Innovatieve sensoroplossing voor efficiënte processen - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Innovatieve sensoroplossing voor efficiënte processen

Innovatieve sensoroplossing voor efficiënte processen

Sensoren zijn niet weg te denken uit Industrie 4.0. Ze verzamelen data over uiteenlopende facetten van installaties en processen die vervolgens gebruikt wordt voor predictief onderhoud en optimalisatiedoeleinden. De kwaliteit van de sensoren bepaalt de performantie en de efficiëntie van het systeem. 

Als fabrikant van sensoren en sensorsystemen pakt Pepperl+Fuchs uit met enkele innovatieve oplossingen die ook tijdens Indumation.be 2019 gepresenteerd zullen worden. 

Smartrunner Matcher Extended
De Smartrunner Matcher Extended is een hooggespecialiseerde sensor voor profielvergelijking. Hij projecteert een laserlichtlijn en evalueert de resulterende lichtsnede op het object met een intelligente camera. Via een eenvoudige teach-in procedure worden tot 32 profielen als referentie vastgelegd. De sensor kan triggeren op geometrische afwijkingen, maar ook precies meten en zo bijdragen tot feilloze productie. In de modelopstelling toont Pepperl+Fuchs een toepassing uit de automobielindustrie, waarin verschillende autodeuren voor de assemblage herkend worden. In deze simulatie worden drie verschillende deuren ingeleerd en vervolgens betrouwbaar herkend. Bij een omschakeling van productie gaat het overschakelen naar de nieuwe situatie vlot en éénvoudig.

Smartrunner Matcher Extended

De R2000 scanner detecteert de kleinste objecten in een ononderbroken rondom-zicht van 360°.

Safe PXV met SIL 3/PL e
Een safe PXV gemonteerd op een liftplatform kijkt continu naar een datamatrixcodetape met codes in verschillende kleuren voor redundantie. Het liftplatform is constant in beweging, en ondanks de scherpe bochten en variabele hellingshoeken slaagt de camera erin de exacte positie feilloos en éénduidig weer te geven op het display. Ook onderbrekingen en beschadiging in het meetlint leiden niet tot onveilige situaties: de camera leest gelijktijdig tot vijf codes en ondervindt hierdoor geen last van onderbrekingen tot 75 mm. De integratie van deze oplossing verloopt vlot via het PROFINET PROFIsafe protocol via overzichtelijke functieblokken.

R2000 LIDAR scanner
In dit model wordt getoond hoe parkeerrobots in een volautomatische parkeerinrichting een nauwkeurig en scherp beeld van hun omgeving krijgen. De R2000 scanner detecteert ook de kleinste objecten zoals antennes en achteruitkijkspiegels in een ononderbroken 360° rondomzicht. Eén scanner evalueert de positie en lengte van de auto, de andere evalueert het hoogte profiel en dus ook de uitstekende antenne. Deze scanners van Pepperl+Fuchs bieden de beste hoekresolutie en hoogste scanfrequentie op de markt. Dankzij het bereik tot 30 m op object en tot 100 m op reflector, opent dit ook mogelijkheden voor taken op grote schaal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.