NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Innovatie troef in domein van snelspanners

Innovatie troef in domein van snelspanners

De uitvinder van het kniehefboomprincipe bij het opspannen van producten in de bewerkingstechniek is nog steeds de ultieme marktleider op het vlak van snelspanners. Deze reputatie zette Destaco in 2018 nog kracht bij dankzij de lancering van enkele belangrijke nieuwigheden.

Al meerdere jaren zet Destaco in op producten die klanten helpen bij de automatisering van hun processen. Het assortiment omvat intussen modulaire automatisatieproducten, elektrische servo-grijpers, langeslaggrijpers, servo-indexers en Rite Link conveyors. Dit jaar werd onder meer het aanbod kostenefficiënte OEM grijpers uitgebreid. Samen met de nieuwe T110 pneumatische lineaire eenheid vervolledigen deze de succesvolle grijperreeks G110. “We zijn bijzonder trots op deze nieuwigheid”, vertelt Fred Voogel, general manager van Destaco Belux. “We bieden nu immers meer snelheid en betrouwbaarheid in vergelijking met soortgelijke oplossingen die momenteel op de markt zijn voor het geautomatiseerd verplaatsen van onderdelen aan hoge snelheid, pick-and-place toepassingen en machineapplicaties.”

Enkele technische details
De T110 lineaire eenheid biedt 44 modelconfiguraties en slaglengtes van 10 tot 150 mm. Dankzij het cross roller bearing systeem lopen de processen erg vlot. Voogel: “Verder kenmerkt de oplossing zich door een hoge betrouwbaarheid en weinig onderhoud. De G110 grijpers omvatten twintig rack-and-pinion ontwerpmodellen die OEM’s toelaten om veel meer producten per uur te draaien. Een schild beschermt het interne mechanisme tegen beschadigingen, waardoor de downtime van de machine sterk wordt gereduceerd en een maximale performance wordt bereikt. Ook is het uitgebreide programma van gereedschapswisselsystemen uitgebreid met een 400 V-module die elke robot in staat stelt om een hogere voltage naar het werkstuk te voorzien.”

Snelspanners

De T110 lineaire eenheid biedt 44 modelconfiguraties en slaglengtes van 10 tot 150 mm.


Voor complexe lasprocessen
Met de TCC-2E presenteerde Destaco dan weer een opspanoplossing die complexe lasprocessen in assemblagetoepassingen optimaliseert. Deze nieuwe reeks pneumatische spanners met tolerantiecompensatie biedt immers meer flexibiliteit bij het lassen en assemblagetoepassingen waarbij het opspannen van platen met verschillende diktes en nauwkeurige toleranties is vereist. Voogel: “Aangezien handmatige aanpassingen aan verschillende plaatdiktes niet langer nodig zijn, vermindert de TCC-2E aanzienlijk de benodigde instellingen en werktijden bij productwijzigingen. Het toestel is compatibel met ons complete assortiment pneumatische en centreerspanners van de 82M-3E serie, waardoor onze klanten hun meest complexe klemtechnologie-applicaties verder kunnen optimaliseren. Een voorbeeld uit de auto-industrie is de handling van voertuigchassis met verschillende materiaaldikten op één productielijn. Terwijl voorheen twee klemmen nodig waren voor verschillende materiaaldikten, is nu slechts één spanner nodig, wat de opstarttijd verkort en de productiekosten verlaagt.”

Snelspanners

Het aanbod kostenefficiënte OEM grijpers werd uitgebreid. Samen met de nieuwe T110 pneumatische lineaire eenheid vervolledigen deze de succesvolle grijperreeks G110.

Brede range aan toepassingen
De TCC-2E-spanners zijn verkrijgbaar in verschillende cilindergroottes. Ze hebben allen een ingekapselde behuizing die het interne mechanisme beschermt. Bovendien zijn ze onderhoudsvrij gedurende drie miljoen cycli. Voogel: “Verschillende cilinderontwerpen met ontgrendelbare terugslagkleppen, vergrendelingsinrichtingen en antirotatie accessoires maken aanpassing voor een groot aantal verschillende toepassingen mogelijk.”

Opspannen in agressieve of hygiënische omgevingen
Een derde innovatie die in de kijker mag worden geplaatst, zijn de nieuwe modellen van de manuele opspanklemmen die volledig uit rvs bestaan. “Deze werden ontwikkeld voor toepassingen in corrosieve, hygiënische en hoge temperatuuromstandigheden”, legt Voogel uit.
“Een groot deel is bovendien uitgerust met olieresistente vinyl- of PVC-handgrepen die afneembaar zijn. Ze beschikken tevens over montagepatronen volgens de gangbare industriële standaarden, waardoor ze compatibel zijn met andere uitrustingen.”    

Snelspanners

Al meerdere jaren zet Destaco in op producten die klanten helpen bij de automatisering van hun processen.


Wie is Destaco?
Met meer dan honderd jaar ervaring biedt Destaco een uitgebreid portfolio van oplossingen voor precisiebewegingen, plaatsing en besturing waarmee fabrikanten wereldwijd hun productiviteit kunnen optimaliseren. Het aanbod omvat toonaangevende merken, zoals Destaco (hand- en pneumatische klemmen en end-effectoren), Camco™ en Ferguson™ indexers, Robohand™ (grijpers en lineaire eenheden) en tool changers voor de robotindustrie CRL™ (manipulatoren en transfer connectors). 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.