion control, drives, gears, robotics (Indumotion), control & network solutions, process & instrumentation, sensor & visioning, system integration, services, solutions, industrial software & security en Indumation of Things. Voor elk wat wils dus. Laat dat nu een van de sterktes van Indumation.be zijn, dat niet alleen de volledige Belgische industrie bestrijkt, maar stilaan verder mag kijken. “We verwachten veel Nederlandse bezoekers. Net omdat we in die periode een beetje in een beursvacuüm zitten in de Benelux”, vult exhibition manager Patricia Huygelier aan.

Future proof

Dat technische talenten schaars zijn, ondervinden alle ondernemers uit de maakindustrie. Agoria organiseert daarom de derde Indumation Learning Tour. Studenten zullen er bij exposanten kunnen kennismaken met het nieuwste van het nieuwste op technologievlak. “Een ideale wisselwerking in de war for talent”, vat Huygelier het samen. “Studenten kunnen proeven van wat de industrie te bieden heeft, terwijl technologieaanbieders vers bloed op de stand krijgen om klaar te stomen voor de jobs van de toekomst.” 

Het future proof hart van de beurs wordt overigens de Connectivator zone. Van daaruit wordt via de Expert Classes kennis en kunde rondgepompt, maar vinden we ook start-ups en scale-ups terug. Huygelier: “Ze brengen technologie die morgen misschien nog niet levensvatbaar is, maar overmorgen ‘the next big thing’ kan zijn. Daarom koesteren we ze ook ins ons midden. Om bezoekers en exposanten te inspireren.” 

Praktische info

Waar? Kortrijk Xpo
Wanneer? 18 tot en met 20 mei
Openingsuren? Telkens vanaf 10 uur.
Op woensdag tot 18 uur, op donderdag met nocturne tot 22 uur, op vrijdag tot 16 uur.
Tickets? Via registratie op de website
Meer info? www.indumation.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.